$
בשולי החדשות

עיריית טוקיו תגמיש את חוקי הרעש כדי להגדיל את מספר מעונות היום

תושבי טוקיו חוששים מפגיעה בשווי הנדל"ן והילדים לא מורשים להרעיש בעוצמה העולה על זו המותרת בספרייה

שירות כלכליסט 23:3207.03.15

השאיפה של ראש ממשלת יפן שינזו אבה לעודד יותר נשים לצאת לעבודה עשויה לקבל תמריץ בקרוב בעקבות יוזמה חדשה לשינוי חוקי הרעש בטוקיו הבירה, שתאפשר להגדיל את מספר מעונות היום — על כך דיווח "פייננשל טיימס" הבריטי.

 

לפי חוקי טוקיו, אין להשמיע באזורי מגורים רעש העולה על 45 דציבלים — העוצמה המותרת בספרייה. למרות צניחה מהירה בשיעור הילודה נרשם זינוק במספר התלונות על מפגעי רעש בפארקי שעשועים וגני ילדים, מה שאילץ את עיריית טוקיו לשקול את שינוי הגדרת הדציבלים המותרת. "בעבר זו לא היתה בעיה, אבל באחרונה התרבו התלונות המגיעות לעירייה בסגנון 'הילדים עושים יותר מדי רעש, תעשו משהו'", סיפרה יוקי נוגאמי, יו"ר מחלקת הסביבה והבנייה של טוקיו. "החוק מחייב את העירייה לטפל בתלונות הללו".

 

המחלקה של נוגאמי תדון בקרוב בהצעה להגמיש את חוקי הרעש ולפטור מהם ילדים מתחת לגיל 12 כמו גם מקומות כמו פארקים וגני ילדים. כשני שלישים מהמשיבים לסקר הביעו תמיכה במהלך, אף כי עדיין קיים מיעוט המתנגד לכך וקובל על החינוך הגרוע של הילדים היום, שמאפשר להם להרעיש ופוגע בשווי הנדל"ן. "אין ספק שיש להגביל את הרעש המותר לילדים", אמר אחד הנסקרים. "השכנים סובלים מכך. זו בעיה גדולה. שווי הנדל"ן צונח, כך שמדובר בהפרה של זכויות רכוש".

 

אב ובתו בטוקיו אב ובתו בטוקיו צילום: בלומברג

"משחק נטול דאגות אין פירושו שילדים יכולים להרעיש בלי הגבלה", ציין אחר. "יש ללמד אותם לדבר ולשיר בעוצמה הראויה, וילדים בני 4 בוגרים כדי להבין זאת".

 

ביפן יש 1.4 לידות לאשה בממוצע, נתון מהנמוכים בעולם. פועל יוצא הוא שהאוכלוסייה היפנית מזדקנת במהירות והתחילה להתכווץ. כדי לעודד ילודה הבטיחה ממשלת אבה ליצור 400 אלף מקומות חדשים במעונות יום ברחבי יפן עד 2018, וכעת יותר מ־40 אלף ילדים נמצאים ברשימות המתנה.

 

צעד נוסף הוא תוכנית מיוחדת לעידוד אבות יפנים להשתתף בגידול הילדים ואפילו לצאת לחופשת לידה. שיעור האבות היפנים היוצאים לחופשת לידה כיום הוא 1.9%.

 

שינוי חוקי הרעש עשוי לאפשר פתיחה של גנים נוספים בטוקיו בלי להשקיע כסף רב בקירות אקוסטיים. "לשחק, לבכות ולהרעיש זו זכות בסיסית של ילדים", השיב אחד הנסקרים. "להשוות קולות ילדים לרעש שמייצר מיכון כבד זו פשוט שערורייה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x