$
חברה וסביבה

מחקר: ממשלות העולם יכול לנצח את המגיפות בהשקעה של 343.7 מיליארד דולר

מחקר חדש קובע כי אם ממשלות יאחדו משאבים ויאמצו מדיניות משותפת הן יוכלו לבלום התפשטות של וירוסים בתוך 27 שנים; הכספים ישמשו לבניית בתי חולים, מעבדות אבחון ורשת מידע לזיהוי ומעקב

שירות כלכליסט 13:2618.01.15

הנסיבות הקודרות הנלוות להתפשטות של מחלות מדבקות החל מנגיף האבולה שזרע הרס בחלקים נרחבים באפריקה ועד לשפעת השכיחה יותר, מחייבות יישום אסטרטגיות עולמיות מתואמות במטרה להילחם באיומים המטילים המחלות הללו, כך נטען במחקר חדש שפורסם בכתב העת של האקדמיה הלאומית למדעים (PNAS).

לפי המאמר, שנכתב על ידי כלכלנים ומומחים בסקטור הבריאות הציבורית, אם הממשלות יאחדו משאבים ויאמצו תכניות ומדיניות משותפת, הן יוכלו לבלום את התפשטות הווירוסים המדבקים בתוך תקופה של 27 שנים והעלות לממשלות העולמיות תעמוד על 343.7 מיליארד דולר - סכום הגבוה מהתמ"ג הנומינאלי של דרום אפריקה וכמעט בגובה של תקציב הביטחון האמריקאי לשנה הנוכחית.

 

רופאים בעת התפרצות האבולה בליבריה. "המחלות הגרועות ביותר מבחינה כלכלית הן אלה שמועברות במהירות" רופאים בעת התפרצות האבולה בליבריה. "המחלות הגרועות ביותר מבחינה כלכלית הן אלה שמועברות במהירות" צילום: רויטרס

 

בראיון ל-CNBC אמר פיטר דסזאק, ממחברי המאמר כי הכסף יוקצה לתכניות שיבודדו את הקבוצה הראשונה של המקרים. הכספים ישמשו גם לבניית בתי חולים ולמעבדות אבחון במערב אפריקה, ויצירת רשת מידע לזיהוי ומעקב אחר המחלות.

 

המחיר אינו נשמע מוגזם אם לוקחים בחשבון שלפי הערכות הבנק העולמי, מגיפת האבולה גילחה שני שליש מהצמיחה של ליבריה ושל סיירה ליאון. כמו כן, לפי מחקר שפרסמו במרכז לפיקוח על מחלות בארה"ב, התפרצות משמעותית של השפעת עלולה לעלות בין 71-166.5 מיליארד דולר.

 

"המחלות הגרועות ביותר מבחינה כלכלית הן אלה שמועברות במהירות, זה מה שגורם לפאניקה ולפחד, מכיוון שתפיסת הסיכון היא שעולה הכי הרבה", מוסיף דסזאק. כדוגמה הוא מביא את מגיפת הסארס ב-2002, שגרמה למותם של פחות מאלף אנשים ברחבי העולם, אך עלתה לכלכלה העולמית 40 מיליון דולר בנזקים למסחר ולעסקים.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x