$
תעשייה ופיננסים

הבנקים בארה"ב מעבירים להודים את העבודה השחורה

הידוק הרגולציה על הבנקים בעקבות עיקולי בתים שרירותיים מאלץ אותם להעביר עבודת ניירת להודו. פעילי זכויות צרכנים חוששים עתה כי המרחק רק יקשה על הפיקוח. "גם בארה"ב הם לא הצליחו להשגיח על העובדים"

סוכנויות הידיעות 11:4829.05.13

הבנקים בארה"ב מתקשים להשתלט על ערימות הניירת הכרוכות בפינוי חייבים מבתיהם, ונעזרים לשם כך בחברות מיקור חוץ בהודו - על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".

 

המהלך הזה יצר הכנסה מבורכת עבור החברות ההודיות, ובהן וויפרו וטאטא קונסלטנסי סרוויסס, זאת בתקופה שבה חברות מערביות רבות מצמצמות את השימוש בשירותים הללו.

 

השנה חברות מיקור חוץ הודיות צפויות להזרים לכלכלת הודו 316 מיליון דולר בעבודת ניירת הקשורה במשכנתאות, פי שניים מההכנסות מתחום זה ב־2009 — כך לפי חברת הייעוץ לחברות מיקור חוץ HfS Research.

 

מרכז מיקור חוץ בבנגלור מרכז מיקור חוץ בבנגלור צילום: רויטרס

 

היקפי מיקור החוץ גדלים בעקבות הידוק הרגולציה האמריקאית על הטיפול בענייניהם של בעלי משכנתאות שנקלעו לחדלות פירעון. הבנקים נאלצים עתה להקפיד הקפדה יתרה בבדיקת העובדות לפני שהם מבצעים פינוי, ורבים מהם מעדיפים לשלוח החוצה את המשימות הנוספות במקום להעמיס עוד עבודה על הצוותים בארה"ב.

 

הממשל הפדרלי נאלץ להגביר את הרגולציה לאחר שנחשף כי הבנקים התרשלו בבדיקת תיקי המשכנתאות. עתה, עם זאת, פעילים למען זכויות צרכנים בארה"ב חוששים כי מיקור חוץ של הטיפול בתיקי החייבים רק יקשה על הרגולטורים לוודא כי העבודה אכן נעשית כראוי. "להערכתי היעדר הפיקוח בגלל המרחק הרב עלול להקשות על הבנקים, אם מביאים בחשבון את ההשגחה הגרועה על צוותיהם עד כה", אמר לעיתון איירה ריינגולד, מנכ"ל האיגוד הממלכתי לפעילים למען צרכנים.

 

בשנים שלאחרי פרוץ המשבר הפיננסי ב־2008 הפנה הממשל הפדרלי חצי ביקורת כלפי כל רובדי עסקי המשכנתאות, החל באופן שבו מוסדות פיננסיים מחליטים למי להלוות כסף וכלה בנוהלי הטיפול בלווים שנקלעו לחדלות פירעון.

 

בידי טאטא, וויפרו וחברות הודיות אחרות הופקדה עתה המשימה לוודא אם הבנקים בארה"ב נוקטים את הצעדים הראויים לפני שהם מבצעים עיקולים. כמו למשל, בדיקת ההיסטוריה של ההלוואה כדי לוודא שהודעת הפיגור בתשלומים יצאה בזמן, וניטור הצעדים שביצע הלווה כדי להקטין את ההחזר החודשי. בחברת טאטא, למשל, נרשם זינוק של כ־40% בהכנסות מעסקי משכנתאות בשנתיים האחרונות, והצוות העוסק בכך גדל ב־2,000 עובדים ל־7,000.

 

בחברת וויפרו הוקם בחודשים האחרונים צוות עיקולים בן 11 איש והצפי הוא להכנסות של כ־5 מיליון דולר בתחום. בשנים הבאות מקווה וויפרו לזכות בנתח גדול יותר מסכום מוערך של 150 מיליון דולר שהבנקים בארה"ב מתכוונים להוציא על מיקור חוץ.

 

"הליכי העיקולים הפכו קפדניים הרבה יותר, מה שיצר נפח גדול יותר של צוותי עיקולים בבנקים. אבל אין להם אפשרות להתמודד עם זה", אמר ארג'ון רמאן, בכיר בוויפרו. עם זאת, ריינגולד מדגיש את החשש מפני אובדן הפיקוח. "אם הפתרון שלהם הוא למזער הוצאות, זה הפתרון שהם מצאו", אמר. "אם הפתרון הוא שיפור השירות ללקוח, הם לא מצאו אותו. הפתרון הוא לא מעבר לים. הוא בתוך הנהלים שלהם עצמם", ציין. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x