$
בשולי החדשות

הדרקון שמקבל את פני הנוסעים

נורמן פוסטר חתום גם על עיצוב הטרמינל השאפתני בשדה התעופה בבייג'ינג, שהזמינו שלטונות סין

סוכנויות הידיעות 09:2422.11.11

אחד הבניינים הבולטים ביותר שתכנן פוסטר בקריירה שלו הוא טרמינל 3 בנמל התעופה של בייג'ינג, הטרמינל השני בגודלו בעולם שמקבל את המגיעים לבירה הסינית בתצוגה מרשימה של אורות וקווים מעוקלים עוד לפני שראו את העיר עצמה.

 

פוסטר זכה במכרז לבניית הטרמינל ב־2003, עם הצעה שהתייחסה למסורת הסינית והשתמשה בצבעים הלאומיים. בעקבות הזכייה הוא פתח ב־2004 משרד בשנגחאי, והפך לאחד האדריכלים הבינלאומיים המזוהים ביותר עם הפריחה בפרויקטים גדולים בסין. הטרמינל בבייג'ינג הושלם ב־2008, כמה חודשים לפני פתיחת האולימפיאדה. פוסטר היה בחירה טבעית לתכנון הפרויקט העצום - בשטח של מיליון מ"ר ותקציב של 3.8 מיליארד דולר - אחרי שתכנן בשנות התשעים את נמל התעופה צ'ק לאפ קוק בהונג קונג.

 

הטרמינל של האדריכל נורמן פוסטר בבייג'ינג הטרמינל של האדריכל נורמן פוסטר בבייג'ינג צילום: בלומברג

 

הטרמינל בהונג קונג הוא מבנה סופר־מודרני מוצף אור טבעי. השלטונות בבייג'ינג רצו יצירה דומה, אבל עם מאפיינים סיניים יותר שיחברו את הבאים מיד למקום שבו הם נמצאים, ופוסטר סיפק את הסחורה כשתכנן בניין עצום בצורת דרקון, הסמל המיתולוגי של סין, עם שימוש רב בצבעי אדום וזהב. גג המבנה צבוע אדום, שבסין מסמל שמחה ומזל טוב, והוא המראה הראשון שרואים הנוחתים בשדה. הגג מעוצב כקשקשי דרקון, עוד סמל סיני שנמצא שם לא רק לקישוט אלא גם מסיבות פרקטיות: הקשקשים מורכבים מאלפי חלונות זעירים שמכניסים במשך היום אור שמש רב לבניין וחוסכים צורך בתאורה. התכנון המתוחכם הופך את הבניין לחסכוני באנרגיה, והותאם במיוחד לנושא אולימפיאדת בייג'ינג שהוכרזה כאולימפיאדה ירוקה.

 

מבנים גרנדיוזיים רבים שנבנו בסין בשנים האחרונות הפכו לשנויים במחלוקת בתוך המדינה. הדרקון של פוסטר נחלץ מבעיות אלה: ההפעלה המורכבת שלו עוברת באופן חלק והבניין משרת היטב את העוברים בו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x