$
בשולי החדשות

התחילו להתכונן: הקיוביקל עומד למות

אפשר להגיד שלום לקובייה הקטנה ומוקפת הקירות בה התרגלתם לעבוד - העולם עובר לחללי עבודה משותפים, מעוצבים ומעודדי יצירתיות

סוכנויות הידיעות 21:5417.10.11

בשנים האחרונות נראה שהקיוביקל מוקף הקירות הופך להיות מוצג ארכיאולוגי של מקום העבודה המודרני, עם מעבר של מנהלים רבים לישיבה עם שאר העובדים ומעבר של עובדים רבים לעבודה מהבית. למעשה, בשלב כלשהו בעתיד כבר לא יהיה לכם שולחן כתיבה משלכם במקום העבודה.

 

בעתיד נשב קרוב יותר לחברינו לעבודה, ונוכל להתרכז בפרויקטים שלנו באזור מנוחה נוח יותר, בו נוכל לנהל שיחות טלפון פרטיות או להיפגש עם קבוצות קטנות של עמיתים. אולי יהיו אף מקומות לאימון כושר או לתנומה קצרה, לפי הצורך. הרעיון: לטפח סביבת עבודה שבה העובדים פרודוקטיביים יותר ומשתפים יותר פעולה.

 

בזמן המיתון חברות רבות צמצמו את השטח של משרדיהן, גם עם נותרו להן שטחים ריקים בבעלותן או שהן שכרו כאלו, אמר ריצ'רד קדזיד, סגן נשיא אסטרטגיה תקשורתית בקורנט גלובל, ארגון מקצועי לנדל"ן תאגידי ולבכירים במקום העבודה. באזורי עסקים מרכזיים, שיעור התפוסה ההיסטורי הוא לרוב סביב 77%-78%, אולם כיום הוא בסביבות 69%", הוא אומר. "מחוץ למרכז העסקי, הממוצע ההיסטורי עומד על כ-83%, אולם כיום הוא קרוב יותר ל-75%". היתרון בכך הוא שהחברות שאגרו מזומנים בזמן המיתון, יכולות להשקיע בצמיחה עתידית.

 

ללמוד מגוגל וממיקרוסופט

 

"המגמה כיום היא פחות בכיוון מבנים חדשים ויותר בכיוון שיפור השטח שהחברה כבר תופסת", הוא אומר. "אז בטוח לומר שמעצבי פנים מקבלים הרבה יותר עבודה מאדריכלים תאגידיים העוסקים בעיצוב מבני ראווה".

 

החברות צריכות לקבל החלטות בנוגע לעיצוב המחודש של מקום העבודה, והן מחפשות השראה אצל חברות שכבר עדכנו את העיצוב של המשרדים שלהן, בעיקר חברות הייטק כמו גוגל ומיקרוסופט.

 

בגוגל כבר חשבו על זה קודם בגוגל כבר חשבו על זה קודם צילום: MCT

 

"נדל"ן וניהול מתקנים נחשב כהוצאה בקרב חברות", אמר ג'ון פורסל, סגן נשיא נדל"ן תאגידי בדיאג'ו, חברת משקאות חריפים. "כעת נראה שהמנהלים הבכירים מתחילים להכיר בכך שמקום העבודה משפיע על המחויבות והביצועים של העובדים".

 

המשרדים של דיאג'ו במנהטן עוברים כעת שיפוצים במטרה ליצור חלל פתוח ושיתופי יותר לקבוצת השיווק, אשר יעודד "ציתות בונה", ואולי יסייע לחברה להעביר רעיונות לשוק במהירות רבה יותר, אמר פורסל. לא מפתיע שכבר יש במשרד בר שהעובדים יכולים לבלות בו לאחר העבודה.

 

במקומות אחרים בעולם המשרדים של דיאג'ו עוד יותר מתקדמים. "בסאו פאולו יש להם 'שולחן מסע בין כוכבים', שבו המנהלים יושבים יחד בחלל פתוח. סמוך לשולחן יש חדר שבו הם יכולים לנהל שיחות פרטיות", אמר פורסל. "יש לכך יתרון עצום בעיניהם. זה מעודד דו-שיח ומשוב".

 

הקירות נופלים

 

במשרדים של חברת שירותי הנדל"ן ג'ונס לאנג לסאל בשיקגו יש אזור הדומה לסניף של סטארבקס, כולל שולחנות קלילים וגישה למכונות ממכר, המספק לעובדים חלל עבודה רגוע שבאפשרותם לנצל לאורך היום. המשרד הפתוח מעניק לכולם גישה לאור טבעי מהחלונות ונוף לפארק המילניום בשיקגו.

 

המעבר לחלל פתוח עורר בקרב העובדים את החששות שהרעש והסחות הדעת יתגברו לאחר שהקירות יוסרו. אבל ייתכן שזהו רק מיתוס של מקומות עבודה. ברגע שהקירות נופלים, "גילינו שרמת הרעש ירדה, ללא יוצא מהכלל", אמר מת'יו פאנו, סגן נשיא לנדל"ן בקוקה-קולה ריפרשמנטס, יחידה של קוקה-קולה, ויו"ר קורנט גלובל.

 

קיוביקלים לא חוסמים רעש, הוא אומר, אבל כשרואים את האנשים שיושבים לידנו יש יותר סיכוי שננמיך את הווליום. בנוסף, שכלולים במערכות רעש לבן שוברים את התדרים של הקול האנושי, אמר פאנו. "רואים שאנשים מדברים, אבל קשה יותר לשמוע אותם", הוא אמר.

 

ג'ונס לאנג לסאל עובדים כעת עם לקוח העובר ממשרד פרטי ב-100% לסביבת משרד פתוחה ב-95%, כולל אזורים דמויי חדר מגורים, שולחנות עבודה ובר קפה.

 

ללכת על ההליכון תוך כדי עבודה

 

סוגים נוספים של חללי עבודה הם אזורים שקטים שבהם נאסר השימוש בטלפונים סלולריים, שבהם עובדים שרוצים שקט מוחלט יכולים להתרכז בעבודתם. הם לא חייבים לשבת - הם יכולים ללכת על ההליכון תוך כדי עבודה.

 

"המגמה היא לגרום לאנשים להסתובב במשרד כדי שהם יראו זה את זה ויצרו קשרים, ולספק מגוון גירויים ליצירתיות וחדשנות", אמרה טיש קרוז, סגנית נשיא בכירה לייעוץ אסטרטגי בג'ונס לאנג לסאל.

 

יש גם מגמת שימוש יעיל יותר בחלל, אמר קדזיס. השטח הממוצע לאדם במשרד ירד לפחות מ-18.5 מ"ר בארה"ב, והוא עומד על 9.3 מ"ר באירופה, הוא הוסיף.

 

מאחורי המגמה נמצאת טכנולוגיה ניידת, המאפשרת לאנשים לעבוד בקלות מחוץ למשרד. עובדים רבים אוהבים את הגמישות במקום שבו הם עובדים ואת האפשרות לעבוד מדי פעם מהבית. אך כשהם מגיעים למשרד, אחד מהדברים החשובים הוא שהם ייצרו קשר עם עמיתיהם, כך שהדגש אינו על שטח אישי, אלא על אזורים שיטפחו שיתוף פעולה.

 

"השטח האישי הולך וקטן, על חשבון השטחים שיתופיים", אמר פאנו. "אי אפשר היה לעשות את זה לפני 20 שנה כי הטכנולוגיה לא הייתה קיימת".

 

כמו כן, יותר ויותר חברות משתמשות בסידורי "מלון", שבהם לא ניתן לכל עובד שולחן עבודה קבוע, אלא העובדים ניגשים לעובד קבלה המקצה להם שולחן עבודה לאותו יום, הוא הוסיף.

 

עם זאת, אף שחברות מייעלות את ניצול השטח שלהן, אין הרבה סיכוי שהן יוותרו לחלוטין על משרדיהן, אמרה קרוז. "אנו סבורים שלמקום העבודה תמיד יהיה מקום, בלי קשר לטכנולוגיה ולחידושים של העידן המודרני, כיוון שאנשים מטבעם הם יצורים חברתיים, והם צריכים תחושת שייכות לקהילה", היא אמרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x