$
עולם

ירדן השקיעה 600 מיליון דולר במסגד אלאקצא

הסכום הועבר מאז 1967, לטובת שיקום ותחזוק המסגד בירושלים. ירדן פרסמה השנה מכרזים שונים למסגד בשווי 4 מיליון דולר

דורון פסקין 23:58 20.12.10

 

ראיף נג'ם, סגן ראש הועדה הירדנית לשיקום מסגד אלאקצא, הצהיר כי מאז 1967 השקיעה ירדן 600 מיליון דולר בשיקום ובתחזוק מסגד אלאקצא שבירושלים העתיקה. נג'ם, ששימש בעבר גם השר הירדני להקדשים האיסלאמים, הצהיר כי סכום זה הושקע באמצעות "תרומות" שהועברו מלשכת מלך ירדן וכן מכספים שנכללו בתקציב הממלכה.

 

לדבריו, ישראל משבשת את עבודות השיקום ואינה מתירה הכנסת חומרי בניין הדרושים לעבודות אלא רק באישור מיוחד.

 

יצוין כי ירדן אחראית על שמירת המקומות הקדושים לאיסלאם בירושלים. מוקדם יותר השנה פרסמה ממשלת ירדן מכרזים שונים הקשורים במסגד. שווי המכרזים עמד על 2 מיליון דינאר (כ-4 מיליון דולר) וכללו אספקת גנרטורים חשמליים, שיפוץ מערכת התאורה הפנימית, שיפוץ לוחות הפוספט וכן רכישת ציוד כיבוי אש.

 

מעבר לירדן כמדינה, ישנם גופים ואנשי עסקים ערביים ומוסלמים הנרתמים לתרום למאמץ לשמר את המסגד. מבצעי ההתרמה נעשים על ידי ארגונים דתיים הטוענים כי ישראל פועלת להריסתו. בשנת 2008 דווח כי בשולי כנס שעסק בירושלים נתרם על ידי המשתתפים סכום של 15 מיליון דולר עבור המסגד.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

x