$
תעשייה ופיננסים

ג'פן איירליינס מגישה בקשה להגנה מפני נושים

חברת התעופה עתידה לעבור הליך של ארגון מחדש, במסגרתו יפוטרו למעלה מ-15 אלף עובדים

סוכנויות הידיעות 10:3919.01.10

מועצת המנהלים של ג'פן איירליינס (JAL), חברת התעופה הגדולה ביותר במזרח הרחוק, החליטה בישיבתה שהתקיימה היום (ג') כי תגיש בקשה להגנה מפני נושים. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי במהלך היום יפנו נציגי החברה לבית המשפט בטוקיו. פרשה זו צפויה להפוך לאחת מפשיטות הרגל הגדולות

בתולדות יפן.

 

בשלב הבא עתידה חברה ממשלתית המטפלת בגופים בעיתיים ונכסים רעילים לפתוח בהליך של ארגון מחדש ב-JAL, במהלכו יפוטרו מעל 15.7 אלף עובדים, נכסיה ימכרו וחלק מנתיבים פנים ארציים ובינלאומיים יסגרו.

 

מאבק ההישרדות של ג'פן איירליינס נמשך מספר חודשים, אך לאחר שאתמול מניות החברה צנחו לשפל חדש – 6 סנט ליחידה - ושווי השוק שלה הסתכם ב-150 דולר (פחות ממחיר מטוס נוסעים מודרני) הוחלט להעביר אותה דרך הליך פשיטת הרגל.

 

כלי תקשורת ביפן מדווחים שבמהלך הליך ההבראה תמשיך ענקית התעופה לבצע טיסות ומי שרכשו כרטיסים מבעוד מועד לא ייפגעו. מי שכן צפויים להיפגע אלה הם משקיעים הזרים המחזיקים בניירות ערך של ג'פן איירליינס. החברה ככל הנראה תמחק מהמסחר בבורסת טוקיו, והם צפויים להפסיד את כל כספם.

 

JAL נוסדה בשנת 1951 כחברה ממשלתית אך ב-1987 עברה לידיים פרטיות. שנים אחדות לאחר מכן התערער המאזן הפיננסי שלה בעקבות השקעות מסוכנות שביצעו הבעלים והוצאות הולכות וגדלות על שכר העובדים ותנאים סוציאליים. גם הצורך לשמור על נתיבי אוויר לא רווחיים פגע בחברה. המשבר הכלכלי של שנת 2008 גזר את דינה של ג'פן איירליינס. מספר הנוסעים צנח בשיעורים חדים ובמקביל לה עלה הצורך בגיוס הון ואשראי. נכון לנובמבר 2009 היקף החובות של החברה עמד על 16.5 מיליארד דולר. את המחצית השנייה של אותה שנה סיימה חברת התעופה היפנית עם הפסד נקי של 1.5 מיליארד דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x