הקטאר של שוק ההון הערבי: עליות של 26.4% בבורסת האמירות בחודש מאי
השוקים הערביים עלו בממוצע ב-12% בחודש שעבר - מגמה חיובית שמתחילת השנה מסתכמת בכ-15% - תודות לעלייה במחירי הנפט ותוצאות חיוביות של החברות
שוקי ההון בעולם הערבי צמחו במהלך חודש מאי בכ-12% בממוצע. הצמיחה בחודש שעבר הובילה לצמיחה כוללת של כ-15% מאז תחילת השנה. המגמה החיובית בשוקי ההון הערביים נובעת מהעלייה במחירי הנפט, שיפור באווירת ההשקעות וכן תוצאות חיוביות עליהן הכריזו החברות.
הזינוק הגבוה ביותר בחודש שעבר נרשם בשוק ההון של קטאר - 26.4%, זאת כתוצאה מעליית מחירי הנפט והודעת הממשלה, כי תרכוש את השקעות הנדל"ן של הבנקים המקומיים.
מאז תחילת השנה ביצועי של הבורסה המצרית הם המרשימים ביותר, כשלאחריה צועדת הבורסה הסעודית - שוק ההון הגדול ביותר בעולם הערבי. השוק הסעודי רשם במאי צמיחה של 4.8% ומאז תחילת השנה הוא זינק בלמעלה מ-22%.
שוק ההון במדינת איחוד האמירויות המשיך במגמת השיפור שלו, עם התאוששות של 11% נוספים במהלך מאי. מניות חברות הנדל"ן היו המרוויחות הגדולות, כשמניית ענקית הנדל"ן מדובאי "אעמאר" נסקה בכ-48% במהלך התקופה האמורה. לעומת זאת, חברות מובילות שלא מתחום הנדל"ן, כמו איתצאלאת (תקשורת) וטאקה (אנרגיה) לא רשמו עלייה משמעותית.
השוק הכוויתי רשם במהלך החודש עלייה של קרוב ל-8%. "אגילטי" - חברת הלוגיסטיקה הגדולה בעולם הערבי - רשמה טיפוס של 33% במחיר המנייה שלה, בעקבות הכרזתה על עיסקה גדולה עם צבא ארה"ב.
הבורסה הקטנה של סולטנות עומאן רשמה במהלך מאי עלייה של כ-7%.
ד"ר גיל פיילר הוא מנכ"ל אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) ודורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר www.infoprod.co.il


