טראמפ ג'וניור רוצה להשקיע מיליארד דולר בהודו
בנו הבכור של טייקון הנדל"ן, מתכנן להקים קרן להשקעות בנדל"ן יוקרתי במדינה, שרשמה בשנה שעברה את הגידול המהיר בעולם במספר המיליארדרים
13:57
22.07.08
דונלד טראמפ ג'וניור, בנו של טייקון הנדל"ן חובב הדוגמניות ופשיטות הרגל, מתכנן להקים קרן של מיליארד דולר להשקעות נדל"ן בהודו.
טראמפ הצעיר אמר בשיחת טלפון כי ייתכן וישתף פעולה בהקמת הקרן עם משפחה הודית. הוא סירב לגלות פרטים ספציפיים כלשהם על תכניותיו, והתעלם משאלות כיצד הוא מתכוון לגייס את ההון, או מתי תבוא ההשקעה הראשונה בפרויקט בהודו.
ההודעה של טראמפ מצרפת אותו, לפחות על הנייר, למועדון יוקרתי: דויטשה בנק וליהמן ברדרס מקימות בימים אלה קרנות ייעודיות להשקעה בהודו, שרשמה בשנה שעברה את הגידול המהיר בעולם במספר המיליונרים. המתעשרים החדשים בהודו מעלים את הדרישה לבתי פאר ושכונות יוקרה, ועלויות ההלוואה הגדלות בתוך הודו מקשות על יזמים לגייס כסף.
"שוק הנדל"ן בהודו נמצא בירידה כרגע" אמר ריטש וורה, מנהל חברת ייעוץ השקעות ממומבאי. "תהיה האטה כלשהי בשנתיים הקרובות, וזו עשויה להיות הזדמנות השקעה". מנהל חברת השקעות הנדל"ן פיתוח ותשתיות דיור ממומבאי, סארנג וודאוון, צופה שמחירי הנדל"ן במדינה צפויים לצנוח ב-20-25%.
טראמפ ג'וניור בן ה-30 אמר שהקרן שלו תיועד לרכישות של נכסים בקצה היקר של הסקלה. "השוק מתחיל להבין ולהעריך מותרות ויש הזדמנות גדולה בשבילנו כאן, גם בהקמת מתחמי נופש". אמר.
דון ג'וניור הוא אחד הבעלים של פרויקט הסוהו במנהטן, יחד עם אחיו הצעירים איוונקה ואריק.


