$
מוסף נדל"ן נובמבר 2014
כורת גג מוסף נדל"ן נובמבר 2014

"ברזים מצופים זהב? זו השגרה שלי"

ברוך גולן, האינסטלטור של האלפיון העליון, מספק הצצה לחדרי האמבטיה של עשירי ישראל

דותן לוי 09:1705.11.14

צמד המילים "אינסטלטור יוקרה" אולי נשמע קצת תמוה, אבל כשזה מגיע לאלפיון העליון, כמו ברוב התחומים, בעלי הממון דורשים לקבל מוצר ברמה גבוהה מהסטנדרט המקובל. ברוך גולן (45) מקים את מערכות האינסטלציה בבתיהם הפרטיים של עשירי ישראל כבר יותר מעשור.

 

באופן טבעי, היישובים שבהם מתרכזת מרבית עבודתו של גולן הם סביון, הרצליה פיתוח וקיסריה. באחרונה הוא סיים להקים מערכת אינסטלציה מתקדמת בבית היקר בישראל, שעלות הקמתו נאמדת ב־100 מיליון דולר. גולן מספר שצמח בתחום מלמטה, אבל הקפיצה שהגדירה מחדש את מעמדו היתה הקמת מערכת האינסטלציה של הווילה הענקית שצולמה בסדרת הטלוויזיה "מסודרים". אחד מלקוחותיו, בעלים ידוע של חברה ציבורית, אף שלח אותו להקים את מערכת האינסטלציה בביתו בלונדון.

 

איך הגעת לעסוק באינסטלציה?

"גדלתי בבת ים ובגיל 16 עבדתי בשבירת קירות לקבלנים. יום אחד סיימתי עבודה עם חבר בראשון לציון וכשנסענו אחורה עם הרכב, שברנו את הצינור המרכזי של הבניין. הזעקנו אח של חבר שהיה אינסטלטור ומכונת ההברגות שהביא עמו מאוד הרשימה אותי. מאותו רגע ידעתי שאהיה אינסטלטור. אחרי הצבא הלכתי ללמוד את התחום בבית ספר למקצועות הבנייה שהיה בחולון ומשם המשכתי ללימודים של קבלן רשום ובהמשך קבלן צנרת".

 

זה תחום שיש בו לאן להתפתח?

"חד־משמעית, כן. אמנם התחום נהיה הרבה יותר פשוט מבחינת רמת המערכות - פעם היינו עובדים עם צנרת ברזל ומכונת הברגות ידנית והיום המערכות מבוססות צנרת פלסטיק - אבל לצד זה יש הרבה יותר אינסטלציה בכל דירה והמערכות הפכו למסועפות יותר במיוחד בבתי יוקרה".

 

אז למה דווקא בתי יוקרה?

"בשלב מסוים הבנתי שכבר לא מעניין אותי להרכיב ברזי פרח ואסלות רגילות, ואני מעוניין בעבודה שדורשת יותר תכנון, דיוק וניקיון. סוג העבודה הזה נמצא בשוק בתי היוקרה כי רק שם מוכנים לשלם עבור הפרמטרים האלה. אני בונה את המערכות האלה ברמה גבוהה כך שיבנו אותן פעם אחת ולתמיד. בית שעשיתי הוא שלי עד יומי האחרון. לקוחות מתקשרים אליי אחרי עשר שנים כי התקלקל להם ברז, ואני מגיע לתקן ולא גובה על זה תשלום אף על פי שאני לא חייב".

 

איך מודדים איכות של אינסטלטור?

"למשל, כשפותחים כמה ברזים בבית ואין ירידה של לחץ המים. זה קורה לא מעט כי הרבה אינסטלטורים נכנסים למקצוע ללא שמץ של מושג מה זה מים או היכרות עם הספר הכחול שקובע את החוקים בתחום. הרמה בארץ מאוד נמוכה.

"בפלח השוק שלי אין פרסום, העבודות מגיעות רק מפה לאוזן ולכן אני חייב 100% לקוחות מרוצים. השירות הוא מעל לכל. אם טעיתי בתמחור עבודה לרעתי, לעולם לא אפגע בעבודה גם אם אצטרך לממן אותה מכספי".

 

ברוך גולן. "אם עבודה בווילה רגילה לוקחת שנה, בית בסביון ייקח כשלוש שנים" ברוך גולן. "אם עבודה בווילה רגילה לוקחת שנה, בית בסביון ייקח כשלוש שנים"

 

איך נכנסים לפלח השוק הזה?

"קודם כל, צריך ללמוד, להבין מה אתה עושה ולעולם לא ללכת על הדרך הקלה. הרבה בעלי מקצוע מחפשים קיצורי דרך אף על פי שהם לא תקניים ויגרמו בעיות בהמשך. אסור להתפשר על חומרים או על דיוק, גם אם בסוף זה לוקח יומיים במקום יום".

 

גולן פוגש את בעלי הבתים רק לעתים רחוקות, אם בכלל. מרבית ההתנהלות שלו היא מול האדריכלים. בשל הרגישויות של בעלי הממון, חלקם מיליארדרים, הוא גם חתום בלא מעט בתים על הסכמי סודיות דרקוניים אשר אינם מאפשרים לו לצלם את הבתים או לחשוף עליהם פרטים.

 

עם השנים גולן התאים את עצמו לדרך ההתנהלות של הלקוחות העשירים אשר מתבטאת, בין היתר, בתמחור. "אלה לקוחות לא יציבים שנכנסים לבית ומשנים בלי חשבון", הוא אומר. "אני לא מאלה שגובים תשלום נוסף עבור שינויים, לכן אני חייב להביא אותם בחשבון מראש, וגם את השעות שאצטרך לבלות עם האדריכל ועם המעצבת. אני מתמחר הכל והלקוח יודע שהוא שילם פעם אחת וזהו, ככה הלקוחות יוצאים הרבה יותר מרוצים".

 

ההפתעות והשינויים, כך הוא מעיד, הפכו לחלק בלתי נפרד מהעבודה, "אין לך מושג מה הלקוח יכול להביא לך", הוא אומר ומוסיף, "הרכבתי מאות ברזים מזהב וזו כבר הפכה לשגרה עבורי. היום חדר רחצה יכלול לפחות ארבעה ברזים שכל אחד מהם פותח או דוש או מזלף. רוב פינות הדוש הן זוגיות, יש סילונים בפינות, סאונות רטובות, מערכות שמע, ראשי דושים עם אורות בתקרה. אלה דברים שצריך להביא בחשבון כי הם דורשים לחצים גבוהים יותר".

 

כדי לקבל מושג על היקפי העבודה, הוא מסביר מה ההבדלים בין וילות יוקרתיות לווילות רגילות, "אם עבודה בווילה רגילה לוקחת כשנה, בית בסביון ייקח כשלוש שנים, בעיקר בגלל רמת הגמר שדורשת הרבה התייחסות. בכלים הסניטריים אין סוף למחירים, יש כלים ב־1,000 שקל ואמבטיות ב־100 אלף שקל. אם בבית רגיל ישקיעו בכלים כאלה כ־100 אלף שקל, בבית יוקרתי זה יכול להגיע למיליון שקל רק עבור הכלים. בהרצליה פיתוח הרכבתי אמבטיה בצורת מגף שעלתה 150 אלף יורו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x