שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
מדינה של נדל"ניסטים

מי גאון של בית

נישות גבס, פרקט ובר בין המטבח לסלון לא מספיקים. כדי להוציא מהדירה את המקסימום צריך הברקות עיצוביות, כאלה שעונות על צורך ממוקד ומתגברות על כל המגבלות שבדרך. 10 פתרונות מעוררי השתאות

דקל גודוביץ ושירלי אלטר 01:5306.08.09

בית הוא כמו בן זוג. הוא צריך לענות באופן נפלא על הצרכים שלנו, תוך התחשבות במגבלות שלו - ושלנו. אנחנו, מצדנו, צריכים לנהוג כלפיו באותו אופן. וכמו בן זוג, אין בית מושלם. אפשר רק לשאוף שיהיה חכם, רגיש, מותאם.

 

הצרכים של אנשים מהבית הם בדרך כלל אותם צרכים, הבעיות אותן בעיות, המגבלות אותן מגבלות. איך לנצל באופן אידאלי את החלל, בלי לחנוק אותו. איך להתמודד עם מגבלות המטרז', בעיקר בשיפוץ דירות ישנות וקטנות. איך להכניס אור, בלי לגור באקווריום שצופה אל הבניינים השכנים. איך לאפשר לנו מגוון של שימושים, בלי להזדקק למגוון חדרים. איך לעבוד עם מה שיש, ובכל זאת לעשות מהפכה. איך לתת לבית נגיעות של הדיירים, בלי להשתולל. ואיך לעשות את כל זה יפה. הסוגיות הן אותן סוגיות, הן פשוט באות לידי ביטוי באופן שונה. כל אחד והצרות שלו.

 

הפתרונות, לעומת זאת, אינסופיים. הם יכולים להיות ויתורים, פשרות, השלמות. אבל הם גם יכולים להיות הברקות. פתרונות מצוינים, חכמים, רגישים, מותאמים. מושלמים.

 

מצאנו עשר הברקות עיצוביות כאלו. לא כולן מחייבות תקציבי עתק, אבל כולן מעוררות השראה. את העקרונות המקוריים שבבסיס ההברקות האלה אפשר ליישם גם באופנים פשוטים יותר. בשביל להפוך מרפסת לגינה, למשל, צריך בסך הכל כמה מרבדים של דשא מלאכותי ועציצים.

בשביל בר נסתר ענק בסלון צריך לבנות ארון. והוא לא חייב להיות בר. הוא יכול, למשל, להיות ספרייה נסתרת. ולא חייבים ליצור חדר אמבטיה שקוף; אפשר להשתמש בקיר זכוכית כפתרון לבעיה אחרת של חללים מצומצמים. יש כאן כמה רעיונות שטוב לשמור לשיפוץ הבא. ואולי כדאי להתחיל אותו עכשיו. כי עם כל הכבוד למגבלות של הבית ושלנו, יש לנו כמה צרכים שראויים למענה.

 

 

הבר הנסתר

דירה של בני זוג עם ילד, תל אביב

היידי ארד, אדריכלות ועיצוב פנים: "בעל הבית הוא יבואן יינות, שמאוד אוהב לארח ולכבד את אורחיו במיטב המשקאות. היה צורך בפתרון שיאפשר אחסון של כמות עצומה של בקבוקי משקה וכוסות מסוגים שונים, שיהיו נגישים בקלות כשיש אורחים. במקביל רצינו להפריד בין החלל ביומיום שלו לבין החלל בעת אירוח. הפתרון נמצא בארון MDF עם גלגלים ותאורה נסתרת, שנשאר סגור ביומיום אבל בעת אירוח נפתח לבר ענק".

 

הבר הנסתר הבר הנסתר צילום: מאיה שנברגר וציפי יעבץ חן

 

חדר אמבטיה שקוף

דירה של רווק בן 30, תל אביב

אדריכל הפנים דניאל חסון: "לחדר האמבטיה הצמוד לחדר השינה בדירה היה מעט מאוד מקום. העומק שלו 1.8 מטרים בלבד, ובלי האמבטיה כ־1.3 מטרים. אם היה שם קיר, התחושה היתה שהחדר צר מאוד. אבל עם קיר הזכוכית המחוסמת, יש תחושה של מרחב. האדם שבחדר האמבטיה לא מרגיש דוחק, אלא חש כאילו יש מאחוריו 4.5 מטרים - הגודל של חדר השנה.

 

במקביל, זה כמובן נותן גם תחושה שחדר השינה גדול יותר. זו אילוזיה כפולה - החדר נגמר, אבל נראה שהוא ממשיך. החיסרון הוא כמובן שזה חשוף מאוד, הפתרון הזה לא מתאים לשמרנים. אפשר בעיקרון לשים שם איזשהו וילון - אבל אם הולכים על הפתרון הזה כדאי ללכת עד הסוף. כל מי שרואה את חדר האמבטיה השקוף מגיב ב'וואו', ולאורחים, בכל מקרה, יש בדירה גם שירותי אורחים, ואמבטיה שצמודה לחדר האורחים".

 

חדר אמבטיה שקוף חדר אמבטיה שקוף צילום: יוסי צבקר

 

הצללה, חיפוי, לוק

בית פרטי בהרצליה פיתוח

האדריכלית שרון אקר מיכאל, אקר מיכאל אדריכלים: "דרישת בעלי הבית היתה למצות את אחוזי הבנייה המותרים, כולל עליית גג, וליצור קומות מגורים מרווחות במיוחד. צורת הבית והגג הקשתי מאפשרים ניצול מקסימלי של חלל הגג וקומה כמעט מלאה ליחידת מגורים. הצורה הקשתית הובילה אותנו ליצירת מעטפת חיצונית שמדגישה את הצורה המיוחדת של הבית, מעין קליפה שמתקפלת ומתעגלת, יוצרת את החזית של הבית ורוכבת על חלל מגורים שקוף לחלוטין לגינה ולסלון.

 

הדגשה נוספת ניתנה על ידי אלמנט ההצללה הייחודי. אלה פרופילי אלומיניום לבנים וקבועים שמחפים שתיים מחזיתות הבית, ויוצרו במיוחד בעבורו. במקום להצליל בתריסים חיצוניים כל חלון בנפרד, הם מאפשרים הצללה אחת שמאחדת את החזיתות ומעלימה את הפתחים".

 

הצללה, חיפוי, לוק הצללה, חיפוי, לוק צילום: עוזי פורת

 

איפה הטלוויזיה?

ביתה של האדריכלית ומעצבת הפנים היידי ארד, תל אביב

היידי ארד: "הדירה שלי קטנה, וחלל המגורים צריך לשמש גם לאירוח וגם לצפייה בטלוויזיה, לבד או בקבוצות (בניי אוהדי כדורגל, ואוהבים לכנס את החברים לצפייה במשחקים). הפתרון של יצירת אמנות שמסתירה את הטלוויזיה מאפשר לשלב אמנות בקומפוזיציה של חלק המגורים, כך שלא חייבים לשבת תמיד בסלון מול הטלוויזיה, ובהזזה פשוטה מאפשר להפוך את המקום לחדר צפייה. המבנה הוא של גבס ולוח MDF על מסילה, עם תאורה נסתרת שמדגישה את יצירת האמנות שעל הלוח".

 

איפה הטלוויזיה? איפה הטלוויזיה? צילום: עמית גרון

 

הפנים הוא חוץ

בית של בני זוג עם ילדים בוגרים, כפר מונש

האדריכליות גיליה ברגר ונטלי טל, להלה אדריכלות: "זהו בית של 90 מ"ר בן קומה אחת, שהוספנו לו 50 מ"ר באותה קומה. לרוב התפר בין הישן לחדש מלאכותי וניכר לעין. חיפשנו פתרון לא יקר, שיוכל להיות אלמנט מרכזי בבית וגם יוסיף לו מסתורין, לבקשת הלקוחה. יצרנו מעבר שמקשר בין החלק הישן לחדש; חלקו הכניסה החדשה לבית, וחלקו משמש את פינת הסטריאו של הסלון.

 

המעבר מקורה פרספקס שקוף בעובי 3 ס"מ, ומתחתיו פרגולה. היא מסתירה את הפרספקס ויוצרת אפקט של פסי אור וצל. האור הטבעי יוצר תחושה של חוץ בתוך הבית, שמתעצמת מכיוון שהמעבר מקשר גם בין הגינה הקדמית לאחורית".

 

הפנים הוא החוץ הפנים הוא החוץ צילום: עדי מנחמי

 

קשר עין

הדירה של אדריכלית הפנים הילית דרור, תל אביב

הילית דרור, משרד UAR: "חדר הרחצה שצמוד לחדר השינה שלנו נמצא באזור פנימי בבית, ולכן אין בו חלונות. את בעיית המחסור באור טבעי ואוורור פתרנו באמצעות חלון בגג (סקיי לייט), שנפתח חשמלית. פתרון נוסף לאור היה החיבור בין חדר הרחצה לחדר השינה. החלון שמקשר ביניהם יוצר תחושה מרווחת ומוארת יותר בחדר הרחצה, ומאפשר קשר עין שהתגלה כרצוי ושימושי מאוד בין שני החללים".

 

קשר עין קשר עין צילום: עמית גרון

 

ספרייה עם חלונות

בית של משפחה בת שבע נפשות, סביון

אדריכל הפנים דניאל חסון: "החדר הוא חלק מסוויטת ההורים בבית. היו בו הרבה חלונות, שלא היו מספיק גדולים והנוף המשתקף מהם לא היה מדהים. הבקשה של בעלי הבית היתה ליצור חדר חמים, ולכן עטפתי את החדר - לאורך שני קירות - בספרייה ופינת עבודה. הם מכסים את הקיר ומנצלים את המקום, ועדיין שומרים על החלונות כך שהחלל כולו יהיה מואר".

 

ספרייה עם חלונות ספרייה עם חלונות צילום: יוסי צבקר

 

אחוות אחים

בית משפחה עם שני ילדים, יודפת

האדריכל ברד פינצ'וק, משרד החדר: "תכננו חדר שינה נפרד לכל ילד. ההורים רצו גם מרחב משותף לילדים, עם סדר והיגיון, וגם חופש ליצור עולם מלא דמיון ויצירתיות. הצענו שבין חדרי הילדים תהיה דלת של 1.5 מטר, שמתאימה לגובהם. היא יוצרת תחושה שזהו עולמם בלבד ומאפשרת לחבר או להפריד את החדרים לפי רצונם. היא ננעלת משני הצדדים, ויש עליה לוח גיר, לציורים, כתיבה והשארת הודעות. לכל אחד מהחדרים יש גם כניסה ראשית, עם דלת רגילה".

 

אחוות אחים אחוות אחים צילום: עמית גרון

 

תחביב מעוצב

ביתם של עמית וארז מצקין, כפר הס

עמית מצקין: "רצינו אלמנט עיצובי דומיננטי שייראה מכל נקודה בחלל הציבורי. האדריכל הציע לשים שם גינה פנימית, אבל אנחנו העדפנו למקם שם אקווריום גדול, בגלל אהבתנו לדגי נוי. הפאטיו הוקם לבסוף בפינה אחרת. המבנה המרובע מבליט את האקווריום, שגובהו 1.10 מטר. הצבת האקווריום בסמוך לקיר חיצוני גם מאפשרת למקם את מרכז הטיפול שלו".

 

תחביב מעוצב תחביב מעוצב צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x