$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפניקס רוצה להגיע לשליטה בגמא במסגרת ההנפקה

חברת הביטוח מתכוונת להשקיע בהנפקה של חברת השירותים הפיננסיים ולעלות מאחזקה של 49% ל-55%; הפניקס רוצה להפוך את החברה לגוף פיננסי חזק ולהגדיל משמעותית את פעילותה

גולן חזני 18:2705.05.21

תחום הסליקה החם מביא את חברת הביטוח הפניקס להשקיע עשרות מיליוני שקלים בהנפקת חברת השירותים הפיננסיים גמא, ולעלות לשליטה בחברה. הפניקס מעוניינת להפוך את גמא לגוף פיננסי חזק ולהגדיל משמעותית את פעילותה.

הפניקס מכוונת לאחזקות של יותר מ-55% ממניות החברה, וההיקף המדוייק ייקבע אחרי שתתבהר תמונת הכוונות של בעלי 51% המניות האחרים, והיקף המניות שימכרו בהנפקה.  

  צילום: PIXABAY

 

שווי גמא בהנפקה צפוי לעמוד על 800 מיליון שקל והיא תתבסס בעיקר על הצעת מכר של בעלי המניות הוותיקים הפרטיים של החברה שרובם כבר בגיל מבוגר יחסית ומעוניינים להיפגש עם מזומן.

 

הפניקס מחזיקה כיום ב-49% ממניות החברה. את ההנפקה יובילו פועלים אי.בי.אי, דיסקונט קפיטל ואקסלנס, והיא תובטח בחלקה (50%) בחיתום.

 

גמא סבלה לאורך שנים מכך שמאחוריה לא עמד גוף פיננסי גדול. הפניקס היוותה שותף פיננסי ונכנסה ב-2008 לחברה לפי שווי של 130 מיליון שקל.

 

מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון ובעתל השליטה בהפניקס, מקווים להפוך את החברה לזרוע נוספת וחזקה של מתן אשראי לעסקים. ההבדל בין בעלות של הפניקס לבעלות מבוזרת של בעלי מניות עשוי להיות בכך שהחברה תחלק פחות דיבידנדים ותשקיע יותר בטכנולוגיות של פיתוח מגזר האשראי, תוך יצירת גוף פיננסי חזק .

 

בעלי המניות הפרטיים בחברה צפויים למכור מניות בהיקף של כ-200 מיליון שקל. בעלי המניות הפרטיים הם אלי וחווה פינק (שמחזיקים ב-12.75%), רוני מירו (12.3%), אריאל גנוט וענת מלכה גנות (5.1%), ביתיה לביא (3%), מיכאל פניג (3.19%), רפאל רייזמן (3.19%), אברהם רייזמן (3.19%) ואליהו רייזמן (3.19%).

 

5.1% ממניות החברה מוחזקות בידי חברת שלירן אחזקות, שבעליה הם אמיר אונגר, אלעד בר דיין, דנה בר דיין, אסף אונגר ואלי אונגר. גנוט מכהן כמנכ"ל החברה.

 

גמא פועלת בשלושה תחומים שהעיקרי בהם הוא סליקה של כרטיסי חיוב, פעילות של מאגד סליקה שבו מתאחדים בתי עסק קטנים ומתחלקים בעמלות על חשבון חברות כרטיסי האשראי, ופעילות של אשראי חוץ בנקאי שכולל נכיון צ'קים ומתן מימון, תחום בו לא היו דיפולטים בחברה בתקופת הקורונה.

 

גמא משרתת מעל 10,000 בתי עסק, ומחזור העסקאות שלה עמד ב-2020 על 28.3 מיליארד שקל, מתוך כ-300 מיליארד שקל בסה"כ בשוק.

 

פעילות המימון שלה בתיק אשראי של 4.5 מיליארד שקל, מתבצעת באמצעות אשראי מהבנקים הפועלים, דיסקונט ולאומי, וכן מאג"ח בהיקף של 650 מיליון שקל שהנפיקה החברה לגופים מוסדיים. את תמורת ההנפקה שתיכנס פנימה מייעדת גמא למימון פעילותה השוטפת. נכון לסוף 2020, הסתכם תיק האשראי שלה ב-4.5 מיליארד שקל.

 

הכנסות החברה ירדו ב-2020 ב-3.5% ל-135 מיליון שקל, הרווח של החברה עמד בשנה החולפת על 40 מיליון שקל, והתשואה להון עמדה על 21%. הונה העצמי הסתכם ב-180 מיליון שקל. החברה מנסה להנפיק במכפיל 20 על הרווח הנקי.

x