$
בורסת ת"א

ניתוח כלכליסט

איך זה יסתיים הפעם? משה חוגג מצרף את הציבור להרפתקת הבלוקצ'יין שלו

בעלי בית"ר ירושלים רכש 72% מחברת המעטפת קמן קפיטל תמורת 15.9 מיליון שקל, עם אופציה להזרמה של עוד 11 מיליון שקל. בכוונת משה חוגג לרכז את פעילות הקריפטו שלו בקמן. לחוגג יש מיזמים רבים על שמו, שחלקם הסתיימו באקורדים צורמים ותביעות

ויקי אוסלנדר 20:1926.04.21
הרפתקה חדשה בפתח: אחרי שנים ארוכות של פעילות בשוק הפרטי נכנס משה חוגג לבורסת תל אביב באמצעות רכישת השליטה (72%) בקמן קפיטל. חוגג, שידוע בפעילותו בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים והבעלות על קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים, צפוי לרכז את כל עסקי הקריפטו שלו תחת החברה הנסחרת.

 

על פי הסכם המיזוג שפורסם אתמול, חוגג וקבוצת משקיעים צפויים לשלם 15.9 מיליון שקל תמורת 53 מיליון מניות, במחיר של 30 אגורות למניה. התשלום יתבצע בשתי פעימות ובתלות בעמידה בתנאים. קבוצת המשקיעים תזרים 11 מיליון שקל נוספים לחברה בשלב מאוחר יותר תמורת 13.5 מיליון מניות נוספות. קמן קפיטל היא חברת מעטפת ללא פעילות, שרשמה הפסד של 47 אלף דולר ב־2020. מניית קמן סיימה את יום המסחר בעלייה של 14%.

 

 

משה חוגג משה חוגג

 

כבר מעל לשש שנים קמן קפיטל מחפשת קונה לשלד היתום שלה. רק בשנתיים האחרונות היא חתמה על שלושה הסכמי מיזוג עם חברות בתחום הקאנביס, שלא התממשו.

 

עדיין לא ידוע מהי הפעילות של החברה הממוזגת. רמז בודד לפעילותה ניתן למצוא בדיווח של קמן מחודש מרץ, שבו היא מודיעה כי נכנסה למזכר הבנות עם חברת פראמק (או אלגוז) עבור טכנולוגיית החברה ותמורת 1.75 מיליון דולר. לפי קמן, חוגג רואה בטכנולוגיה זו את "התשתית הטכנולוגית והביצועית לפעילות העתידית של החברה, שכוללת טכנולוגיה לקנייה ומכירה חכמה של מטבעות דיגיטליים בלמעלה מ־12 בורסות מובילות, טכנולוגיה לעשיית שוק, אספקת נזילות, פעילות ארביטראז' ואיסוף דאטה".

 

מידע זה כולל כמעט כל תחום פעילות אפשרי בשוק הקריפטו. כל אחד מהם — מעיבוד תשלומים, מסחר, ואף תשתיות — סובל ברמה כזו או אחרת מאי־ודאות רגולטורית ונתון לחסדיו התנודתיים של השוק. שני גורמים שללא ספק מוסיפים לרמות הסיכון הגבוהות סביב החברה הממוזגת.

 

 

 

פרופיל גבוה ותביעות

במשך השנים משכה פעילותו העסקית והיזמית של חוגג תשומת לב רבה. אף שהוא הצליח לגייס מאות מיליוני דולרים לשלל פרויקטים לאורך השנים, רובם ככולם לא הצליחו ואף הותירו אחריהם שובל של תביעות, שחלקן נמחקו מסיבות שונות ומעולם לא הגיעו לדיונים.

 

בין הפרויקטים המפורסמים של חוגג היה זה של סירין לאבס, יצרנית טלפונים שדרכה השיק ב־2016 את סמארטפון סולארין, ששווק כמכשיר היוקרתי בעולם, תחת תג מחיר של 15 אלף דולר. ב־2018 השיקו בסירין את Finney, טלפון בלוקצ'יין ייעודי, שבו ארנק קריפטו מובנה. שני המכשירים נכשלו והביאו לגלי פיטורים מסיביים בחברה, שגייסה לא פחות מ־225 מיליון דולר.

 

בין התביעות שנקשרו לשמו של חוגג ניתן לציין את זו שהוגשה על ידי משקיע סיני ב־2019, שבה האחרון דרש פיצויים בגובה 17 מיליון שקל, אך נמחקה במסגרת הסכם גישור. תביעה נוספת הוגשה על ידי משקיע אמריקאי בסיאטל באותה השנה, בטענה כי חוגג השתמש בכספים שגייס עבור מיזם בשם Stox כדי לרכוש את בית"ר ירושלים. תביעה זו נדחתה על ידי בית המשפט הפדרלי בסיאטל, וושינגטון. תביעה נוספת, בהיקף של 5 מיליון שקל, הוגשה ביולי 2020 וקשורה לאותו המיזם. בתביעה טוען משקיע קנדי כי חוגג עקץ אותו ב"אשליה של מיזם".

 

 

 

גאות בשוק הקריפטו

אם תושלם עסקת המיזוג עם קמן קפיטל והיא תיהפך לחברה בורסאית, היא תעשה זאת בזמן של פופולריות גואה בשוק הקריפטו. בין היתר הודיעו על כניסה לתחום חברות עיבוד תשלומים כמו פייפאל וסקוור הדיגיטליות, וחברות מסורתיות כמו ויזה

ומסטרקארד.

 

בפברואר השנה הודיעה יצרנית המכוניות החשמליות טסלה כי נכנסה להשקעה במטבעות, וכמה שבועות מאוחר יותר מסרה כי התחילה לקבל תשלומים באמצעות ביטקוין. החודש אף הונפקה בורסת הקריפטו הראשונה בנאסד"ק — Coinbase, שנסחרת לפי שווי של 58 מיליארד דולר.

 

כיוון השוק מעלה ניכר בעיקר במחירו של מטבע הביטקוין, שנסחר החודש בשיא כל הזמנים של 65 אלף דולר ומשך את שווי שוק הקריפטו ל־2.2 טריליון דולר בשבוע שעבר. מאז נפל המטבע בחדות ב־21% והוא נסחר סביב 54 אלף דולר.

תנודתיות חריפה מסוג זה מאפיינת את השוק, שרגיש במיוחד לחששות מפני רגולציה או נזילות. זו גם אחת הסיבות שמביאות את רשות ני"ע לנקוט משנה זהירות סביב פעילותה העתידית של החברה הממוזגת.

x