$
בורסת ת"א

נוסטרומו תתקין מערכת אגירת אנרגיה בהילטון בוורלי הילס

לכלכליסט נודע כי חברת האנרגיה חתמה הסכם ל־20 שנים שלפיו היא תישא בעלות הפרויקט במלון שיניב הכנסה של 70-60 אלף דולר בשנה

גולן חזני 08:1904.04.21

מפתחת המערכות לאגירת אנרגיה תרמית עומדת להתקין בקליפורניה את מערכת אגירת האנרגיה הגדולה ביותר שהתקינה עד כה, בקיבולת של 1.5 מגה־ואט לשעה. נוסטרומו שהתמזגה עם סומוטו הבורסאית בדצמבר 2020, תתקין את המערכת במלון היוקרתי הילטון בוורלי הילס, ול"כלכליסט" נודע כי מזכר הבנות להתקנת המערכת נחתם בסוף השבוע. קליפורניה, שהיא המדינה הבולטת בארה"ב בכל הנוגע למעבר לאנרגיה מתחדשת ונקייה, סובלת במקביל מתשתית רשת חשמל לא יציבה וניתוקים של אספקת החשמל בשעות השיא שאפיינו את הקיץ האחרון שהיה חם במיוחד.

 

הניתוקים השפיעו בעיקר על בניינים מסחריים שצריכת החשמל שלהם בשעות השיא מושפעת בעיקר ממערכות מיזוג האוויר המסחריות שאחראיות לרבע מצריכת החשמל בחודשי הקיץ, והמערכת של נוסטרומו נועדה להפחית את העומס בשעות אלו. המערכת שתתקין נוסטרומו, שהוקמה ב־2017, תאפשר אגירת קור והסטת צריכה של 1.5 מגה־ואט שעה מזמן ביקושי השיא לזמן השפל, תצמצם את טביעת הרגל הפחמנית ותאפשר לספק בשעות השיא ביקושים לצרכים נוספים כמו טעינת מכוניות חשמליות.

 

מה דעתך על מניית נוסטרומו:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

המערכת של נוסטרומו מבוססת על תאי אנרגיה ייחודיים (IceBrick) שכל אחד מהם מכיל מאות קפסולות של מים, והם מוצבים אצל הלקוח. המערכת שמאפשרח אגירה של אנרגיה חשמלית והמרתה לאנרגיית קור, מיועדות גם לקניונים ובתי חולים. נוסטרומו המנוהלת בידי ירון בן נון, תישא בעלות הקמת הפרויקט וההכנסות ממנו יעמדו על 70-60 אלף בשנה, כמחצית מהחסכון השנתי הצפוי בעלויות אנרגיה, לתקופה של 20 שנה.

 

נוסטרומו חתמה באוקטובר 2020 על הסכם שיתוף פעולה לשנה עם B&V - Black & Veatch האמריקאית, שמספקת שירותי תכנון הנדסי, רכש ובנייה (EPC). לפי ההסכם, שמסדיר את שיתוף הפעולה בין שתי החברות ללקוחות שפעילות בשוק חוות השרתים בארה"ב, נוסטרומו תספק באופן בלעדי ל־B&V, את טכנולוגיית האגירה התרמית שפיתחה, והחברה האמריקאית תהיה המתקינה הראשית של מוצריה של נוסטרומו אצל לקוחות הקצה. ההסכם יכנס לתוקף רק אחרי שנוסטרומו תוכיח הצלחה בפרויקט הראשון שלה.

 

המערכת של נוסטרומו שהוקמה ב־2017, מבוססת על תאי אנרגיה ייחודיים ־ IceBrick - שכל אחד מהם מכיל מאות קפסולות של מים. התאים מוצבים במבנה הלקוח ומאפשרים המרה ואגירה של אנרגיה חשמלית לאנרגיית קור. המערכות מיועדות גם לקניונים ובתי חולים. נוסטרומו נמצאת בתחילת המסחור של מוצריה וצופה הקמת מערכות מסחריות נוספות בישראל וקליפורניה עוד השנה. החברה מתקינה בימים אלה מערכת ראשונה בבניין המשרדים ונטורה, בן 10 קומות בלוס אנג'לס, והמלון בבוורלי הילס יהיה הפרויקט השני שלה. החברה נמצאת בשלב חתימה על הסכם נוסף להתקנת המערכת בקניון ווסטפילד בלוס אנג'לס.

 

בדצמבר 2020 חתמה נוסטרומו על הסכם מחייב עם סומוטו הציבורית שלפיו סומוטו תזרים לנוסטרומו 10.3 מיליון דולר ותקצה לה 73.5% ממניות סומוטו תמורת מלוא הבעלות על נוסטרומו. שוויה של נוסטרומו לצורך העסקה נקבע על 37.5 מיליון דולר, כולל קופת מזומנים של 2.5 מיליון דולר. שווייה של סומוטו נקבע על 12.8 מיליון דולר, כולל 10.3 מיליון דולר מזומנים. הפעילות הנוכחית של סומוטו, פרסום בווידאו, תפוצל לחברה נפרדת וסומוטו תפעל לרישומה למסחר, אך העסקה עדיין לא הושלמה.

 

בעלי המניות של נוסטרומו כוללים, בין היתר, את משפחת בן נון; חברת תעבורה שבשליטת משפחת ליבנת; קובי ויהודית ריכטר; רמי אונגר ומנורה מבטחים אנרגיה.

 

 ירון בן נון מייסד ומנכ"ל נוסטרומו ירון בן נון מייסד ומנכ"ל נוסטרומו צילום: טל שחר

 

x