$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ברקת איים: "אתם מפרים הוראה" ודירקטוריון מגדל התקפל

ראש רשות שוק ההון משה ברקת שלח לחברת הביטוח מכתב חריף לאחר שקיבל מסמכים שדרש לצורך בדיקה ובהם קטעים שהושחרו: "אתם מנפנפים את ההוראות שלנו". בתגובה, החליטה מגדל להעביר את המסמכים המלאים ולהימנע מהדחת דירקטורים

גולן חזני 07:5116.03.21
מכתב חריף של ראש רשות שוק ההון לחברת הביטוח: אחרי מספר שבועות של שקט, ראש רשות שוק ההון משה ברקת שוב פותח חזית חדשה מול חברת הביטוח מגדל. ל"כלכליסט" נודע כי רשות שוק ההון העבירה אתמול מסר חריף לחברת הביטוח מגדל ולדירקטורים שלה, בו הודיעה להם כי הם מצויים ב"הפרה של הוראות הפיקוח".

 

המסר הועבר במכתב שעליו חתום ברקת עצמו ובו הוא מציין כי מגדל נדרשה להעביר לו פרוטוקולים ומסמכים נוספים, במסגרת בדיקה שעורכת הרשות על החברה, אבל העבירה מסמכים עם קטעים מושחרים. "אם לא תעבירו את הפרוטוקולים המלאים עוד היום, נראה בכך הפרת חובותיכם כלפי החברה", ציין ברקת במכתב שעותק ממנו הגיע לידי "כלכליסט".

 

 

משה ברקת יו"ר רשות שוק ההון משה ברקת יו"ר רשות שוק ההון צילום: עמית שעל

 

ל"כלכליסט" נודע כי הבדיקה של הרשות היא לגבי רצף ישיבות שקיים דירקטוריון מגדל ביטוח בנוגע ל"נוהל בעל שליטה". ישיבות שבסיומן קבעה החברה נהלים בהם נקבע מתי בעל השליטה מוסמך להתערב ומתי לא, ועד כמה. בפרוטוקולים הקודמים שהעביר הדירקטוריון לפיקוח הושחר מספר רב של שורות מתוך פרוטוקולי הדירקטוריון שדן בכך. הנימוק היה חיסיון על יחסי עורך דין לקוח ‑ והרשות זעמה.

 

המכתב ששלח אתמול ברקת הוא חריף מאוד ונטען בו כי החברה "נפנפה מעליה את הרשות". עוד נכתב כי "נוכח החשש כי מגדל פועלת באופן העלול לפגוע בניהול התקין של עסקיה, החברה שבה ונדרשת להעביר באופן מיידי את הפרוטוקולים המלאים שהתבקשו, עוד היום. כפי שהובהר במכתבנו הקודם, ולאחר בחינה משפטית שערכנו, בנסיבות הקיימות לא חל חיסיון כלפי דרישת המידע האמורה.

 

"חלף הסברים וטיעונים מנומקים משפטית מדוע חל חיסיון כלשהו על הפרטים המושחרים ומה הנסיבות שבגינן מתקיים חיסיון כאמור, בחרתם באופן מזלזל ולא אחראי 'לנפנף' את דרישתנו, בטענות כלליות שנטענו בעלמא בשמכם, ולא לקיימה", ציין ברקת.

 

ל"כלכליסט" נודע כי אחרי המכתב המאיים החליט הדירקטוריון אמש להעביר לרשות את הפרוטוקולים המלאים, ללא השחרה. בכך נמנע מצב חסר תקדים, בו הרשות היתה מדיחה את כל הדירקטורים בטענה להפרת חובותיהם לחברה.

 

מזה זמן, הרשות מנסה לנתק את ההשפעה של שלמה אליהו בעל השליטה בחברה ויו"ר חברת האחזקות על התנהלות החברה. באמצע 2020 קיימה הרשות בדיקה על מעורבות אליהו והכינה טיוטת דו"ח ביקורת חמור מאוד כלפי הדירקטורים, שאת חלקם האשימה בחשש להפרת חובת האמונים שלהם כלפי החברה.

 

הדו"ח נגנז לאחר שאליהו הסכים לדרישת ברקת ועזב את דירקטוריון מגדל ביטוח, כדי להישאר כיו"ר החברה־האם מגדל אחזקות.

אליהו, יש לציין, הקפיד לא ליטול צד במאבק שטלטל את החברה בין היו"ר המודח מוטי רוזן, אותו הביא לחברה, לבין המנכ"ל רן עוז, ואף שיגר מכתב לפני ישיבת הדירקטוריון המכרעת במגדל ביטוח, בו הבהיר לדירקטורים כי עמדתו היא שטובת החברה דורשת ששניהם ישארו.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי רוזן שכר את שירותיו של ליטיגטור בכיר וצפוי להתחיל בימים הקרובים במאבק מול דירקטוריון מגדל, כשבין היתר הוא עשוי לטעון כי השעייתו איננה מהלך שניתן לבצע לפי חוק החברות. שלשום השעה כזכור הדירקטוריון את רוזן מיידית.

x