$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

צחי נחמיאס ירכוש רק 24.9% מדסק"ש, רמי לוי חוזר לתמונה

הבעלים של מגה אור הוריד את חלקה בעסקה כדי שלא יצטרך למכור את מרכזי הקניות המקבילים לה ולישפרו בקריית גת ובמודיעין. רמי לוי ירכוש כ־20% ממניות דסק"ש, כך שלא יידרש אישור משרד התקשורת בשל אחזקותיו ברמי לוי תקשורת ובסלקום

גולן חזני 06:5810.03.21

צחי נחמיאס מוריד את חלקה של מגה אור שבשליטתו בקבוצה לרכישת דסק"ש ל־24.9% לדרישת מחזיקי האג"ח, כך שלא יידרש לעסקה אישור של רשות התחרות, כך נודע ל"כלכליסט".

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי רמי לוי, בעל רשת הקמעונאות, חוזר לעסקה וישתלב בקבוצה בהיקף שלא דורש את אישור משרד התקשורת, כלומר פחות מ־10% ממניות סלקום בשרשור. לוי צפוי לרכוש כ־20% ממניות דסק"ש, שמחזיקה ב־46% ממניות סלקום.

 

שני המהלכים מקרבים את השלמתה של עסקת דסק"ש שבה תרכוש הקבוצה בראשות מגה אור את 82% מניות השליטה תמורת 1.164 מיליארד שקל.

מימין: רמי לוי וצחי נחמיאס מימין: רמי לוי וצחי נחמיאס צילום: יריב כץ, לימור זפרני

 

כאמור, מגה אור תרכוש 24.9% מהחברה, רמי לוי כ־20%, ו־5% נוספים יירכשו בידי חן למדן וגופים מוסדיים. מעמדה של אלקו, שמבקשת לרכוש 29.8% מהמניות טרם נקבע סופית. קיימות שתי חלופות. המרכזית ובעלת הסיכוי הגדול יותר היא שמגה אור ונחמיאס ירכשו 52% בשלב ראשון, ויתר 29.8% המניות ישארו בידי כונסי המניות, רענן קליר ואלון בנימיני וכן הנאמן אופיר נאור.

 

הכונסים ימשיכו להחזיק במניות שלושה חודשים נוספים, כשנחמיאס ומגה אור יעמידו ערבות של 100 מיליון שקל בגינן, וריבית של 6% לשנה שתשולם החל מה־1 במרץ רטרואקטיבית. במידה ואלקו תקבל את אישור משרד התקשורת וועדת הריכוזיות, היא תרכוש את המניות, ובמידה ולא תקבל את האישור, מגה אור תמכור את המניוות למוסדיים בהפצה.

 

חלופה שניה היא שהמניות שמיועדות לאלקו יופצו כבר בשבוע־שבועיים הקרובים בשוק, והתמורה תועבר מיידית למחזיקי האג"ח מסדרות י"ד ו־ט"ו. החלופה המועדפת על נחמיאס היא הראשונה, שמחזיקי האג"ח מוכנים עקרונית לקבל במידה והביטחונות שיוענקו להם יהיו מספיק טובים. החלטה רשמית תתקבל רק בהצבעה שיקיימו מחזיקי האג"ח משתי הסדרות.

 

לכל סדרה חוב של כ־900 מיליון שקל אולם סדרה י"ד מחזיקה בביטחונות של 70% מניות דסק"ש ואילו סדרה ט' מחזיקה ב־12% בלבד. בכל מקרה נראה כי נחמיאס יימנע ממצב שבו אלקו מחזיקה ב־29.8% ומגה אור ב־24.9% והשאיפה תהיה להביא לאחזקה דומה, כך שלאחר הרכישה, הוא עשוי להגדיל את אחזקותיו ל־29.9%, או לאפשר לאלקו לרכוש רק 25% מהמניות.

 

מגה אור נדרשת לקבל את אישור רשות התחרות לרכישת דסק"ש, מכיוון שדסק"ש היא בעלת השליטה בנכסים ובניין, שמחזיקה בישפרו. האחרונה, בדומה למגה אור, מפעילה מרכזים מסחריים. שניים מתוכם, במודיעין ובקריית גת, פועלים במקביל לאלו שמפעילה מגה אור.

 

הסיבה שנחמיאס הקטין את חלקה של מגה אור בעסקה היא כדי שלא יצטרך למכור את המרכזים שלה במודיעין ובקריית גת, דרישה שהציבה בפניו רשות התחרות. משהקטין את חלקו, מחזיקי האג"ח של דסק"ש בראשות הכונסים טוענים כי אישור רשות התחרות איננו תנאי מתלה בעסקה, ונדרש אישור משרד התקשורת בלבד כדי להשלימה. בנוסף, עד סוף מרץ אמורים ירון אדיב וכידן דהרי להשלים את רכישת ישפרו תמורת 800 מיליון שקל.

x