$
שווקי חו"ל

פרשנות

הטרול של וול סטריט עלול להעיר משנתו את הרגולטור

כבר שבועיים אלון מאסק מצייץ על כל מה שזז בשווקים, כולל מטבעות קריפטוגרפיים, והמשקיעים בעקבותיו. אבל אז טסלה חשפה שפתחה פוזיציה של 1.5 מיליארד דולר בביטקוין ותקבל אותו כתשלום - וזה כבר עשוי להישמע כמו הרצת מניות

רועי ברגמן 07:0209.02.21

אם כבר טרול, אז הכי גדול: בשבועיים האחרונים הפך אלון מאסק, האיש שעומד מאחורי חברת הרכב החשמלי טסלה וחברת SpaceX, לצייצן הכי חם בטוויטר.

 

נכון, הוא תמיד היה ברשת החברתית, תמיד צייץ, והוא ללא ספק אחת הדמויות הצבעוניות של התקופה. אבל נראה שבשבועיים האחרונים הוא ממש נהנה מזה, והפעם מתמקד בעיקר בשווקים הפיננסיים. ייתכן שזה בגלל שלרגע קל הוא הפך לאדם העשיר בתבל, כשעקף את ג'ף בזוס מאמזון. אבל לא משנה הסיבה, כשמאסק מצייץ, וול סטריט רועדת. והיה לו הספק לא רע בשבועיים האחרונים.

 

 

אלון מאסק אלון מאסק צילום: רויטרס

 

הוא נתן רוח גבית למשקיעים הצעירים שמחליפים דעות בפורומים של רדיט והחליטו לנסות להפיל את קרנות הגידור הענקיות - מאסק עודד אותם לרכוש מניות של גיימסטופ, אותה רשת וידיאו מנומנמת והפסדית שהפכה למניה החמה בשוק; הוא הביע אהדה קלה לאתר האי־קומרס הגלובלי Etsy ושלח את המניה לזינוק של 10% בתוך שעה; ואפילו הודיע שהוא פורש מהציוצים לאכזבת חובביו, רק כדי לחזור כעבור 24 שעות עם תמונה שבה ראשו מודבק על גופו של הקוף רפיקי מ"מלך האריות" הממליך את מטבע הדוג'קוין, מטבע קריפטוגרפי שהחל בכלל כבדיחה, וכמובן מקפיץ את הערך שלו ב־45% ביום.

 

ציוצים נלקחים במלוא הרצינות

 

בעולם של מגפה עולמית, שבו אנשים יושבים יותר מדי שעות מול מסך המחשב; עולם של ריבית אפסית ויותר מדי כסף נזיל שמחפש יעד להשקעה ודוחף את כולם לכיוון נכסי הסיכון, בעולם שבו משקיעים מחפשים נביא, מאסק הפך לסוג של אלוהים, או לפחות לאפיפיור (Papa Musk) עבור דור חדש של משקיעים צעירים ומתוסכלים.

 

נראה שמאסק התאהב בפוזיציה הזו. אין נקמה מתוקה יותר בקרנות הגידור שמובילים התותחים הגדולים בוול סטריט - אלה שבמשך שנים פתחו פוזיציות שורט גדולות על הבייבי שלו טסלה, והימרו נגדה ונגדו - מאשר לראות ילדים מצ'וטטים ברדיט ומתכננים למחוץ אותן במניות של חברות חבוטות או נשכחות כמו גיימסטופ, בלאקברי ונוקיה, שימי התהילה שלהן נמצאים הרחק הרחק מאחוריהן.

 

 

 

יש הרבה הומור בהתנהלותו של מאסק בטוויטר, בין אם בשימוש שלו בסלנג שבו מתכתבים המשתמשים בפורום Wallstreetbets ברדיט, ובין אם בבחירת התמונות או הגיפים שנועדו, כך נראה, בעיקר להעלות חיוך על פני העוקבים. אלא שבארה"ב פוסט טראמפ, הקיצוניות חוגגת לא רק בזירה הפוליטית, אלא גם בשווקים הפיננסיים, ויש מי שמתייחסים לציוצים שלו, הומוריסטיים ככל שיהיו, במלוא הרצינות, ומשקיעים את מיטב כספם בהתאם להמלצותיו משל היו בעלי כיסים עמוקים כמו מאסק עצמו.

 

דיווח לגיטימי או ניסיון להשפיע למטרת רווח

 

אלא שנקמה לבדה לא מספיקה למאסק. אחרי שהביע תמיכה במטבעות קריפטוגרפיים לאורך השבועיים האחרונים, דו"חות טסלה חשפו אתמול כי החברה פתחה פוזיציה של השקעה לטווח ארוך בהיקף 1.5 מיליארד דולר בביטקוין. הנה, הוא לא רק מדבר, הוא גם עושה. בהמשך השורה בדיווח על הפוזיציה הגדולה במטבע טמונה גם הבעייתיות הגדולה בהתנהלות של מאסק. מעבר לפוזיציה, מדווחת טסלה, החברה תחל בקרוב לקבל ביטקוין כצורת תשלום לגיטימית עבור המוצרים שלה, בכפוף לחוק ובהיקפים מוגבלים בהתחלה.

 

התגובה של השוק לדיווח לא איחרה לבוא. בתוך דקות זינק הביטקוין ב־13% למחיר שיא של 43,816 דולר. במרץ שעבר הוא נסחר ברמה של 4,900 דולר והיו כבר מי שהספידו אותו. תחת חסותו של מאסק, נראה שהשיא של המטבע הקריפטוגרפי עוד לפניו.

 

זה עשוי להישמע כמו דיווח לגיטימי של חברה שפותחת את עצמה לקדמה ולשינויים טכנולוגיים, אבל כשזה מגיע בצמוד לדיווח על השקעה גדולה במטבע, שלה קדם ציוץ אוהד שהצליח להזניק את ערכו - זה כבר עלול להיתפס כמו ניסיון להשפיע על השוק במטרה לגזור רווחים אישיים.

 

במילים אחרות, זה עלול להישמע כמו הרצת מניות. וזה כבר משהו שהרשויות בארה"ב עשויות להידרש אליו. בטח אם מביאים בחשבון את העובדה שיותר מ־46 מיליון איש עוקבים אחרי כל ציוץ וכל מילה של מאסק בטוויטר, ואחרי כל הצהרה תמהונית או ראוותנית שהוא משחרר.

 

אולי זה חלק מהאופי של מאסק, שמייחסים לו, כמו ללא מעט אחרים, תכונות של גאונות ושיגעון בכפיפה אחת. בשבועיים האחרונים מאסק הוא בעיקר טרול - צייצן שמפיק הנאה משלהוב של גולשים אחרים. הטרול של וול סטריט. וכמו בתחומים אחרים שבהם הוא פעיל, גם שם הוא לא מסתפק בלהיות עוד טרול, הוא אוחז בתואר "הטרול הכי גדול".

x