$
בורסת ת"א

ביהמ"ש: בלוטרייך הפר את חובת ההגינות כשהיה בעל השליטה במישורים

השופט כבוב קבע כי בעל השליטה היוצא הפר את חובת ההגינות כלפי החברה כשלא יידע את הדירקטוריון בנוגע לניגוד עניינים שבו היה מצוי בהקצאה פרטית שביצעה מישורים; "בלוטרייך העמיד עצמו במצב בו הוא מתחרה בחברה"; ביהמ"ש ימנה מומחה כלכלי שיקבע את היקף הנזק שנגרם לחברה

גולן חזני 17:1803.02.21
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע היום (ד') כי בעל השליטה היוצא במישורים, גיל בלוטרייך, הפר את חובת ההגינות שחלה עליו כבעל שליטה בחברה ולא יידע את החברה בדבר ניגוד העניינים בו הוא מצוי בהקצאה פרטית שביצעה החברה.

 

מדובר בהקצאה שנעשתה במסגרת כניסת אלכס שניידר לשליטה

משותפת עם בלוטרייך בחברה ב-2016. את התביעה נגד בלוטרייך הגישה מישורים עצמה בהחלטת דירקטוריון, בתביעה תקדימית שהגישה לפני שנה נגד בלוטרייך באמצעות עו"ד שמואל קסוטו.

 

מישורים טענה כי בלוטרייך, בכובעו כבעל השליטה ודירקטור בחברה, הפר אמונים כלפי החברה והעדיף את טובתו האישית על פני טובת החברה, כשהסתיר מהחברה ומחברי הדירקטוריון מידע מהותי על עניין אישי שלו במסגרת ההקצאה הפרטית וניגוד עניינים מובהק בו היה מצוי.

 

מישורים תבעה מבלוטרייך להחזיר 11.6 מיליון שקל לקופתה. שני הצדדים הסכימו שבשלב ראשון תוכרע שאלת אחריותו של מר בלוטרייך. בשלב השני, ובהתאם לקביעות פסק הדין החלקי בשלב הראשון, תוכרע שאלת הנזק וגובהו.

 

השופט חאלד כבוב קבע בגזר הדין החלקי כי בלוטרייך ניצל באופן פסול את יכולתו לווסת את פעילות החברה במטרה לאשר עסקה שייתכן שאינה ממקסמת את קופת החברה, ובתוך כך עקף גם את הצורך במנגנון האישור המשולש כמתחייב בעסקה שלבעל שליטה יש בה עניין אישי.

 

"מצאתי שבלוטרייך העמיד עצמו במצב בו הוא מתחרה בחברה שכן תנאי ההקצאה הפרטית הושפעו כאמור ממחיר מכירת המניות הפרטית באופן שככל שהאחד מרוויח, האחר יוצא מופסד", קבע כבוב. בית המשפט סיכם וקבע כי "לפנינו מקרה מובהק של הפרת חובת האמונים וחובת ההגינות".

 

בעקבות הפסיקה ימונה מומחה כלכלי מטעם בית המשפט שיקבע את היקף הנזק שגרם לכאורה בלוטרייך לחברה. בלוטרייך יוצג על ידי עו"ד יואל פרייליך ממשרד גיסין.

 

x