$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

eToro בדרך לנאסד"ק לפי שווי מפולפל של 5 מיליארד דולר

ההנפקה צפויה לצאת לפועל ברבעון השני של 2021. רק בתחילת החודש השלימה החברה, שפיתחה פלטפורמה לניהול השקעות, גיוס לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. eToro גייסה 5 מיליון לקוחות חדשים מתחילת השנה והכפילה את ההכנסות ל־500 מיליון דולר

סופי שולמן 06:4928.12.20

חברת הפינטק eToro בדרך להנפקה בניו יורק, לפי שווי של 5 מיליארד דולר. החברה נמצאת במגעים עם בנק ההשקעות גולדמן זאקס, שמועמד להוביל את ההנפקה. על פי התוכניות, ההנפקה תושלם עד סוף הרבעון השני של 2021. בכך eToro מצטרפת לרכבת האווירית של חברות הטכנולוגיה הישראליות ששואפות להנפיק בנאסד"ק במחצית השנה הקרובה ובהן איירון סורס, מאנדיי, אורקם, פיוניר, REE, טאבולה ואאוטבריין. בדומה לחלק מהחברות המוזכרות, גם ב-eToro בוחנים אפשרות של מיזוג עם חברת SPAC לצורך כניסה מזורזת למסחר בוול סטריט.

 

eToro, שפיתחה פלטפורמה לניהול השקעות עבור משקיעים פרטיים, נהנתה מזינוק חד בשווייה מאז פרוץ המגפה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בתחילת החודש השלימה החברה סבב מכירת מניות לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. זאת, לאחר שב־2018 ביצעה גיוס לפי שווי של 800 מיליון דולר. הסיבוב הנוכחי היה הנפקת סקנדרי, שבה מכרו מניות משקיעים קיימים ועובדי החברה בסכום של 50 מיליון דולר.

 

יוני אסיא מנכ"ל ומייסד eToro יוני אסיא מנכ"ל ומייסד eToro צילום: דודי חסון

 

היקף המסחר בפלטפורמה שולש מתחילת השנה

 

eToro הוקמה ב־2007 על ידי האחים רונן ויוני אסיא, שמשמש כמנכ"ל החברה עד היום. באופן אירוני למדי, דווקא לקוחות מישראל לא יכולים לסחור באמצעות eToro, שכן אין לה רשיון פעילות מהרגולטור המקומי. eToro כן מוכרת על ידי רשויות הפיקוח בבריטניה, אוסטרליה וקפריסין, מה שהפך אותה לפופולרית במדינות אירופה ואסיה. מעבר לרוח הגבית והביקושים למניות הטכנולוגיה באופן כללי, eToro נהנית מסנטימנט חיובי, בדומה לרובינהוד, כפלטפורמת למסחר המונים.

 

המשבר של 2020 הפך את המשקיעים הצעירים לשחקנים משמעותיים בשוק המניות, כאשר נתח המסחר של הציבור הרחב עלה מרמות היסטוריות של 15%‑10% ליותר מ־20%. על רקע זה נהנתה eToro משנה חסרת תקדים, שבמהלכה גייסה 5 מיליון משתמשים חדשים ומספר הלקוחות הרשומים שלה מגיע ל־17 מיליון. בנוסף, היקף המסחר במניות באמצעות הפלטפורמה שולש. הכנסות החברה הוכפלו והסתכמו ב־500 מיליון דולר, כאשר החברה רווחית.

 

eToro הולכת בעקבותיה של רובינהוד

 

בעקבות הגאות המרשימה גייסה eToro השנה מאות עובדים, כך שהיום היא מעסיקה 1,100 עובדים, מתוכם 700 בישראל. החברה מתכנת לגייס עוד מאות עובדים ב־2021. מאז הקמתה גייסה eToro כ־200 מיליון דולר. בין המשקיעים ניתן למצוא את איש ההון סיכון חמי פרס וכן את גופי ההשקעה הסיניים china minsheng ו־Ping An.

 

אף שהשווי שאליו מכוונת eToro נראה גבוה על פניו, אם משווים אותו לשווי של 11 מיליארד דולר, שלפיו ביצעה רובינהוד את הגיוס הפרטי האחרון שלה, באוגוסט 2020, הוא כבר נראה סביר יותר. לרובינהוד 15 מיליון משתמשים ומספר העסקאות שהתבצעו דרכה הוכפל לממוצע יומי של 4.3 מיליון ביום בחודשי הקיץ. גם רובינהוד נמצאת בדרך לוול סטריט ושואפת לשווי של 20 מיליארד דולר, כאשר לפי הערכות, הכנסותיה יתקרבו למיליארד דולר ב־2020. כמו eToro, גם היא פונה בעיקר למשתמשים צעירים יותר.

 

המודל העסקי של אפליקציות המסחר מבוסס על עמלות מינימליות שנגבות מהמשתמשים, כאשר את ההכנסות מייצרים תשלומים שמתקבלים מעושי שוק, שמבצעים את העסקאות. ברובינהוד יש גם מינוי פרימיום, שמאפשר, עבור תשלום של 5 דולר בחודש, לקבל גישה גם להלוואות בפלטפורמה וכלי עזר לניהול תיק השקעות. ב-eToro, שהחלה את דרכה כמעין רשת חברתית בתחום ההשקעות, לא נגבה תשלום עבור המעקב אחרי תיקי השקעות של משתמשים אחרים.

 

מ-eToro נמסר בתגובה: "החברה אינה מגיבה לשמועות בשוק".

x