$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מייסד גילת בדרך להנפיק עוד חברת לוויינים ב־500 מיליון דולר

יואל גת, שאיבד במסגרת הסדר חוב את גילת לוויינים, שכיום נמצאת בשליטת קרן פימי, מתכוון להנפיק את סאטיקספיי שמפתחת ציוד תקשורת לוויינית לפי שווי כמעט כפול מזה שבו נסחרת גילת בת"א. ההנפקה מתוכננת להתבצע בחודשים הראשונים של 2021

גולן חזני 07:2823.12.20

יואל גת, מי שייסד את חברת גילת לוויינים ופרש ממנה ב־2003 לאחר שהגיעה להסדר נושים, חוזר לבורסת תל אביב עם חברת לוויינים חדשה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי גת פועל בימים אלה על מנת להנפיק את חברת סאטיקספיי (SatixFy) באחוזת בית לפי שווי של 500 מיליון דולר לפני הכסף - כמעט כפול מזה שבו נסחרת גילת תקשורת לוויין שבשליטת קרן פימי (33.9%).  

סאטיקספיי כבר בחרה את החתמים שלה ובימים אלה היא מכינה תשקיף לקראת הנפקה, שאותה תנסה להוציא לפועל על בסיס הדו"חות השנתיים של 2020. כלומר, אם הכל יתנהל כשורה, ההנפקה תתבצע בעוד 5-4 חודשים. עוד נודע ל"כלכליסט" כי לפני שנה ניהלה סאטיקספיי מגעים מתקדמים להנפקה בנאסד"ק אבל הפסיקה אותם עם תחילת משבר הקורונה.

 

שני גיוסים מאז ההקמה

סאטיקספיי הוקמה ב־2012 ובסמוך להקמתה גייסה 25 מיליון דולר לצורך פיתוח מוצרי התקשורת הלוויינית שלה. מאז הקמתה גייסה החברה 45 מיליון דולר בסך הכל.

 

הגיוס העיקרי בוצע ב־2016 והובל על ידי קרן קטליסט של אדוארד קלמן, יאיר שמיר, בועז הראל, דורותי מושביץ ואולגה ברמנט־שטרן. קטליסט ביצעה את ההשקעה באמצעות הקרן השלישית שלה, שאותה היא מנהלת יחד עם חברת אברברייט (EverBright) הסינית.

 

 כיום גת, שמכהן כיו"ר ומנכ"ל החברה, הוא עדיין בעל השליטה בחברה, ולפי ההערכות, הוא מחזיק ביותר מ־50% מהמניות. אשתו של גת, סימונה, היא נשיאת החברה. לפי אתר פיטצ'בוק, עם משקיעי סאטיקספיי נמנים בנוסף גם ארי קפיטל, גלורי ונצ'רס וטרה־קאפ ונצ'רס.

 

יואל גת יואל גת צילום מסך: Youtube

 

הפעילות המרכזית של סאטיקספיי היא פיתוח, ייצור ושיווק מוצרים שמשמשים ליצירת תקשורת לוויינית בין מטוסים וכן בחלל. המוצרים של סאטיקספיי מבוססים על מערכות שבבים מתקדמות עשויים מסיליקון, שמאפשרים להפחית עלויות, גודל, משקל וצריכת חשמל.

 

המודמים של סאטיקספיי, שעושים שימוש בטכנולוגיות של SDR ואנטנות שמנוהלות אלקטרונית, משפרים את הביצועים של המערכות ומפחיתים את דרישות המשקל וההספק של המסופים. כמו כן, החברה מספקת מערכי אנטנות עבור תקשורת בין מטוסים ובתוך מטוסים (אינטרנט במטוסים) בפס רחב. לפי ההערכות, הכנסות סאטיקספי עומדות על 40-30 מיליון דולר בשנה.

 

מה דעתך על מניית גילת:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

במרץ האחרון, סאטיקספיי השיקה את השבב החדש והמתקדם ביותר שלה, שפועל במהירות של 2,500 מגה־הרץ. במאי 2019 הודיעה החברה כי היא תספק את המוצרים שלה ליצרנית המטוסים איירבאס. סאטיקספיי פועלת מישראל, בריטניה, לשם העבירה את פעילות המו"פ שלה שבוצעה לאחר שקיבלה סיוע מהממשלה הבריטית, בולגריה וארה"ב, והיא מעסיקה 150 עובדים. המטה שלה בישראל נמצא בפארק המדע ברחובות.

 

את גילת לוויינים הקים גת ב־1995 יחד עם האחים עמירם ויהושע לוינברג, שלמה תירוש וגידי קפלן. הקשר בין מייסדי החברה נוצר ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין שבה שירתו. גת ועמירם לוינברג נחשבו לדומיננטיים מבין המייסדים. גת שימש כמנכ"ל החברה ולוינברג שימש כנשיא שלה.

 

תחת הובלתם של השניים החברה הונפקה ב־1999 בנאסד"ק לפי שווי של 865 מיליון דולר אחרי הכסף, תוך שהיא מגייסת 275 מיליון דולר ומבצעת את ההנפקה הישראלית הגדולה בחו"ל עד אז. עד לאותה נקודה ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר היתה זו של אמדוקס שגייסה כ־250 מיליון דולר. במהלך שנת 2000 שווי החברה נסק לשיא של 4 מיליארד דולר, אך בהמשך החברה התרסקה וגת ולוינברג היו אחראים להפסדים מצטברים של 800 מיליון דולר בשנים 2002-2001.

 

 

 

הסדרי החוב הנוספים

כאמור, ב־2003 גילת לוויינים הגיעה להסדר נושים שבמסגרתו השליטה בה עברה לידי בנק הפועלים, בנק דיסקונט ואליעזר פישמן, ואילו גת ולוינברג פרשו מהחברה עם מצנח זהב. גת קיבל 9.2 מיליון שקל ולוינברג קיבל 6.2 מיליון שקל. בנוסף, השניים קיבלו פטור מתביעות. במקום גת מונה שלמה רודב ליו"ר החברה. גילת לוויינים היא לא החברה היחידה של גת שהגיעה להסדר נושים.

 

בסמוך לפרישתו מגילת לוויינים, חברת הבנייה אילן גת שאותה ייסד, והקימה את פרויקט אנדרומדה ביפו, הגיעה להסדר בשל חובות של כ־150 מיליון שקל לבנקים. בסופו של דבר, גת ואשתו ויתרו על החברה ומכרו את השליטה בה לחיים גייר תמורת שקל אחד בלבד.

 

2020 היא שנת גאות בבורסה המקומית. לפי הנתונים שפרסמה הבורסה אתמול, במהלך השנה 26 חברות ביצעו הנפקת מניות ראשונה (IPO) - המספר הגבוה ביותר מאז שנת 2007. בהנפקות אלו גויסו 4.5 מיליארד שקל. את גל ההנפקות הובילו חברות האנרגיה הירוקה, שותפויות המו"פ וחברות הטכנולוגיה. האם גת יצליח לעלות על הגל ולהנפיק את סאטיקספיי בשווי המבוקש, או שמא היסטוריית ההסדרים שלו תגרום לשוק להדיר את רגליו מההנפקה?

 

 

לוויין של חברת סאטיקספיי לוויין של חברת סאטיקספיי צילום: טוויטר החברה

 

x