$
בורסת ת"א

נבחרה נציגות למחזיקי אגרות החוב של אול-יר

לנציגות המשותפת נבחרו דורון תורג'מן, אסנת טננבאום ועודד גולדשטיין; החוב מסתכם ב-2.3 מיליארד שקל; רשימת משרדי עורכי הדין שהתמודדו על ייצוג מחזיקי אגרות החוב של אול-יר הייתה ארוכה באופן חריג וכללה לא פחות מ-15 משרדים.

יניב רחימי 20:2216.12.20
מחזיקי אגרות החוב של אול-יר בחרו את חברי הנציגות ואת היועצים המשפטיים שילוו אותם במסגרת הסדר החוב שמסתכם ב-2.3 מיליארד שקל

 

לנציגות המשותפת של מחזיקי האג"ח נבחרו דורון תורג'מן, אסנת טננבאום ועודד גולדשטיין. תורג'מן, שמכהן גם כחבר הנציגות מחזיקי האג"ח של סטארווד ואי.די.בי פתוח (סדרה ט') נבחר על ידי המחזיקים בסדרות ב' ו-ד'. טננבאום, לשעבר ראש מערך אשראים מיוחדים וחברת הנהלת החטיבה העסקית של בנק לאומי, נבחרה על ידי המחזיקים בסדרה ג'. גולדשטיין, שמשרדו פעיל בתחום הנדל"ן ושלאחרונה כיהן בנציגות מחזיקי האג"ח של חברת רילייטד, נבחר על ידי המחזיקים בסדרה ה'.

 

 

פרויקט של אול-יר בברוקלין ניו יורק פרויקט של אול-יר בברוקלין ניו יורק צילום: אורן פרוינד

 

בעוד שכל ארבע הסדרות יפעלו באמצעות נציגות משותפת בת שלושה חברים, הוחלט שהייעוץ המשפטי יתפצל לשניים, האחד לסדרות שאינן מובטחות בשעבודים (סדרות ב', ד') והשני לסדרות המובטחות (סדרות ג', ה').

 

רשימת משרדי עורכי הדין שהתמודדו על ייצוג מחזיקי אגרות החוב של אול-יר הייתה ארוכה באופן חריג וכללה לא פחות מ-15 משרדים. בסופו של דבר היועצים המשפטיים שנבחרו הם כאלו שאומנם יש להם ניסיון בייצוג מחזיקי אג"ח, אולם אלו אינם השמות שחוזרים ומופיעים במרבית הסדרי החוב.

 

את סדרות האג"ח הלא מובטחות של אול-יר ייצגו עו"ד אמיר פלמר ממשרד אמיר פלמר ושות' ועו"ד אורי גאון ממשרד ב. לוינבוק. את סדרות האג"ח המובטחות של אול-יר ייצגו עו"ד עופר צור ועו"ד כפיר ידגר ממשרד גורניצקי ושות'.

 

עו"ד עופר צור התייחס בשיחה עם "כלכליסט" למינוי ואמר: "תקופת הדימדומים שבה החברה יכולה לשחק הסתיימה. עונת המשחקים תמה. מרגע זה ואילך אם החברה לא תייצר שקיפות אמיתית, תהיה לחברה ולבעלים שלה (יואל גולדמן, י"ר) בעיה גדולה".

 

בשיחה עם צור נטען כי אול-יר לא מוסרת לנאמן את המידע שהיא התחייבה להעביר במסגרת מסמך ה-Standstill עליו חתמה לפני מספר ימים. לדבריו "החברה מייצרת תחושה של שקיפות ובסוף לא מוסרת את המידע. יש לנו תחושה לא נוחה עם זה שגם הדירקטוריון בארץ לא יודע הכל על מה שקורה בנכסים בחו"ל".

 

עו"ד צור, ששימש כיועץ משפטי למחזיקי האג"ח של רילייטד השווה בין שני המקרים ואמר כי "ברילייטד הייתה חברה שנתנה מידע מהימן. כאן יש חששות גדולים שהממשל התאגידי של גולדמן לא תקין, שהוא ניהל את העסק כשכל המידע אצור אצלו בראש. אנחנו מקווים שמה שאני אומר יתברר כלא נכון, אבל זאת התחושה ואלו השמועות".

x