$
בורסת ת"א

פתאל כבר בעמדת חזרה למקומה הטבעי בת"א 35

הגעת חיסוני הקורונה הזניקה אתמול את החברה לשווי של 4.92 מיליארד שקל, והיא עקפה את שוויין של סאפיינס ומטריקס שסוגרות כיום את מדד הדגל

חזי שטרנליכט 18:2110.12.20

התקווה שהאור בקצה משבר הקורונה אולי מבליח מרחוק משתקפת באופטימיות של המשקיעים, והדבר ניכר במגמת ההתאוששות של חלק מהמניות שהתרסקו על רקע המשבר כבר מגלמות את האופטימיות של המשקיעים.

 

כך, למשל, מניית פתאל החזקות, רשת המלונות שבשליטת (55.72%) דוד פתאל שזינקה אתמול ביותר מ־7%, לשווי של 4.92 מיליארד שקל, זאת על רקע הגעת משלוחי החיסונים הראשונים לארץ. גם גל החיסונים בבריטניה תורם לאווירה החיובית של המשקיעים, שכן מעבר לפעילותה בארץ, יש לחברה פעילות, באמצעות פתאל אירופה, באי הבריטי ובאירלנד, כמו גם נוכחות בכמה ממדינות אירופה. 

דוד פתאל. הדרך לעדכון עוד ארוכה דוד פתאל. הדרך לעדכון עוד ארוכה צילום: עמית שעל

 

שווי השוק של פתאל נושק כעת לרף הסמלי של 5 מיליארד שקל. המניה נפלטה ממדד הדגל של אחוזת בית בעדכון המדדים האחרון ב־9 באוגוסט. היה זה לאחר התרסקות בשווי החברה, מ־8 מיליארד שקל בסוף 2019 לשווי של 1.11 מיליארד שקל בלבד בנקודת השפל, עם הסגר הראשון ב־18 במארס. מאז הקאמבק של מניית פתאל היה לא פחות ממפואר. והיא זינקה ב־287% מאז השפל והוסיפה 3.8 מיליארד שקל לערכה. אבל עדיין, מי שהשקיע בתחילת השנה במניית פתאל רואה בתיק ההשקעות שלו ירידה צורבת של 47%, אך הכיוון שסומן אתמול על ידי המשקיעים הוא של חזרה אפשרית למדד ת"א 35.

 

במונחי שווי שוק, שלוש החברות שנסחרות בשווי הנמוך ביותר אתמול במדד הדגל, הן מיטרוניקס, סאפיינס ומטריקס, שנסחרות בשווי של 5.36 מיליארד שקל, 4.56 מיליארד שקל ו־4.48 מיליארד שקל בהתאמה. שווייה של פתאל כבר עקף את זה של סאפיינס ומטריקס, אך עם זאת עדכון המדדים הקרוב יהיה בפברואר, כך שהדרך לשם עדיין ארוכה.

 

 

 

 

 

לבד מפתאל, יצאו מהמדד בעדכון אוגוסט עוד 5 חברות שנפגעו מהקורונה: החברה לישראל שאיבדה אחרי תיקון 23% מערכה מתחילת השנה לשווי של 4.33 והיא נמצאת בעמדה טובה יחסית לחזרה למדד; בזן, שאיבדה 60% לשווי של 2.2 מיליארד שקל; חברת הנדל"ן גזית גלוב, המחזיקה בקניונים ברחבי העולם שנפגעה גם כן מהגבלות הקורנה ואיבדה 41% משווייה מתחילת השנה; קבוצת דלק (-79%) ודלק קידוחים (-50%).

 

מבין חברות אלה מניית קבוצת דלק רשמה התאוששות והוסיפה 64% לערכה בחודש האחרון, לשווי של 1.73 מיליארד שקל, לא קרוב לרמות שיוכלו להפוך אותה למועמדת לחזרה למדד ת"א 35, לפחות לא בשלב הזהכאשר אג"ח י"ג של הקבוצה במח"מ של 1.25שנים נסחרת בתשואת זבל של 48.3%.

 

מתאוששת אחרת ברשימה היא גזית גלוב, שהסיכוי שלה לחזור למדד ת"א 35 בעדכון הקרוב לא נראה גבוה. שווי השוק שלה אתמול עמד על 3.22 מיליארד שקל, זאת אחרי שזינקה ב־54% מאז השפל שרשמה ב־24 בספטמבר, כאשר העלייה נובעת מהתחלת סימני החזרה לשגרה גם בחלק מתחומי פעילותה במדינות הנורדיות וההתקרבות לחיסונים. גזית גלוב המנוהלת על ידי חיים כצמן יצאה בתוכנית להגברת הנזילות שלה, אך רמת המינוף הגבוהה שלה הדאיגה את המשקיעים והיתה ברקע לנפילת המניה מתחילת השנה.

x