$
בורסת ת"א

הפגיעה בבתי הקפה שילשה את ההפסד של קופיקס, אבל המכירות עלו

רשת קמעונאות המזון ובתי הקפה שבשליטת רמי לוי רשמה ברבעון השלישי עלייה של 4.2% במכירות ל-73.9 מיליון שקל, בזכות רשת המזון שוויצריה הקטנה שרכשה בתחילת השנה; ההפסד העמיק ל-921 אלף שקל בשל השבתת בתי הקפה בעקבות מגפת הקורונה

נורית קדוש 11:2516.11.20

הסגר בתקופת חגי תשרי נתן אותותיו בתוצאות קופיקס לסיכום הרבעון השלישי. רשת קמעונאות המזון ובתי הקפה חתמה את הרבעון עם עלייה של 4.2% במכירות ל-73.9 מיליון שקל, בזכות תרומת רשת המזון שוויצריה הקטנה שרכשה בתחילת השנה.

 

עם זאת, קופיקס שילשה את ההפסד הנקי לבעלי המניות שעמד ברבעון השלישי של 2019 על 921 אלף שקל, בשל צעדים בהם נקטה בעקבות עצירת פעילות בתי הקפה בשל מגפת הקורונה, ובהם הגדלת ההפרשה לחובות מסופקים וההפרשה להפחתת למלאי מזון שפג תוקפו.

 

 

 

רמי לוי, בעל השליטה בקופיקס רמי לוי, בעל השליטה בקופיקס צילום: אוראל כהן

 

צמצום פעילות בתי הקפה בהתאם למגבלות הקורונה, חתך את הכנסות המגזר בחצי ואלו הסתכמו ב-7.1 מיליון שקל, לעומת 15.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. מכירות זרוע המרכולים צמחו ב-29% ל-66.4 מיליון שקל. עיקר הצמיחה, בגובה של כ-10 מיליון שקל, הושג ממכירות סניפי שוויצריה הקטנה והיתר - כ-5 מיליון שקל - מהסבת חלק מסניפי סופר קופיקס לסניפי "רמי לוי בשכונה". סניפים בודדים של הרשת ממקומים בקניונים והיו סגורים במהלך הסגר.

 

רכישת רשת שוויצריה הקטנה, המונה ארבעה סניפים, סייעה גם לשורת הרווח הגולמי, שעלה ב-7% ל-22.8 מיליון שקל. שיפור תנאי סחר מהספקים, בהתאם לכח הקנייה של רמי לוי, בעל השליטה בחברה, שיפר את הרווחיות הגולמית של החברה ל-30.8% לעומת 30% ברבעון השלישי אשתקד.

 

החברה הכירה ברבעון השלישי בהפסד של 1.74 מיליון שקל בעקבות סגירת בתי קפה בהפעלה עצמית שנעזבו על ידי זכיינים. בנוסף, הגדילה החברה את ההפרשה לחובות מסופקים בגלל זרוע בתי הקפה ב-400 אלף שקל, בשל אי הוודאות במשק. כמו כן, עודכנה הפרשה של הפחתת מלאי בגובה 508 אלף שקל, בגלל סגירת בתי הקפה ומוצרים שתוקפם פג בתקופת עצירת הפעילות בשל משבר הקורונה.

 

על רקע זה, נחתך הרווח התפעולי של קופיקס ברבעון ב-29.4% לכ-700 אלף שקל. הירידה ברווח התפעולי נגרמה ממעבר להפסד תפעולי בגובה מיליון שקל בזרוע בתי הקפה, שקוזז בחלקו עם עלייה חדה ברווח התפעולי של רשת המזון.

 

קופיקס החלה להיערך להתמודדות עם משבר הקורונה עוד לפני שהוטלו המגבלות על בתי הקפה. החברה ביקשה מבעלי הנכסים שבהם פועלים סניפי בית הקפה להפחית את דמי השכירות לתקופות הרלוונטיות, וכן ביקשה מתן הנחה בדמי הניהול עבור חודש אפריל וספטמבר. בנוסף, הוציאה קופיקס לחופשה ללא תשלום עובדי תפעול, מפעל ועובדים לא חיוניים באורבן קופיקס בתקופה בה סניפי בתי הקפה היו סגורים. כן נקטה החברה בצעדים לחיסכון מהותי בהוצאות התפעוליות השוטפות של סניפי בתי הקפה בהפעלה עצמית והן של מפעל החברה, באמצעות כיבוי מקררים, מערכות חשמל ותאורה, הקפאה פעילות הפרסום והשיווק של החברה, צמצום פעילות הייצור של המפעל, הפסקת פעילות ההפצה של הסניפים באמצעות קבלן משנה וסגירה של סניפי הפעלה עצמית.

 

בנוסף, החברה פעלה החברה ליצירת אסטרטגיית היציאה מהמשבר, הכוללת תוכנית הקלות לזכיינים אשר חויבו לפי תקנות שעת חירום לסגור את העסק. התכנית כוללת הנחות מדורגות בדמי השכירות והניהול (בכפוף לקבלת הנחה מבעלי הנכסים) וכן פריסה של תשלומים.

x