$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

אקופיה תצא להנפקה בבורסה בשווי של 300 מיליון דולר

אקופיה מפתחת ומייצרת רובוטים למניעת הצטברות לכלוך ואבק על פאנלים סולאריים ובחודש יולי האחרון ביצעה גיוס של 73 מיליון דולר לפי שווי של 200 מיליון דולר; בין המוסדיים שהתחייבו לרכישה בהנפקה הקרובה - פסגות, מנורה, מגדל והראל

צלי גרינברג 18:2005.11.20

שווי חברת אקופיה התקבע על 300 מיליון דולר (לפני הכסף) לקראת הנפקת המניות הראשונה שלה (IPO) בבורסת ת"א. אקופיה ניהלה רוד שואו בשבוע האחרון בין המוסדיים הישראליים וציפתה לבצע את ההנפקה לפי שווי של 400 מיליון דולר. כך נודע לכלכליסט.

 

שווי חברת הרובוטים לניקוי לוחות סולאריים נלחץ מטה על ידי המוסדיים הישראלים, ביניהם בית ההשקעות פסגות וחברות הביטוח והגמל מנורה, מגדל והראל, אשר התחייבו לרכוש את החלק הארי בהנפקה. את ההנפקה מובילים דיסקונט חיתום, ובהשתתפות אוריון חיתום וברק קפיטל חיתום, וצפויה להתבצע בחודש הקרוב.

 

גורמים בשוק הון אמרו לכלכליסט כי "אקופיה מנפיקה לתוך טרנד חזק של אנרגיה סולארית, שהוא תחום שחווה צמיחה חזקה ובעל פוטנציאל שוק גדול. זה הוביל את החברה לבקש שווי שנקבע סביב ההייפ, והמוסדיים ניהלו משא ומתן להורדתו".

 

אקופיה מפתחת ומייצרת רובוטים למניעת הצטברות לכלוך ואבק על פאנלים סולאריים ועד כה גייסה 73 מיליון דולר, מהם 40 מיליון דולר ביולי האחרון , בגיוס שבוצע לפי שווי חברה של 200 מיליון דולר.

 

המוצר הרובוטי של אקופיה המוצר הרובוטי של אקופיה צילום: ecoppia

 

 

מייסדי החברה הם ערן ומשה מלר, המחזיקים טרום ההנפקה בכ־24% ממניות החברה אותה ייסדו ב-2013. ערן משמש כיו"ר החברה, המעסיקה כיום כ-40 עובדים בישראל וכ-100 נוספים בהודו, המניבה לחברה כ-80%-85% מהכנסותיה.

 

לצד משפחת מלר מחזיקים בחברה הראל, שהשקיעה כ-12.5 מיליון דולר ומחזיקה בכ-10% מהמניות; שאול שני, לשעבר בעל השליטה בחברת התקשורת ECI, המחזיק בכ־18% מהון המניות; ליאון רקנאטי וקרן גלנרוק המחזיקים בכ-8%; ויהודית רקנאטי המחזיקה בכ־3% מהון המניות.

 

רובוט של אקופיה מסוגל לנקות כ־1,200 פאנלים סולאריים, שמנוקים למניעת ירידה של עד 35% בתפוקתם. מחירו של כל רובוט נע בין 3-4 אלף דולר ליחידה, והשוק המרכזי של החברה נמצא בהודו, שם היא מחזיקה בכ־60% מנתח שוק ניקוי הפאנלים.

 

החברה התקינה עד כה הספק מצטבר של 2,500 מגה־ואט וחתמה על עסקאות נוספות של של 17 אלף מגה־ואט, הצפויות ליצור לה הכנסות עתידיות של 300-200 מיליון דולר.

 

 

 

x