$
שווקי חו"ל

ענקיות התרופות מושפעות מהקורונה: מי נפגעה ומי הרוויחה

שורה של יצרניות תרופות פירסמו היום את הדוחות הרבעוניים, שהראו כמובן השפעה משמעותית של מגפת הקורונה על הפעילות; מי הוציאה יותר מדי כסף בשביל לפתח (ללא הצלחה עד כה) תרופה לנגיף, ומי נהנתה מהפאניקה שהובילה לעלייה במכירות חיסון לדלקת ריאות

שיר רייטר 16:5427.10.20

עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה, ובין החברות שפירסמו היום את תוצאות הרבעון השלישי נמצאת שורה של ענקיות פארמה. החברות אמנם עוד לא הצליחו למצוא תרופת קסם לקורונה, וחלקן אפילו לא ניסו, אבל לא ניתן להתעלם מההשפעה של המגפה העולמית על פעילות חברות התרופות.

 

אלי לילי לא צפתה את ההוצאות בפיתוח טיפול לקורונה

 

אלי לילי החמיצה את ציפיות השוק לרבעון השלישי, בעקבות ירידה בביקוש לחלק מהתרופות שלה וההוצאות הגדלות בניסיון לפתח טיפול לקוביד-19. יצרנית התרופות אמרה כי היא צופה שהעלויות של המחקר והפיתוח הקשורים לקורונה יעמדו ב-2020 על כ-400 מיליון דולר.

 

ההכנסות של אלי לילי צמחו ברבעון ב-5% ל-5.48 מיליארד דולר אך פספסו את תחזיות השוק ל-5.88 מיליארד דולר. הרווח הנקי ירד ל-1.21 מיליארד דולר או 1.33 דולר למניה ברבעון החולף, לעומת 1.25 מיליארד דולר ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.54 דולר למניה והחמיץ את תחזיות האנליסטים ל-1.71 דולר למניה.

 

התוצאות של אלי לילי התפרסמו יום לאחר שהיא הודיעה שלא תתן לחולי קורונה מאושפזים נוספים את הטיפול הניסיוני שלה. זאת בהתבסס על נתונים שמראים כי לא סביר שהטיפול יעזור לחולים אלה להחלים.

 

 

 

מדעניות במעבדה של אלי לילי לפיתוח תרופה לקורונה מדעניות במעבדה של אלי לילי לפיתוח תרופה לקורונה צילום: איי פי

 

 

הפחד מפני דלקת ריאות הקפיץ את המכירות של מרק

 

מרק עקפה את תוצאות האנליסטים לרבעון, והעלתה את תחזית הרווח המתואם שלה לשנה כולה, שכן היא מעריכה שעיקר הפגיעה של המגפה המתמשכת נמצא כבר מאחוריה.

 

חברת התרופות דיווחה על רווח של 1.74 דולר למניה ועקפה את תחזיות השוק ל-1.44 דולר למניה. ההכנסות הסתכמו ב-12.55 מיליארד דולר – מעל צפי האנליסטים להכנסות של 12.19 מיליארד דולר. תוצאות החברה קיבלו תמיכה משמעותית מצמיחה במכירות של התרופה קיטרודה לסרטן, והעלתה את תחזית הרווח השנתית שלה

 

החברה צופה כעת שהרווח המתואם ל-2020 יהיה בין 5.91 ל-6.01 דולר למניה, לעומת התחזית הקודמת שלה לרווח של 5.63 עד 5.78 דולר למניה. עם זאת, מרק מעריכה שההשפעה השלילית של מגפת הקורונה על ההכנסות שלה תהיה כ-2.35 מיליארד דולר ב-2020, גבוהה מההערכה הקודמת שלה לפגיעה של 1.95 מיליארד דולר.

 

התוצאות הטובות מהצפוי משקפות את מסלול השיקום שעוברת מרק, אחרי שההכנסות שלה נפגעו בשיא המגפה.

 

החברה נהנתה גם מצמיחה בביקוש לחיסון שלה לדלקת ריאות חיידקית, וציינה כי מגפת הקורונה גרמה ללקוחות לנסות להישמר יותר מהרגיל מפני מחלות ריאות.

 

 

 

מטה יצרנית התרופות מרק מטה יצרנית התרופות מרק צילום: בלומברג

 

 

פייזר מעלה הילוך בדרך לאישור החיסון

 

חברת פייזר דיווחה על ירידה של 4.3% בהכנסות הרבעון השלישי, שהסתכמו ב-12.13 מיליארד דולר. ענקית הפארמה ציינה שהמכירות נפגעו בעקבות התחרות הגוברת עבור משכך הכאבים נטול הפטנט שלה, ליריקה (Lyrica), וירידה בביקוש לחלק מהטיפולים שלה בזמן מגפת הקורונה.

 

בשורת ההכנסות פספסה פייזר את תחזיות האנליסטים, שצפו לחברה הכנסות רבעוניות של 12.31 מיליארד דולר. עם זאת, החברה רשמה רווח מתואם של 72 סנט למניה ועקפה את צפי האנליסטים ל-69 סנט למניה.

 

במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה פייזר כי מעל 42 אלף אנשים נרשמו להשתתף בשלב האחרון בניסוי הקליני לחיסון שהיא מפתחת נגד קורונה. לפי ההודעה, קרוב ל-36 אלף מהמתנדבים קיבלו את המנה השנייה מבין שתי מנות החיסון. בספטמבר הרחיבה החברה את ההרשמה לשלב השלישי בניסוי ל-44 אלף משתתפים מיעד ראשוני שנקבע ל-30 אלף מתנדבים. השלב השלישי בניסוי הוא הצעד האחרון הנדרש לפני קבלת אישור להפצת החיסון.

 

מלבד פייזר, עוד שלוש חברות שזכו למימון מהממשל האמריקאי נמצאות בשלב השלישי של הניסוי וצפויות להגיש בקשה לקבלת אישור חירום מטעם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) בנובמבר: מודרנה, אסטרה זנקה וג'ונסון אנד ג'ונסון.

 

 

 

  צילום: רויטרס

 

 

למרות הקורונה, נוברטיס מעלה תחזיות

 

ענקית הפארמה השוויצרית נוברטיס רשמה עלייה בהכנסות אך ירידה ברווח, שנרשמה בעיקר בשל קנס של 385 מיליון יורו שהטילה עליה ממשלת צרפת בעקבות פרקטיקות פוגעניות. בעקבות הביצועים היציבים, החברה העלתה את התחזית שלה לשנה הנוכחית.

 

 ההכנסות של נוברטיס ברבעון השלישי של 2020 טיפסו ב-1% והסתכמו ב-12.26 מיליארד דולר, מתחת צפי האנליסטים להכנסות בגובה 12.6 מיליארד דולר. הרווח הנקי נחלש ב-5% ל-1.94 מיליארד דולר והרווח המתואם עמד על 1.52 דולר למניה ועקף את צפי האנליסטים לרווח של 1.44 דולר למניה.

 

המנכ"ל וס נראסימהאן (Vas Narasimhan) אמר בתגובה לדוחות כי "נוברטיס ממשיכה להציג ביצועים יציבים עם צמיחה דו ספרתית בפעילות הליבה והרחבה של שולי הרווח למרות השפעת הקורונה על מערכת הבריאות. מנועי הצמיחה המרכזיים שלנו מתפקדים בצורה טובה. החוזק של הפעילות מאפשר לנו להעלות את התחזית השנתית שלנו להכנסות מפעילות הליבה".

x