$
בורסת ת"א

עסקה נוספת נפלה: עמוס לסקר נסוג מרכישת 16% מתחנת הכוח בבאר טוביה

קרן ארץ ישראל הודיעה שלא תשלים את העסקה שבה הייתה אמורה לרכוש חברה שמחזיקה ב־16% מתחנת הכוח ב־210 מיליון שקל. המוכרים העלו ספקות בנוגע ליכולות הפיננסיות של הקרן

גולן חזני 07:0123.08.20

תחפש סיפתח עסקי אחר: קרן ארץ ישראל נסוגה מהעסקה שבמסגרתה הייתה אמורה לרכוש את מניות חברת איזרעאל פאוור מנג'מנט (Israel Power Management) 3000, שמחזיקה ב־16% ממניות חברת IPM שמחזיקה בתחנת הכוח בבאר טוביה. היקף העסקה אמור היה לעמוד על 210 מיליון שקל בסה"כ (תשלום של 168 מיליון שקל ונטילת חוב של 52 מיליון שקל), והיא שיקפה לתחנת הכוח שווי של 1.3 מיליארד שקל.

 

הקרן, שהוקמה על ידי מנכ"ל חברת החשמל לשעבר עמוס לסקר, רן בן־דרור ואסנת טננבאום, מנהלת מחלקת אשראים מיוחדים בבנק לאומי לשעבר, הודיעה ביום חמישי האחרון כי הממצאים שעלו בבדיקות הנאותות אינם מאפשרים לה להשלים את העסקה. חברת גלובל פאוור הציבורית דיווחה ביום זה על הפסקת המגעים המדוברים.

 

עמוס לסקר. הקרן לא ביצעה עדיין אף עסקה עמוס לסקר. הקרן לא ביצעה עדיין אף עסקה צילום: אלעד גרשגורן

 

 

הנסיגה התרחשה חודש בלבד לפני המועד שנקבע להשלמת העסקה - ערב ראש השנה. המוכרים המאוכזבים, שעליהם נמנים שבעה בעלי מניות (חברת גלובל פאוור, שבשליטת אהוד בן־ש"ך וניסן כספי; שיקגו פאוור, שבשליטת מייקל מונלייט האמריקאי; גיל בארי; מוריס סבאג; יהודה רווח; יואב סרנה; והח"כ לשעבר חגי מירום) תקפו את הקרן. לדבריהם, המגעים מולה היו מוזרים ולא ברור אם ביכולתה לגייס את ההון הנדרש לשם ביצוע העסקה.

 

קרן ארץ ישראל סיפרה למוסדיים שמהם היא מבקשת לגייס כספים כי בכוונתה להשקיע בארבעה מגזרי תשתיות (אנרגיה, מים, התפלה ותחבורה), ולבצע 3-4 עסקעות בהיקף של יותר מ־300 מיליון שקל. בכוונת הקרן לפעול בתחילה כקרן פרטית, אולם בהמשך המטרה היא להנפיק בבורסה, בדומה למודל של קרן ג'נריישן קפיטל. בעבר פורסם כי הקרן הבטיחה גיוס של 60 מיליון דולר ממשקיעים זרים פרטיים ומפמילי אופיס, אולם עד היום הקרן לא ביצעה אף עסקה.

 

הקרן ניסתה לבצע שלוש רכישות שלא יצאו בסופו של דבר לפועל, כשבראשן רכישת תמלוגי כריש־תנין מקבוצת דלק, שבסוף נמכרו לקרן נוי תמורת 318 מיליון שקל.

x