$
בורסת ת"א

מיטב דש בדרך לאקזיט בחברת ליקווידיטי - שנתיים וחצי מאז הקמתה

בית ההשקעות מנהל מו"מ מתקדם עם קרן הון סיכון אמריקאית במטרה כי זו תרכוש ממנו מניות בשווי של 23 מילין דולר שהוא מחזיק בליקווידיטי; אם תושלם העסקה, מיטב דש יאבד את השליטה בחברת האשראי; במיטב דש מציינים כי אם העסקה תצא לפועל, תירשם לזכותו רווח הון מהותי, אך לא נוקבים בסכום; מניית מיטב דש מזנקת ב-7.5%

נעמי צורף 10:3918.08.20

בית ההשקעות מיטב דש מנהל משא ומתן למכירת אחזקותיו בחברת האשראי ליקווידיטי קפיטל לקרן הון סיכון אמריקאית (את שמה של הקרן מיטב דש לא מוכנים לחשוף), שנתיים וחצי לאחר הקמתה של ליקווידיטי. על פי ההסכם המתגבש, הקרן האמריקאית תשקיע 10 מיליון דולר בליקווידיטי קפיטל, וכן משקיעים נוספים ישקיעו בחברה 13 מיליון דולר - באמצעות רכישת מניות שמחזיק מיטב דש בליקווידיטי. כלומר, סך ההשקעות בליקוידיטי יעמדו על 23 מיליון דולר שיבוצעו באמצעות מניות בכורה.

 

בנוסף לכך, הקרן האמריקאית מתחייבת לרכוש מניות מבעלי מניות נוספים בליקווידיטי קפיטל. בהנחה והעסקה תצא אל הפועל, מיטב דש שמחזיקה היום ב-54% ממניות ליקווידיטי, כבר לא תהיה בעלת השליטה, והיא צפויה לרשום רווח הון בעקבות העסקה. במיטב דש לא מפרטים מהו רווח ההון, ורק מציינים כי הוא יהיה משמעותי.

 

 

מנכ"ל מיטב דש, אילן רביב, מחזיק ב-6% מליקווידיטי מנכ"ל מיטב דש, אילן רביב, מחזיק ב-6% מליקווידיטי צילום: יובל חן

 

על אף שמדובר במו"מ מתקדם, במיטב דש מציינים כי עדיין אין ודאות שהעסקה תצא אל הפועל: "הואיל והעסקה כפופה לתנאים מתלים לרבות ביצוע בדיקות נאותות אין כל וודאות כי העסקה תושלם. בנוסף, הרעה בשווקי ההון בעולם עשויה להשפיע לרעה על הערכות החברה כאמור", ציינו בהודעה לבורסה.

 

ליקווידיטי, שהוקמה בינואר 2018, מספקת אשראי לחברות הייטק באמצעות רכישת הכנסותיהן העתידיות. כאמור, מיטב דש מחזיק ב־54% ממניות הקרן, וביתר מחזיקים היזמים רון דניאל וירון סלע (30%), מנכ"ל מיטב דש אילן רביב (6%) ועובדי הקרן (10%).

 

הקרן גובה דמי ניהול של 1.25% מהנכסים ודמי הצלחה של 25% כשהתשואה השנתית עולה על 8%. כלומר, ניהול הנכסים הקיימים, 350 מיליון דולר, מניב לה, בחישוב גס, הכנסות של 4.4 מיליון דולר.

 

על פי המודל העסקי שלה, ליקווידיטי קפיטל רוכשת הכנסות עתידיות של חברות, בפעולה שמקבילה למתן אשראי. הקרן הגדירה כי תשקיע בחברות עם מחזור הכנסות של 300-30 מיליון דולר בשנה ושיעורי צמיחה גבוהים. החברות להשקעה, שעד כה הגיעו בין היתר מישראל, מארה"ב ומבריטניה, עוברות ניתוח חשבונאי ועסקי על ידי תוכנת בינה מלאכותית. זו מתמקדת, בין השאר, בתוכניות העסקיות של החברות ובתזרימי המזומנים החזויים.

 

לאחר ביצוע העסקה, המערכת ממשיכה לעקוב באופן רציף אחרי החברות. עד היום ליקווידיטי קיבלה פניות מלמעלה מ-2000 חברות, ביצעה כ-600 מהלכי דו דיליגנס והשקיעה ב-14 חברות. עסקה ממוצעת היא בהיקף של 30 מיליון דולר.

x