$
בורסת ת"א

רקנאטי מחלץ את אלשטיין מהשקעה כושלת שירש מדנקנר

אלרון שבשליטת דסק"ש תרד לאחזקה של 10% במקום 71% בחברת הביומד פוקרד, שכשלה בניסוייה, וזאת ללא תמורה. את הקבוצה, שתחזיק עתה ב־90%, מוביל אודי רקנאטי — מבעלי השליטה באי.די.בי לפני שנמכרה לנוחי דנקנר

גולן חזני 07:1110.08.20

חברת אחזקות הטכנולוגיה אלרון, שבשליטת אדוארדו אלשטיין, מרימה ידיים ומוותרת על חברת הפורטפוליו שבה ביצעה את ההשקעה הגדולה ביותר שלה. אלרון הודיעה אתמול על מכירת מרבית מניותיה בחברת פוקרד לקבוצת בעלי המניות האחרים, בראשות נפתלי השקעות של אודי רקנאטי, שבה נכלל גם מנכ"ל פוקרד יונתן גורפינקל.

 

אלרון החזיקה ב־71% ממניות פוקרד, ישירות ובאמצעות החברה־הבת שלה RDC. היקף ההשקעה שלה ושל RDC בפוקרד הגיע מאז הוקמה החברה, ב־2004, לסכום של 87.3 מיליון דולר, וזאת מתוך היקף גיוסים כולל של 134 מיליון דולר. בעלי המניות האחרים, בראשות רקנאטי, החזיקו ב־29% מפוקרד, ולאחר המהלך הם יעלו לאחזקה של 90%, בעוד הנתח של אלרון יצטמק ל־10% בלבד. מכירת המניות תתבצע ללא תמורה, אבל את ההשקעות הבאות בפוקרד יבצעו הרוכשים עצמם או באמצעות גיוס חיצוני. במקרה שיתבצע אקזיט, אלרון תקבל יותר ממחצית מהרווחים.

 

פוקרד מפתחת מוצר לאבחון מהיר של זיהומים, ובעבר סומנה כמועמדת לאקזיט לאחר הוכחת היתכנות לטכנולוגיה שלה, המאפשרת זיהוי וכימות של חיידקים ואורגניזמים אחרים בתוך כמה דקות. היישום הראשון אמור היה להיות אבחון דלקות בדרכי השתן.

 

 

 

בשנים 2015-2013 נכשל ניסוי קליני של פוקרד, ופיתוח המוצר התעכב. ניסוי נוסף, שהחל ב־2017, הופסק אף הוא בשל תקלה טכנית במערכת האופטית. החברה ניסתה לתקן את התקלה, אבל בסופו של דבר נאלצה לוותר גם על ניסוי קליני נוסף ב־2019. אלרון העריכה בדו"חותיה האחרונים כי עתידה של פוקרד אינו ברור, ובדו"חות ל־2019 הזהירה כי אין ודאות להמשך פעילותה של החברה ללא גיוס הון נוסף.

 

למרבה האירוניה, משפחת רקנאטי שלטה באלרון ובקבוצת אי.די.בי כולה עד 2003, אז מכרה את השליטה לנוחי דנקנר. רקנאטי, שנמנה אז עם בעלי השליטה, החליט עתה לקחת את הסיכון בתקווה לשקם את החברה ולהוביל אותה לאקזיט.

 

 

מימין: בעל השליטה באלרון אדוארדו אלשטיין ואודי רקנאטי מימין: בעל השליטה באלרון אדוארדו אלשטיין ואודי רקנאטי צילום: עוז מועלם, עמית שעל

 

באחרונה מונה ירון אלעד למנכ"ל אלרון במקום ארי בורנשטיין, והמהלך נראה כאסטרטגיה של ניקוי שולחן מצד המנכ"ל החדש. אלרון מוותרת על השקעותיה בתחום המכשור הרפואי ותתמקד יותר בתחום הסייבר, שאותו הוביל אלעד בתפקידיו הקודמים בחברה.

 

חברות נוספות בפורטפוליו המכשור הרפואי של אלרון הן בריינסגייט (30%) וקרטיהיל (25%). מניית אלרון זינקה מתחילת השנה ב־34%, בעיקר על רקע התפתחויות חיוביות בקרטיהיל. החברה, שבה הושקעו עד כה 74 מיליון דולר, מפתחת סחוס חלופי המופק מחומר המצוי באלמוגים.

 

קרטיהיל חתמה באמצע יולי על הסכם עם חברת האורתופדיה ביובנטוס (Bioventus), שמשקיעה 15 מיליון דולר בקרטיהיל לפי שווי של 180 מיליון דולר לפני הכסף. ביובנטוס קיבלה אופציה לרכוש את קרטיהיל תמורת 500-360 מיליון דולר, עד קבלת אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לשיווק המוצר בארה"ב. אם יתקבל אישור לשווק את המוצר לכל פלחי השוק שהוסכמו בין החברות, תוכל קרטיהיל לחייב את ביובנטוס להשלים את הרכישה.

x