$
בורסת ת"א

גיל שויד: "נצמצם את הנדל"ן בארץ"

רוב העובדים בצ'ק פוינט משלבים עבודה מהבית ועבודה במשרד, ולכן גיל שויד מתכנן להסתפק בפחות שטחי משרדים. הרווח הנקי של החברה זינק ברבעון, בין היתר בגלל הפסקת הטיסות לחו"ל. "היום אני נפגש עם יותר לקוחות כי כבר לא צריך לטוס לניו־יורק", אומר המייסד והמנכ"ל

סופי שולמן 06:5423.07.20

הדוחות הכספיים שפרסמה אתמול ענקית הסייבר הישראלית צ'ק פוינט היו מעניינים לא בגלל המספרים, אלא בגלל המילים שליוו אותם. זה התחיל כבר מהרגע הראשון כאשר המייסד ומנכ"ל החברה גיל שויד נשמע מקטר בפתח מסיבת העיתונאים שנערכה כמובן בזום על כך ששמו אותו ב־MUTE. "אשים לבד את עצמי במיוט ואוריד כשאצטרך", אמר. בהמשך הסביר כמה הפכה זום לכלי עבודה מרכזי גם עבור מי שכנראה נמנה עם האנשים הזהירים ביותר בעולם בכל הקשור לאבטחת מידע.

 

 

 

מה דעתך על מניית צ'ק פוינט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
איך זה שדווקא צ'ק פוינט, שחשפה מספר פרצות אבטחה חמורות בזום, משתמשת בתוכנה הזאת?

שויד: "זו חברה שמאוד יקרה לי לא משום שיש לי היכרות אישית כלשהי עם האנשים שם, אלא מפני שהיא עוזרת לנו להתמודד עם משבר הקורונה. למרות שהשבוע עזרנו להם למנוע מתקפת סייבר ולחזק את הפלטפורמה, מצאנו אותם בסך הכל כאמינים ובטוחים אף שכולם אוהבים לנגח את זום על סוגיות אבטחה".

 

משבר הקורונה והעברת מרכז החיים לזום עשו טוב לצ'ק פוינט. החברה של שויד אומנם תמיד הייתה רווחית מאוד, ואף זכתה לביקורת שהיא לא משקיעה מספיק בעתיד כדי להרוויח בהווה, אבל הקיפאון הבינלאומי הגדיל את רווחיה אף יותר. הרווח הנקי זינק ל־196.4 מיליון דולר ברבעון השני, בין היתר על רקע ירידה בהוצאות, ולאו דווקא מרצון. "הרווח הגבוה הוא לא רק כתוצאה מהפעילות אלא בעיקר בעקבות ירידה חדה בסעיף הטיסות והוצאות הבידור", אמר שויד. בניגוד גמור לציפיות האפוקליפטיות, רוב החברות שפירסמו עד עתה דוחות לרבעון השני דווקא עקפו את תחזיות הרווח.

 

 

גיל שויד גיל שויד צילום: ענר גרין

 

במה עוד חסכתם חוץ מהטיסות?

"זה לא רק שאנשים לא טסים כבר ארבעה חודשים. זה גם חיסכון על רכב כי לא נוסעים לפגוש לקוחות ועל הוצאות אירוח של לקוחות שירדו לרמה מאוד נמוכה. גם אין יותר אירועים שיווקיים שבהם לוקחים מלון מפואר וגם מאכילים שם את האנשים. אלה הוצאות של מאות דולרים לכל משתתף. מה שמדהים הוא שהיום אנחנו רואים יותר לקוחות, אבל הכל בזום ובהוצאות נמוכות מאוד".

 

שינויים אלה באים לידי ביטוי בירידה של כמה מיליוני דולרים בסעיפים הוצאות השיווק והמכירה שהתכווצו ב־3 מיליון דולר ל־140 מיליון ועוד כמיליון דולר בסעיף הנהלה וכלליות.

 

איך השתנתה שיטת העבודה שלך?

"היום, בגלל זום, אני נפגש עם הרבה יותר לקוחות כי כבר לא צריך תכנון של חודשים ולא צריך להקדיש שבוע מהזמן שלי כדי לטוס לניו־יורק".

 

כמה מהשינוי הזה יחלוף עם סיום משבר הקורונה וכמה יחלחל וישנה את דפוסי העבודה הקיימים?

"נחיה בעולם היברידי. אנשים עדיין רוצים אינטראקציה אנושית, אבל נעשה הרבה יותר דברים באופן וירטואלי ומהבית. אנחנו מתחילים להיערך לזה ובונים תוכניות עבודה – איך ייראה המשרד העתידי? מי יבוא למשרד ומי יישאר בבית? איך מייצרים עבודת צוות? הרבה קונספציות של עשרות שנים ישתנו, ואחת מהן היא איך אני מודד עבודה. מדידה של עובדים לפי זה שהם באים למשרד לתשע שעות כבר לא רלוונטית".

 

איזה פידבק אתם מקבלים מהעובדים לגבי השינוי באופי העבודה?

"בסקר שערכנו 55% מהעובדים שלנו רוצים שבסיס העבודה בעתיד יהיה מהבית, וזה אחוז גבוה מאוד. כמעט 100% מהעובדים צופים שהעבודה בעתיד תהיה היברידית – גם מהבית וגם במשרד. רק פחות מ־10% רוצים לעבוד מהבית בלבד, ושיעור זהה רוצה לעבוד מהמשרד בלבד. המספרים די זהים בכל המשרדים שלנו בעולם וכל המקצועות".

 

על רקע זה ההכרזה הבאה של שויד, אף שעלולה לזעזע את שוק הנדל"ן המשרדי, מתבקשת: "נצמצם נדל"ן בישראל כי אנחנו מבינים שנוכל לספק רווחה במשרד מבלי להרחיב אותו יותר".

 

בשנים האחרונות הייתה צ'ק פוינט בתנופת נדל"ן בתל אביב, הרחיבה משמעותית את שטח המשרדים בקמפוס שבבעלותה ואף שכרה שלוש קומות במגדל סמוך. בתל אביב מועסקים 2,400 מתוך 5,400 עובדי החברה.

 

האם צמצמתם את כוח האדם בגלל הקורונה?

"אנחנו לא מתכננים לצמצם את כוח האדם, אלא להיפך. אנחנו רואים בחברות רבות יותר זהירות בגיוס עובדים, ורבות גם הקפיאו גיוסים. אצלנו המצב הפוך. ברבעון האחרון הגדלנו את כוח האדם ב־100 עובדים, חלקם בישראל. אנחנו מנסים להימנע מפיטורים, אפילו בגלל ביצועים, מתוך הבנה למצב. בגל הראשון משרדי צ'ק פוינט נותרו פתוחים כל הזמן במתכונת מינימלית, ועם שחרור הסגר עלתה הנוכחות במשרדים ל־30%, ובשבועות האחרונים שוב ירדה אל מתחת ל־20%".

 

צ'ק פוינט עקפה לא רק את תחזית הרווח, אלא גם את תחזיות האנליסטים להכנסות שהגיעו ל־506 מיליון דולר ברבעון השני והיו גבוהות ב־18 מיליון דולר מהצפי. החברה לא סיפקה תחזיות עם פרסום הדוחות לרבעון הראשון וגם אתמול הכריז שויד כי חוסר הוודאות עדיין גבוה מכדי לספק תחזיות להמשך השנה. הכנסות הרבעון השני עלו בכ־4% מול הרבעון הקודם וכן מול הרבעון המקביל ב־2019.

 

מהן התחזיות שלך להמשך השנה?

"אנחנו רואים צבר הזמנות יפה והרבעון האחרון היה טוב מאוד, אבל מצד שני העולם נשאר סגור. יש הבנה שהעולם יותר מחובר וצריך יותר אבטחה, אבל אי אפשר לבנות מודל והטרנדים לרוב לא נמשכים, אלא משתנים לעתים קרובות".

 

האם העבודה מהבית הביאה ליותר מתקפות סייבר?

"יש יותר התקפות בפעילויות של למידה מרחוק וגם יותר התקפות תחת מסווה של משלוח קורות חיים על רקע שיעורי האבטלה החריגים ברוב מדינות העולם. האנושות צריכה להתכונן גם למגפת סייבר שתגיע. אני לא רוצה לנבא שום דבר אבל צריך לזכור כי במגפה רפואית נדבק אחד יכול להדביק אדם אחד או שניים. בסייבר, מחשב נגוע אחד יכול להדביק עשרות, וקצב ההכפלה יכול להיות שניות ודקות".

 

האם משבר הקורונה השפיע על שווי של חברות?

"באופן מפתיע למדי אנחנו לא רואים ירידה ברמות שווי של חברות שאנחנו מתעניינים ברכישתן. היינו שמחים לקנות עוד חברות, אבל זה לא נהיה יותר קל. השוויים לא ירדו משמעותית, לא בקרב חברות ציבוריות ולא בפרטיות. חברות רבות מצליחות לגייס השקעות חדשות ויש עדיין כסף. אולי זה קשור לכך שתעשיית ההייטק מציגה תוצאות לא רעות".

 

x