$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אלקו: גנבו לנו את עסקי הפצת סרטי וורנר ויוניברסל בישראל

החברה שרכשה את גלובוס מקס ב־2017 טוענת כי זכויות ההפצה של הרשת הוברחו ע"י הנתבעים, בהם דורית ישי, שהיתה סמנכ"לית ההפצה בחברה

חברת אלקו שבשליטת משפחת זלקינד, שרכשה את רשת בתי הקולנוע גלובוס מקס, הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה של 45 מיליון שקל נגד שורה של אנשי עסקים ומנהלת לשעבר ברשת, בטענה שאלה גנבו לה, מאחורי הגב, את עסקי הפצת הסרטים של אולפני וורנר ויוניברסל בישראל.

 

לטענת אלקו, בעת שרכשה בספטמבר 2017 את גלובוס מקס שנקלעה לקשיים, זכויות ההפצה שהיו שייכות לגלובוס מקס לא הגיעו לידיה מכיוון שהוברחו על ידי הנתבעים — דורית ישי, שהיתה סמנכ"לית ההפצה בחברה; קבוצת טוליפ, שפעילות ההפצה הגיעה לידיה; וכן שאול ציפריס, שאלקו טוענת כי היו שותפיה של ישי למעשה.

 

עד אמצע 2017 גלובוס מקס היתה אחת מהחברות המובילות בתעשיית הקולנוע הישראלית, שעסקה בהפעלת 111 אולמות קולנוע ובהפצת סרטים. במהלך אותה שנה החברה הגיעה לחדלות פירעון ונכנסה להקפאת הליכים. בספטמבר 2017, בתום תהליך מכרזי, אלקו רכשה את החברה תמורת 144 מיליון שקל, מתוכם 43.8 מיליון שקל שולמו עבור עסקי ההפצה. לטענת אלקו, לאחר שהתברר לה כי עסקי ההפצה הוברחו, היא פנתה לבית המשפט בבקשה שהמפרקים יחזירו לה את הכסף ששילמה עבורם. הבקשה נדחתה, אולם לטענת אלקו, במסגרת ערעור לבית המשפט העליון, שנמחק בינתיים, המליצו השופטים כי כל זכויות התביעה הנוגעות להפסקת הסכמי ההפצה יעברו לאלקו כדי שתוכל לעשות בהן שימוש.

 

כעת, באמצעות עוה"ד עופר צור, עופר פליישר ועידן זוהר ממשרד גורניצקי, אלקו טוענת כי "הנתבעים מנהלים פעילות הפצה שנלקחה מהחברה במחתרת, ואלקו נותרה ללא עסק ההפצה שרכשה במכרז תמורת 43.8 מיליון שקל. סכום זה אבד.. אלקו לא ידעה שמאחורי גבה עמלו הנתבעים לבצע מהלך פסול לבזוז את עסק ההפצה, לחלץ אותו מהחברה ולגרום לכך שהוא לא יגיע לידי אלקו, למרות שרכשה אותו במכרז". 

   

עו"ד עופר צור. "מהלך פסול של ביזה" עו"ד עופר צור. "מהלך פסול של ביזה" צילום: אוראל כהן

 

 

לפי התביעה, בסמוך למועד שבו עסקי ההפצה היו אמורים לעבור לבעלותה, ביטלו האולפנים את הסכמי ההפצה עם החברה הנרכשת. "באותו הזמן אלקו לא ידעה מה גרם לכל האולפנים להפסיק באופן סיטונאי את הסכמי ההפצה. רק בדיעבד הסתבר לה שתוך כדי ההליך המכרזי, ואחרי שאלקו חתמה על הסכם לרכישת עסקי ההפצה, פעלו הנתבעים מאחורי גבה ומאחורי גבם של המפרקים, תוך שימוש בקשרים של גלובוס מקס עם האולפנים, וסגרו עסקה שבמסגרתה עסקי ההפצה יועברו אליהם, וזאת בלי להשתתף במכרז ובלי לשלם דבר.

 

"לא רק שהנתבעים לא סיפרו לאלקו על תוכניתם להבריח את עסקי ההפצה ולא הזהירו אותה שהיא עומדת לשים את כספה על קרן הצבי, אלא שדורית ישי אף מסרה לנציגי אלקו כי האולפנים ימשיכו לעבוד עם אלקו גם לאחר השלמת הרכישה, ולשנים ארוכות, וכן שאין חשש כי הם יבטלו את הסכמי ההפצה. בכך גרמו הנתבעים לכך שאלקו שילמה כספים עבור עסק שלמעשה לא היה קיים".

 

כך או כך, אלקו אינה רווה נחת בימים אלה מעסקי הקולנוע. גלובוס מקס, כיתר החברות בענף, סגרה את אולמות הקולנוע בשל התפשטות נגיף הקורונה. לפי הדו"חות של אלקו, אחרי שרשמה רווח של 5 מיליון שקל ב־2019, גלובוס מקס סגרה את הרבעון הראשון של 2020 עם הפסד של 6 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

בתגובה ל"כלכליסט" מסרו עוה"ד איתן לירז, ליאור בן דרור ותמי אבשלום המייצגים חלק מהנתבעים כי כתב התביעה טרם הועבר לעיונם וכי טענות מרשיהם יועלו בערכאה המשפטית הרלבנטית. "הטענות המופיעות בכתבה נגד מרשינו חסרות בסיס".

  

מייקי ודניאל זלקינד בעלי השליטה באלקו מייקי ודניאל זלקינד בעלי השליטה באלקו צילום: ישראל הררי

x