$
בורסת ת"א

מחיקת השווי של ריגנרה העבירה את אינטרקיור להפסד

חברת מדעי החיים דיווחה שמחקה 39 מיליון שקל לאחר שהשווי של ריגנרה, שבה היא מחזיקה 10%, צנח מ־ 122מיליון דולר ל־10 מיליון דולר

צלי גרינברג 07:0405.07.20

בשבוע שעבר פרסמה אינטרקיור את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2020, שבו עברה להפסד, שרובו נבע כתוצאה מאחזקתה במניות חברת הביוטק ריגנרה (9.96%) וצניחת השווי של האחרונה.  

חברת השקעות מדעי החיים, הנסחרת בבורסת ת"א בשווי של 439 מיליון שקל, כתבה בדו"ח כי "שווי ריגנרה, כפי שמשתקף מהגיוסים הנוספים, מהווה ירידה משמעותית בשווייה בהשוואה לגיוס קודם שבוצעה, וכתוצאה מכך החברה הכירה בירידה בשווי הוגן בסך של 39.3 מיליון שקל באחזקות החברה בריגנרה". כזכור, בעקבות ירידת השווי של ריגנה נחשף ב"כלכליסט" כי הוגשה נגד אינטרקיור בקשה לתביעה ייצוגית בגובה 88 מיליון שקל, בטענה כי הסתירה מידע מהותי על כישלון ניסוי שערכה ריגנרה, שהוביל לצניחה בשווי אחזקותיה.

 

בצד החיובי, בדו"ח מציינת אינטרקיור, שבשליטת המנכ"ל אלכסנדר רבינוביץ' (34.6%) ושראש הממשלה לשעבר אהוד ברק מוביל אותה כיו"ר, כי הכנסותיה לרבעון עלו ב־147% ברבעון הראשון של השנה ועמדו על 4.2 מיליון שקל בהשוואה ל־1.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. עיקר ההכנסות נבעו מהחברה־הבת קנדוק, הפועלת בתחום הקנאביס הרפואי.

 

אהוד ברק אהוד ברק צילום: עמית שעל

 

למרות העלייה בהכנסות אינטרקיור הציגה ברבעון הפסד תפעולי של 47.2 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 37.6 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019. ההפסד הכולל לרבעון הראשון עמד גם הוא על 47.2 מיליון שקל בהשוואה לרווח כולל של 37.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.

רוב ההפסד נבע מירידת שווי שרשמה החברה בגין אחזקתה בריגנרה. ב־1 במאי פרסמה אינטרקיור את דו"חותיה הכספיים לשנת 2019, שלהם צירפה הערכת שווי לחברת הביוטק ריגנרה, שעמדה על 122.7 מיליון דולר, מה שגזר שווי של 14.4 מיליון דולר לאחזקות של אינטרקיור.

אלא שב־3 במאי הודיעה אינטרקיור כי קיבלה ב־30 באפריל הודעה מריגנרה, שלפיה היא בוחנת גיוס של 3 מילייון דולר לפי שווי של 10 מיליון דולר בלבד — נמוך ב־92% מהשווי שפורסם יומיים קודם לכן.

 

את הסיבה לירידה הדרמטית ניתן, אולי, למצוא בהערכת השווי שצורפה לדו"חות אינטרקיור, שבה נכתב כי ריגנרה נכשלה בניסוי קליני שלב 3 לתרופה שפיתחה לטיפול במחלת אוטם (שבץ) של העצב האופטי, שגורם לאובדן הראייה באופן מיידי עד כדי עיוורון מוחלט.

אינטרקיור ציינה כבר בדיווח על בחינת הגיוס בריגנרה כי "השווי שלפיו הגיוס אמור להתבצע מהווה ירידה משמעותית של שווי ריגנרה. החברה בוחנת מול ריגנרה את הסיבות לירידה בשווי ושוקלת את צעדיה לגבי השתתפות בהנפקת הזכויות". בדו"חות הרבעון הראשון הודיעה אינטרקיור כי לא תשתתף בהנפקת הזכויות. אינטרקיור הוסיפה כי אם יושלמו סבבי גיוס של ריגנרה, תדולל אחזקתה בחברה עד ל־7.85%.

 

מניית אינטרקיור עלתה ב־8.46% מתחילת השנה, לאחר שצנחה ב־42.8% בתחילת מרץ, ותוך כשלושה שבועות עלתה ב־124%, בעקבות הכרזת פעילות הקנאביס כחיונית למשק באמצע מרץ. החברה גייסה 38.1 מיליון שקל, הטעונים אישור אסיפת בעלי מניות המתוכננת ל־30 ביולי, לאחר שרשות ני"ע טענה כי יש לראות בהקצאות הפרטיות שאינטרקיור מבקשת לבעלי העניין בה, ולמשקיעים הפרטיים והמוסדיים, כעסקה אחת.

 

x