$
בורסת ת"א

תוצאות קורונה: דלתא גליל עברה להפסד, מכירות האונליין נסקו במאות אחוזים

חברת הטקסטיל שסיימה את הרבעון הראשון עם הפסד של 30.5 מיליון דולר - לצד נסיגה של 9% בהכנסות - יוצאת למהלך התייעלות וארגון מחדש בעלות של 40 מיליון דולר; מכירות האונליין של האתר הישראלי זינקו ב-958% בחודש אפריל, לאחר קפיצה של 343% במרץ - לאחר פתיחת החנויות במאי המשיכו מכירות האונליין לעלות, בשיעור של 151%

אורנה יפת 18:2225.06.20

משבר הקורונה פגע באופן עמוק בחברת הטקסטיל דלתא גליל, שבשליטת אייזיק דבח, והיא עברה להפסד בסיכום הרבעון הראשון, לצד ירידה של 53 מיליון דולר במכירות ושל 23 מיליון דולר ברווח התפעולי.  דלתא עברה להפסד של 30.5 מיליון דולר בינואר-מרץ השנה, לעומת רווח נקי של 3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בניגוד להחלטה של קבוצת פוקס שפורסמה היום, דלתא גליל ביטלה את חלוקת הדיבידנד

 

זינוק של מאות אחוזים במכירות האונליין

דלתא דיווחה על הפסד התפעולי של כ- 28.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020, לעומת רווח תפעולי של 10.4 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2019. ההפסד התפעולי ברבעון המדווח כלל הוצאות בגין ירידת ערך לקוחות וחייבים בסכום של 7 מיליון דולר, והפחתת נכסים בלתי מוחשיים בסכום של 12.8 מיליון דולר ובכללם מוניטין, שמות מותג וכן עלויות עסקה הקשורות לרכישת Brayola.

 

מאמצע מרס חודש מרץ נסגרו באופן זמני חנויות דלתא ו-FIX בישראל וחנויות Schiesser ו- Eminence וכן חנויות מותגי for all mankind 7 ו-- Splendid באירופה ובארה"ב. החנויות נפתחו באופן מדורג בהתאם להנחיות השונות בין המדינות, החל מסוף אפריל ובמהלך חודש יוני - נכון להיום 26 חנויות של החברה בארה"ב עדיין סגורות והן צפויות להיפתח בשבועות הקרובים.

 

בארה"ב מושפעת דלתא גליל גם מהמהומות על רקע הריגתו של האזרח האפרו אמריקאי ג'ורג' פלויד. המהומות הביאו לסגירה מחודשת של חלק מהחנויות כמו גם של חנויות סיטונאיות להן משווקת דלתא את מרכולתה. השוק האמריקאי הוא השוק המרכזי שבו החברה פועלת והיא מכרה שם כ-50% מכלל המכירות שלה בשנת 2019.

 

המכירות בדלתא ישראל ירדו בחודש מרץ ואפריל ב-40% וב-94% בהתאמה, ובחודש מאי נרשמה צמיחה של 24% בהכנסות. לעומת זאת, אתר האי קומרס של החברה בישראל רשם במרץ עליה של 343%, ובאפריל זינקו המכירות של אתר דלתא ישראל ב-958%. עם פתיחת החנויות בחודש מאי הואט קצב הגידול באונליין ולמרות זאת המכירות עלו ב-131%. לפי המספרים הללו, קורונה השפיעה משמעותית על מכירות האונליין וגם לאחר פתיחת החנויות ממשיך הציבור לקנות בפלטפורמה המקוונת. מגמה זהה נרשמה גם באתרי האונליין של דלתא בעולם.

 

הכנסות החברה ברבעון הראשון ירדו ב-9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב- 332.7 מיליון דולר. הירידה במכירות באה לידי ביטוי בכל תחומי הפעילות ובכל השווקים שבהם פועלת החברה, שכולם נפגעו מהמשבר. הירידה במכירות קוזזה בחלקה במכירות של כ-38 מיליון דולר המיוחסות לרכישת חברת Bogart. עם זאת, דלתא דיווחה על צמיחה דו ספרתית חזקה במכירות האי קומרס.

 

תוכנית ארגון מחדש בעקבות המשבר

לנוכח המשבר ווהמעבר להפסד, החליטה החברה לצאת לתוכנית ארגון מחדש בעלות של 40 מיליון דולר, שתירשם בדו"חות הרבעון השני לשנת 2020. התכנית כוללת צמצום וסגירה של חלק מפעילויות הייצור בסין, תורכיה, מצרים ובמזרח אירופה וכן צמצום מטות החברה בארה"ב, אירופה ובישראל. מתוך ההוצאה של 40 מיליון דולר, כ- 36 מיליון דולר ישולמו במזומן (23 מיליון דולר מהם ישולמו במהלך 2020) וכ- 4 מיליון דולר שאינם במזומן וירשמו בגין הפחתת פריטי רכוש קבוע.

 

כמו כן החברה נקטה במספר צעדים משמעותיים להפחתת הוצאות ולחיזוק היציבות הפיננסית. החברה הוציאה עובדים רבים לחל"ת ברחבי העולם, הפחיתה הוצאות שכר לדרג הבכיר, הפחיתה תשלומי שכר דירה ונמצאת במו"מ להפחתות נוספות אל מול בעלי הנכסים. כמו הן החברה צמצמה השקעות לא הכרחיות, הקטינה שכר טרחה ליועצים ולנותני שירותים, הרחיבה את תנאי התשלום לספקים וביטלה את חלוקת הדיבידנד לשנת 2020. דלתא אף ניצלה דלתא את מסגרות האשראי הבנקאיות בסכום כולל של 66 מיליון דולר ולקחה הלוואות בערבות מדינה מבנקים בישראל ובשווייץ, בסכום של כ- 30 מיליון דולר. החברה צופה לתזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת ברבעון השני. יתרת המזומנים ושווי מזומנים לרבעון הראשון מסתכמת ב-144 מיליון דולר. החברה צופה מעבר לרווחיות במחצית השנייה של השנה עם חזרה הדרגתית לפעילות רגילה.

 

אייזיק דבח בעל השליטה ומנכ"ל דלתא גליל אייזיק דבח בעל השליטה ומנכ"ל דלתא גליל צילום: אריאל בשור

x