$
בורסת ת"א

התיקון בשווקים הגיע להשתלמות: בדקו מה עשתה הקרן שלכם במאי

בית ההשקעות אלטשולר שחם שהסיט חלק גדול מנכסיו מישראל לארה"ב נהנה מהתאוששות השוק האמריקאי ורשם תשואה של 1.62%; אנליסט, שמוטה לשוק הישראלי שעדיין מדשדש, בתחתית טבלת התשואות

צלי גרינברג 10:3116.06.20

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

הסטת הנכסים השתלמה: חודש מאי המשיך את התיקון בשווקים לאחר הנפילות בפברואר (2.2%) ומרץ (9%), שנגרמו בעקבות נגיף הקורונה. קרנות ההשתלמות השיגו תשואה ממוצעת של 1.3% והעמידו את התשואה המצטברת מתחילת השנה על תשואה שלילית ממוצעת של 5.1% לעומת תשואה שלילית ממוצעת של 6.8% באפריל.

 

בית ההשקעות אלטשולר שחם השיג את התשואה הגבוהה ביותר במאי, שעמדה על 1.62%, ומעמידה אותו בראש טבלת התשואות מתחילת השנה, עם תשואה שלילית של 3.88%. לעומתו, בית ההשקעות אנליסט חותם את הטבלה, עם תשואה של 0.83% במאי, ועם תשואה שלילית של 6.21% מתחילת השנה.

 

 

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם צילום: דנה קופל

 

התיקון בחודש מאי מיוחס בעיקר לסנטימנט החיובי של חזרת העולם לשגרה, לצד התערבות הממשלות והבנקים המרכזיים בתמרוץ הכלכלות. לאלטשולר שחם מיוחסת גם הסטת הנכסים מישראל לחו"ל בחודשים האחרונים, ובהם גם אחזקותיו בחלק מענקיות הנדל"ן המניב הישראליות.

 

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט" כי "במאי הרגשנו ריקאברי בשווקים, כשהעליות הגדולות היו בעיקר בשוק האמריקאי, שעבד מאוד חזק. מדד S&P, לדוגמה, עלה ב־3.5%, בעוד מדד ת"א־35 עמד על כ־0, ומדד ת"א־90 ירד ב־1.15%. בארה"ב העליות הגדולות היו בעיקר בסקטור הטכנולוגי, וניכר כי כמה חברות טכנולוגיה נהנו מהמשבר, כאשר כובד המשקל של הגדולות שבהן במדד עלה. אבל גם סקטור הפיננסים עלה בארה"ב, ובכלל כמה תחומים חוו תיקון בשוק האמריקאי".

 

ירדני מסביר כי הסטת הנכסים של בית ההשקעות, בעיקר לארה"ב, תרמה במיוחד לתשואה במאי: "היו סקטורים בישראל שחוו ירידות, כדוגמת הבנקים שירדו כ־6% בחודש זה. החשיפה היחסית גדולה שלנו לחו"ל, ובעיקר לארה"ב, סייעה לנו. לראייה, ביום שלישי בלילה שעון ישראל, נאסד"ק שבר את השיא, שנקבע רק בפברואר האחרון. עם זאת, על משקיעים לבחון השקעות בהתאם לרמת הסיכון שמתאימה להם, ועל סמך ציר זמן ארוך, ולא על בסיס חודשי".

 

 

 

התיקון המהיר בשווקים, על אף החששות מהאטה ופגיעה בכלכלה הריאלית, מוסבר על ידי ירדני בריבית הנמוכה הנשמרת על ידי הבנקים המרכזיים, לצד נזילות גבוהה מצד המשקיעים. "אנו חיים בעולם של אלטרנטיבות ויש הרבה כסף מזומן שנפדה במהלך המשבר, או ישב בחוץ מתחילת השנה בגופים מוסדיים, כשעובדה אחת ברורה לכולם — הריבית נמוכה ותהיה כזו עוד הרבה זמן. אז מתחילים לחפש אלטרנטיבות, ואז זה כבר תלוי ברמת הפחד של המשקיע מחד, ורמת התיאבון שלו מאידך. רמת הפחד של המשקיעים ירדה ככל שהוצפו בשורות טובות, כמו החזרה לשגרה ורכישות הקונצרנים על ידי הפד. נכון שהריקאברי היה מהיר, אבל הגיוני שיהיה תיקון".

 

לדבריו, "הפאניקה נרגעה ואנשים חושבים מה לעשות עם הכסף, אבל לא הכל ורוד. כיום כבר מתחילים לצוץ בעולם סימנים לאפשרות של גל שני".

 

באנליסט מסבירים את הגעת בית ההשקעות למקום האחרון בטבלה בכך שתשואת תיק ההשקעות הושפעה מההחזקות בשוק המניות בישראל, שהציג תשואה שלילית בחודש מאי, בניגוד למגמה בעולם. גורמים בשוק ההון אמרו ל"כלכליסט" כי הדבר נובע בעיקר מכך שתיק ההשקעות של אנליסט מוטה יותר לישראל מאשר לחו"ל, וכי הפער בין העליות בחו"ל לבין הירידות בישראל היה גבוה במיוחד בחודש מאי, ביחס לחודשים קודמים, ומכאן גם ההבדל בתשואות.

 

x