$
בורסת ת"א

דוראל הורידה מחיר וצלחה את ההנפקה

כיוונה לגיוס של 138 מיליון שקל לפי שווי חברה של 650 מיליון שקל, לפני הכסף, אך גייסה 126.1 מיליון שקל לפי שווי חברה של 575 מיליון שקל, לפני הכסף; לכלכליסט נודע כי בין המשתתפים בהנפקה היו פסגות, מיטב דש, כלל וילין

צלי גרינברג 18:3704.06.20

כשנה וחודשיים לאחר הודעתה על כוונתה להנפיק לראשונה מניותיה (IPO) בבורסה בתל אביב, חברת האנרגיה דוראל דיווחה היום (ה') כי צלחה ה-IPO, וגייסה 126.1 מיליון שקל לפי שווי חברה של 575 מיליון שקל, לפני הכסף.

 

את ההנפקה הובילו לידר חיתום, יחד עם רוסאריו חיתום, לאומי פרטנרס ונוספים, והיא בוצעה באמצעות הצעה לא אחידה (הצעה במסגרתה כל גוף המעוניין לקנות מניות בחברה מגיש הצעתו עם סכום הרכישה ושווי החברה לפיו הוא מעוניין לבצע את הרכישה), ובמחיר של 5.43 שקל למניה.

 

 

דורי דוידוביץ', מבעלי השליטה בדוראל דורי דוידוביץ', מבעלי השליטה בדוראל צילום: עמית שעל

 

מחיר ההנפקה היה נמוך ב-11.7% מהמחיר המבוקש למניה בתשקיף המדף שפירסמה החברה טרום ההנפקה, ועמד על 6.15 שקל. המחיר בתשקיף ביטא שווי של 650 מיליון שקל לפני הכסף. לכלכליסט נודע כי בין המשתתפים בהנפקה היו המוסדיים: פסגות, מיטב דש, כלל, וילין.

 

גורמים בשוק ההון אמרו לכלכליסט כי "התמחור שניתן לדוראל הוא כמו של החברות אנרג'יקס ואנלייט הנסחרות בבורסה בתל אביב, כאשר דוראל קטנים יותר. התשואות על ההון שלה לא גבוהות, ויש לה מינוף גבוה, כך שהשוק נותן לה פרמיה גדולה מאוד בעיקר על הצמיחה".

 

לאחר ההנפקה, יהיו בידי הציבור 22.3% מהון מניות החברה, ובעלי המניות הבולטים בה יישארו קיבוץ יטבתה (6.7%), קיבוץ יקום (1.29%), אוצר התיישבות היהודים (10.41%) והמייסדים אלון קסל ודורי דודוביץ (25.39% כל אחד). במסגרת ההנפקה גם הומרו למניות הלוואות של כ-28 מיליון שקל שניתנו על ידי המייסדים, אוצר התיישבות היהודים וקיבוץ יקום.

 

הכסף מהגיוס מיועד לפעילות החברה בתחום הפוטו-וולטאי וטורבינות רוח בישראל ובחו"ל. נכון לסוף 2019 דוראל מחזיקה בישראל כ-315 מערכות פוטו-וולטאיות בהפעלה מסחרית שבבעלותה יחד עם קיבוצים שונים, ופועלת לקמת פרויקטים פוטו-וולטאיים נוספים. החברה גם פועלת להקמת מיזמים בתחומי אנרגיית רוח, ביו-גז, גז טבעי, וטיפול בפסולת ושפכים.

 

על פי התשקיף להנפקה, צבר החברה למימוש בשנים הקרובות עומד על כ-2821 מגה וואט, מהם כ-1,046 מגה-וואט בישראל וכ-1,775 מגה-וואט נוספים בארה"ב ואיטליה. החברה הודיעה כי בכוונתה להקים מערכות אנרגיה מתחדשת בישראל ובחו"ל בהיקף של כ-8,500 מגה וואט עד סוף 2025.

 

יו״ר דוראל, דורי דודוביץ, מסר כי ״אנחנו מרוצים מהבעת האמון שלה זכתה החברה בהנפקה מצד גופים גדולים ומובילים בשוק. נמשיך לפעול ליישום אסטרטגיית צמיחה והשאת ערך למשקיעים״.

x