$
בורסת ת"א

הקורונה והפיחות ביורו הובילו את אפי נכסים להפסד

ההפסד הנקי של חברת הנדל"ן עמד על 244 מיליון שקל ברבעון הראשון, לעומת רווח נקי של 43.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד; החברה מסבירה את הקיטון בהכנסות וברווחים בעיקר כתוצאה מהיחלשות מטבע היורו אל מול השקל בשיעור של כ-7%; המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, שכלל סגר על מרכזי מסחר, העביר את החברה להפסד תפעולי של 245 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 113 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד

צלי גרינברג 16:1621.05.20

הפסד רבעוני לאפי נכסים: חברת הנדל"ן הציגה הפסד נקי של 242.4 מיליון שקל ברבעון הראשון, או 7.27 שקל למניה המיוחס לבעלי המניות, בהשוואה לרווח נקי של 39.5 מיליון שקל או 1.39 שקל למניה ברבעון המקביל.

 

סך ההפסד הנקי עמד על 244 מיליון שקל, לעומת רווח נקי כולל של 43.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ה-FFO הריאלי, בניכוי פעילות מגורים, עלה ל-52.1 מיליון שקל בהשוואה ל-40.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

 

אבי ברזילי, מנכ"ל אפי נכסים אבי ברזילי, מנכ"ל אפי נכסים

 

הכנסות החברה עמדו על 101.6 מיליון שקל בהשוואה ל-106.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI של החברה עמד על 101.6 מיליון שקל בהשוואה ל-105.5 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

החברה מסבירה את הקיטון ברווחים ובהכנסות בעיקר כתוצאה מהיחלשות מטבע היורו אל מול השקל בשיעור של כ-7%, שהשפיעה על מדידת ההכנסות באירופה בכ-6 מיליון שקל. הקיטון קוזז בחלקו כתוצאה מעלייה של מיליון שקל בהכנסות באירופה וירידה של 1.5 מיליון שקל בהוצאות תפעול לאותם נכסים.

 

מה דעתך על מניית אפי נכסים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, שכלל סגר על מרכזי מסחר, העביר את החברה להפסד תפעולי של 245 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 113 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד נבע גם כתוצאה מהפסדי שערוך נדל"ן להשקעה ולהקמה בסך של 276.2 מיליון שקל.

 

החברה פרסמה כבר לפני כשבוע אזהרת רווח לרבעון על בסיס טיוטות הערכות שווי שביצעה לנכסיה, ובמסגרת הדו"חות הרבעוניים הציגה ירידה של 3.1% בהיקף הנדל"ן להשקעה ל-6.2 מיליארד שקל לרבעון, ועלייה של 58.3% בנדל"ן להקמה ל-1.9 מיליארד שקל.

 

עיקר ההפחתה בשווי, כ-205 מיליון שקל, מיוחסת לשווי 2 קניוני החברה ברומניה: 177 מיליון שקל לקניון קוטרוצ'ן ו-28 מיליון שקל לקניון פלוישט. שוויו של קניון קוטרוצ'ן ירד ל-2 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון הראשון של 2020.

 

החברה מציינת בהקשר לדחיית העסקה לרכישת 4 מגדלי משרדים ברומניה על ידי חברות הבנות שלה, בשל הקורונה, כי העסקה נמצאת כיום בהליך בוררות בלונדון בו כל אחד מהצדדים טוען לפיצוי.

 

אבי ברזילי, מנכ"ל אפי נכסים, אמר לכלכליסט, כי "ההכנסות שלנו מהשכרת נכסים דווקא גדלו ברבעון, אך היחלשות מטבע האירו, בו מתקבלות 80% מההכנסות שלנו, הקטין את ה-NOI. הקורונה התחיל להשפיע החל מסוף מרץ, והתחלנו להרגיש את ההאטה בפדיונות הקניונים כבר בתחילת מרץ. אבל השפעת הקורונה לרבעון הראשון, בכל הנוגע לפעילות, עדיין בשוליים ברבעון הראשון של 2020, עם מיליון אירו נזק, ואנו צופים כי ברבעונים הבאים הפעילות תיפגע יותר, כי הקניונים שלנו ברומניה עדיין סגורים מזה כחודשיים. בהקשר זה יש לציין, כי ברומניה, בניהוג לישראל, לא קיימת פרקטיקה של ויתור על השכירות, ואנו לא ויתרנו עליה. אנו מתכוונים לנהל דיאלוג עם השוכרים שלנו ברומניה, ועדיין לא גיבשנו מדיניות לגבי הנושא ולעת פתיחת הקניונים. כיוון שפעלנו להכיל את מלוא האירוע כבר ברבעון הראשון השנה, אני לא מעריך שיהיו שינויים בהערכות השווי, אך צפי ההכנסות קטן לאור העובדה שהקניונים שלנו סגורים. יתרת המזומנים שבידינו מאפשרת לנו לעבור את המשבר ללא צורך בתמיכה מבחוץ וללא גיוסי הון מחד ועם יכולת להיענות להזדמנויות רכישת נכסים, לכשיגיעו".

 

אפי נכסים, הנמצאת בשליטת מגה אור (20.42%) ומגה אור (17%) ונסחרת בבורסת תל אביב בשווי 2.9 מיליארד שקל, הציגה מזומנים והשקעות לטווח קצר בגובה 1 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון הראשון של 2020, בהשוואה ל-522.7 מיליון קל ברבעון המקביל אשתקד. בחברה מחזיקים המוסדיים: כלל (12.27%), הפניקס ואקלסנס (9.94%), ופסגות (7.5%).

x