$
בורסת ת"א

אולייר: הרוכש נסוג מעסקה של 344 מיליון דולר

החברה האמריקאית שאג"ח שלה נסחרות בתל אביב מתקשה להשלים עסקה למכירת 74 נכסים מניבים בברוקלין; הרוכש טען שאולייר ביצעה הפרות יסודיות בהסכם ודרש לקבל את סכום הפיקדון - אולייר הודיעה כי דרישת הביטול לא תקפה

יניב רחימי 17:1906.05.20

חברת הנדל"ן האמריקאית אולייר (AllYear) מתקשה להשלים את העסקה למכירת 74 מנכסיה, בעקבות הודעת הרוכש הפוטנציאלי על סיום ההסכם בטענה להפרות יסודיות. לפני כחודשיים אולייר שבשליטת יואל גולדמן הודיעה על התקשרות בהסכם למכירת פורטפוליו נכסים הכולל 74 מבנים מניבים למגורים, הכוללים 611 יחידות דיור (מקבצי דיור) ו-18 יחידות מסחר ברובע ברוקלין בעיר ניו יורק.

 

השווי הכולל של הנכסים המיועדים למכירה במסגרת העסקה הסתכם במועד הדיווח ב-346 מיליון דולר. אולייר הייתה אמורה לקבל 344 מיליון דולר בתמורה לנכסים הנמכרים, לא כולל עלויות עסקה ונלוות. התזרים החיובי שאולייר ציפתה לקבל בעסקה, לאחר פירעון ההלוואות הקיימות בגין הנכסים והוצאות העסקה, היה 59 מיליון דולר.

 

נכס של אולייר בברוקלין נכס של אולייר בברוקלין צילום: אורן פרוינד

 

 

היום (ד') דיווחה אולייר על כך שהרוכש פנה לחברה בצורה לא רשמית בבקשה לדחות בהסכמה את מועד ההשלמה של העסקה שנקבע ל-5 במאי, זאת לכאורה בשל התארכות המועדים לקבלת מימון לרכישת פורטפוליו הנכסים. אולם אולייר סרבה לבקשה.

 

לאחר מכן הרוכש שלח מכתב ובו הודיע כי הוא מסיים את ההסכם בטענות לפיהן החברה הפרה הפרות יסודיות. הרוכש טוען שאולייר לא סיפקה לו מידע ביחס לפורטפוליו הנכסים, העניקה לשוכרים הפחתות בשכר הדירה והגיעה עמם להסכמות חוזיות מבלי לקבל את אישור הרוכש. לנוכח ביטול ההסכם, הרוכש דורש את השבת סכום הפקדון שהופקד כמקדמה על סך 15 מיליון דולר. בדיווח של אולייר על ההתקשרות בהסכם המכירה שפורסם במרץ השנה צוין שסכום המקדמה לא יוחזר לרוכש והמוכרים יהיו רשאים לעשות בו שימוש באופן מידי.

 

באולייר דוחים את הטענות של הרוכש ובהתאם החברה הודיעה לו כי לפי עמדתה הודעת הסיום ששלח אינה תקפה. בימים אלו שני הצדדים מנהלים משא ומתן על הסכם standstill המשמר את הזכויות של אולייר ושל הרוכש תוך התרת המשא ומתן להשלמת העסקה.

 

החוב של אולייר כלפי מחזיקי אגרות החוב שלה שנסחרות בבורסה בתל אביב מסתכם ב-2.33 מיליארד שקל. אגרות החוב המובטחות של החברה, סדרות ג' ו-ה', נסחרות בתשואה של 14.9% ו-5.5%. אגרות החוב הלא מובטחות של אול-יר, סדרות ב' ו-ד', נסחרות בתשואה של 39.8% ו-25.1% בהתאמה.

 

לפי דוח תזרים המזומנים החזוי שמופיע בדוח השנתי של אולייר, במהלך 2020 נדרשת החברה לתשלומי ריבית ופירעונות קרן למחזיקי האג"ח בסכום מצטבר של 58.6 מיליון דולר. בנוסף לכך, ההשקעות הצפויות בחברות מוחזקות והחזר הון מועדף צפויים לעמוד על 15.4 מיליון דולר.

 

מנגד, יתרת המזומנים של החברה ביחד עם אלו המוחזקים בחברה בת מסתכמת ב-24.5 מיליון דולר בלבד. על מנת לעמוד בהתחייבויותיה באולייר מציינים שלושה מקורות נוספים. הסעיף המשמעותי שבהם הוא תמורה ממכירת נכסים נטו שאמורה להסתכם השנה ב-68.3 מיליון דולר. סכום זה מבוסס בעיקרו על העסקה למכירת 74 הנכסים שבגינה התקבל מכתב סיום ההסכם מצד הרוכש הפוטנציאלי.

x