$
מט"ח וסחורות

התנודתיות החריפה נמשכת: היורו מאבד כמעט 10% בשלושה ימים

המטבע האירופי נסחר ברמה של 3.86 שקלים. הדולר נסחר ברמה של 3.60 שקלים ומשלים ירידה של 8% מיום שלישי

שירות כלכליסט 15:4120.03.20

התנודיות החריפה בשוק המט"ח לא פוסקת. לאחר שבתחילת השבוע זינקו הדולר והיורו בחדות מול השקל, המגמה התהפכה ביומיים האחרונים. היורו יורד לרמה של 3.86 שקלים והדולר נסחר ברמה של 3.60 שקלים.

 

השיאים של היורו והדולר היו ביום שלישי אז נסחר המטבע האמריקאי על סף הרמה של 3.90 שקלים והאירופי ב-4.27 שקלים. למעשה הדולר רשם ירידה של 8% מאז יום שלישי והיורו איבד 10% מערכו.

 

בעולם ממשיך הדולר במגמת ההתחזקות שלו מול המטבעות המובילים בעולם שהחלה בסמוך להתפרצות הקורונה באירופה. היורו נסחר ברמה של 1.08 דולרים ומשלים ירידה של 4% מתחילת השבוע.

 

ברקע למסחר במט"ח התפשטות הקורונה בעולם, ההתכווצות של הכלכלה העולמית והמחסור בדולרים בשוק.

 

 

טיימס סקוור בניו יורק טיימס סקוור בניו יורק צילום: רויטרס

היום דווח כי קצב ההרשמה של מובטלים חדשים בישראל אינו יורד ועמד במהלך הלילה על כ-6,500 לשעה, לאחר שבימים האחרונים נע בטווח שבין 4,000 ל-7,000. מתחילת מרץ ועד היום ב-5:30 בבוקר נרשמו בשירות התעסוקה כ-450 אלף איש.  

 

במקביל משבר הקורונה מטלטל את בנק ישראל, ודחף אותו השבוע למהלך דרמטי שלא ביצע מעולם בתולדותיו: הזרמת כסף שתאפשר נזילות במטבע חוץ, בהיקף של 1.5 מיליארד דולר. כלומר, הבנק רכש שקלים באמצעות דולרים, בהיקף זה. הבנק נקט במהלך לאור משבר קשה בגישה למטבע חוץ, שהוביל לזינוק חד בריביות להלוואות שניתנות בדולרים. 

 

בתוך כך נגיף הקורונה ממשיך להתפשט ברחבי העולם, הדביק כבר יותר מ-242 אלף בני אדם – ואמש חצה רף טרגי למדי, עם יותר מ-10,000 שמתו במגפה. אתמול המשיכו עוד ועוד מדינות לנקוט צעדים נוקשים במסגרת המאבק בנגיף, צעדים שחלקם לא נראו כבר עשרות שנים. בארה"ב קראו לכל האזרחים להימנע מטיסות לחו"ל, באירופה שוקלים להאריך את הסגר במדינות שבהן הוא כבר הוטל (ואף אולי להחמירו), בהודו מתכננים ניסוי בעוצר ליום אחד, ובדרום אפריקה מקימים גדר ענקית בגבול עם זימבבואה. 

x