$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ליקווידיטי שבשליטת מיטב דש צופה להגיע לעסקאות בהיקף של חצי מיליארד דולר ב-2020

קרן ליקווידיטי קפיטל, שמספקת אשראי לחברות באמצעות רכישת ההכנסות העתידיות שלהן, מתכננת לצאת לשני סבבי גיוס עד תום 2020; מאז הקמתה לפני שנתיים גייסה 350 מיליון דולר ממשקיעים הכוללים את מורי ארקין, צחי סולטן ואביגור זמורה

צלי גרינברג 07:5311.02.20

בעזרת מודל ייחודי: קרן ליקווידיטי קפיטל, שבשליטת בית ההשקעות מיטב דש, יוצאת לגיוס של 150 מיליון דולר בשני סבבים שיושלמו עד סוף השנה, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הקרן, שכבר מנהלת מגעים עם גופים מוסדיים בישראל, בארה"ב ובדרום־מזרח אסיה, מספקת אשראי לחברות הייטק באמצעות רכישת הכנסותיהן העתידיות. מיטב דש מחזיק ב־54% ממניות הקרן, וביתר מחזיקים היזמים רון דניאל וירון סלע (30%), מנכ"ל מיטב דש אילן רביב (6%) ועובדי הקרן (10%).

 

בינואר 2018 הוקמה הקרן ובמרץ 2019 ביצעה את הגיוס הראשון שלה, של 30 מיליון דולר. מאז היא גייסה 320 מיליון דולר נוספים שהביאו אותה לגיוס כולל של 350 מיליון דולר. סכום זה הגיע מ־160 משקיעים כשירים, שעמדו ברף כניסה של חצי מיליון דולר. עד סוף השנה הקרן צפויה לנהל כ־500 מיליון דולר. ההערכות בשוק הן כי הכנסות ליקווידיטי לשנת 2019 ינועו סביב 12-10 מיליון שקל.

 

 

רון דניאל מנכ"ל ליקווידיטי רון דניאל מנכ"ל ליקווידיטי צילום: גבע טלמור

 

 

 

עם משקיעי הקרן נמנים, מלבד מיטב דש — מורי ארקין, באמצעות הפמילי אופיס שלו; אייל קישון, שותף־מייסד בקרן ההון סיכון ג'נסיס; קרן ההון סיכון התאגידית MUFG Innovation Partners Co שבבעלות התאגיד היפני מיצובישי; קיבוץ נחל עוז; סנטו פוליטי, מייסד ספארק קפיטל; צחי סולטן, יו"ר דיסקונט קפיטל חיתום; ואביגור זמורה, לשעבר מנכ"ל פלייטק.

 

על פי המודל העסקי שלה, ליקווידיטי קפיטל רוכשת הכנסות עתידיות של חברות, בפעולה שמקבילה למתן אשראי. הקרן הגדירה כי תשקיע בחברות עם מחזור הכנסות של 300-30 מיליון דולר בשנה ושיעורי צמיחה גבוהים. החברות להשקעה, שעד כה הגיעו בין היתר מישראל, מארה"ב ומבריטניה, עוברות ניתוח חשבונאי ועסקי על ידי תוכנת בינה מלאכותית. זה מתמקד, בין השאר, בתוכניות העסקיות של החברות ובתזרימי המזומנים החזויים. לאחר ביצוע העסקה, המערכת ממשיכה לעקוב באופן רציף אחרי החברות.

 

עם החברות שבהן השקיעה ליקווידיטי קפיטל נמנות רזידנט האמריקאית, שמפתחת מערכות לאופטימיזציה של שיווק מוצרי ריטייל, וממנה נרכשו הכנסות של 12.5 מיליון דולר לשנתיים הקרובות; Ezbob הבריטית, שמפתחת פלטפורמה לניטור סיכוני אשראי לגופי מימון, שבין לקוחותיה רויאל בנק אוף סקוטלנד ואמריקן אקספרס, וממנה נרכשו הכנסות ב־13 מיליון דולר לשלוש השנים הקרובות; Le Tote האמריקאית, שפועלת בתחום האופנה המקוונת ושממנה נרכשו הכנסות ב־31 מיליון דולר לשלוש השנים הקרובות; ו־Sweet Inn מלוקסמבורג, ששוכרת, משפצת ומעצבת דירות להשכרה לטווח בינוני, שממנה נקנו הכנסות של 25 מיליון דולר לשלוש השנים הקרובות. לפי ליקווידיטי, 8 חברות בפורטפוליו שלה קיבלו מימון, 16 חברות בשלבי הסכם מימון ו־60 חברות עברו בדיקת נאותות מתוך 180 שנבדקו.

 

הקרן גובה דמי ניהול של 1.25% מהנכסים ודמי הצלחה של 25% כשהתשואה השנתית עולה על 8%. כלומר, ניהול הנכסים הקיימים, 350 מיליון דולר, מניב לה, בחישוב גס, הכנסות של 4.4 מיליון דולר. התשואה השנתית הממוצעת של קרנות הון סיכון בעולם היא כ־11% בשנה לפי נתוני חברת Pitchbook.

 

רון דניאל, מנכ"ל ליקווידיטי קפיטל, אמר ל"כלכליסט": "שוק מימון חברות הצמיחה של חברות טכנולוגיות בשלות עומד על 2 מיליארד דולר בישראל לבדה, ועל עשרות מיליארדי דולרים בעולם. מוקד המשיכה של המודל הוא חלוקת הסיכון עם החברות מבלי לדלל את בעלי המניות שלהן. עם צמיחת המסחר הצרכני המקוון, יגדל הביקוש למימון צמיחה".

 

רביב הוסיף כי המודל של ליקווידטי קפיטל "מאפשר חיתום אונליין שלא קיים במערכות שנותנות אשראי כיום. הוא מעניין גורמים מוסדיים ובנקאיים, ויכול להוות גשר בינם לבין העולם הטכנולוגי".

x