$
שווקי חו"ל

הצעות לרכישת WeWork סין לפי שווי של מיליארד דולר

לפי הדיווח ברויטרס, שתי חברות השקעה - Temasek מסינגפור ו-Trusbridge Partners משנגחאי - מעוניינות להגדיל את חלקן בשלוחה הסינית של חברת חללי העבודה

שירות כלכליסט 21:4317.01.20

חברת האחזקות הסינגפורית Temasek וחברת ההשקעות Trusbridge Partners ניהלו משא ומתן עם השלוחה הסינית של חברת חללי העבודה המשותפים WeWork  להגדלת חלקן בחברה - כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. לפי התוכנית שהוגשה בסוף השנה שעברה למחזיקה בחלק הגדול של המניות ב-WeWork - קבוצת ההשקעות היפנית סופטבנק - החברות מעריכות את WeWork סין בשווי של קרוב למיליארד דולר.

 

 

משקיעים מסינגפור ו-Trustbridge, הפועלת משנגחאי, מעוניינים להגדיל את אחזקתן ולהשיג לעצמם רוב ב-WeWork סין. כרגע מחזיקה WeWork ב-59% מ-WeWork סין, כאשר השאר מוחזק על ידי משקיעים אחרים, בהם סופטבנק, Hony Capital ו-Trustbridge. השלוחה הסינית של WeWork גייסה 500 מיליון דולר ביולי 2018 ממשקיעים, ביניהם Teamasek ,Trustbridge, סופטבנק וקרן ההון הסינית Honey Capital, לפי שווי חברה של קרוב ל-5 מיליארד דולר. ב-2017 גייסה החברה 500 מיליון דולר.

 

 

חלל עבודה של WeWork בשנגחאי חלל עבודה של WeWork בשנגחאי צילום: wework.com

 

 

WeWork העולמית נמצאת בימים אלה בתהליך של ארגון מחדש אחרי גלגל ההצלה בסך 9.5 מיליארד דולר שקיבלה מסופטבנק, בעקבות כישלון ההנפקה הראשונית בבורסה והדחתו של מייסד ומנכ"ל החברה לשעבר, אדם נוימן. עם זאת, תוכניתה של סופטבנק להבטיח 3 מיליארד דולר משלושת הבנקים הגדולים ביפן משתהה, וכנראה מסבכת את תוכנית ההצלה של WeWork.

 

השלוחה בסין הציבה מטרות רווח שאפתניות ל-2020, למרות שהיא עומדת בפני קיצוצים בכוח אדם ושיעורי תפוסה נמוכים בנכסיה ברחבי המדינה. לפי מידע שפרסמה החברה לפני הנפקתה הראשונית לבורסה, ב-2018 WeWork סין הכניסה 99.5 מיליון דולר.

 

לצרות של WeWork השפעה על כל הענף, בעיקר על UCommune, מתחרתה הגדולה של השלוחה בסין, המעוניינת לצאת להנפקה ראשונית לציבור. סיטיגרופ וקרדיט סוויס משכו את ידיהם מתפקיד החתמים בהנפקה של UCommune מאחר שהבינו שלא יוכלו להוציאה לפועל בשווי שעליו החליטו בעבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x