$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

בית המשפט אישר הסדר נושים בחברת פקר ברזל

הנושים של החברה שבשליטת אפריקה ישראל יקבלו 50% מחובם; פקר התקשתה להשיג מימון לאחר שהחברה האם צברה חובות מובטחים של 236 מיליון שקל כלפי בנק לאומי ובנק הפועלים, וחובות לא מובטחים של 180 מיליון שקל לגופים מוסדיים

גולן חזני 18:3408.01.20
הסדר נושים הושג בחברת פקר ברזל - לשעבר פקר פלדה - שבשליטת אפריקה ישראל. בית המשפט המחוזי בבאר-שבע אישר אתמול (ג') את ההסדר של החברה שמכירתה הושלמה ביוני האחרון לחברת שפיר ויהודה פלדות, עשרה חודשים לאחר שנכנסה להליך חדלות פרעון.

 

להצעת ההסדר כמעט לא היו מתנגדים, והנושים יקבלו 50% מחובם. ביולי 2018 הוציא בית המשפט המחוזי בבאר שבע צו כינוס נכסים לחברה האם אפריקה תעשיות, לאחר שזו צברה חובות מובטחים בסך 236 מיליון שקל כלפי בנק לאומי ובנק הפועלים, וכן חובות לא מובטחים נוספים בהיקף של כ-180 מיליון שקל לגופים מוסדיים.

 

לבקשת הבנקים, מינה בית המשפט את עורכי הדין עופר שפירא וגיל אורן ככונסי נכסים לאפריקה תעשיות.

 

מפעל פקר מפעל פקר

 

 

על רקע קשיי החברה האם, התקשתה גם פקר ברזל להשיג מימון שוטף הדרוש לצורך פעילותה. באוקטובר 2018 הגיעו כונסי הנכסים של אפריקה תעשיות להסכמות עם בנק לאומי ובנק אגוד על הגדלת היקף האשראי של החברה ל-160 מיליון שקל, כאשר כל בנק יישא ב-50% ממסגרת האשראי.

 

בינואר 2019 אישר בית המשפט לכונסי הנכסים את המתווה אך בתחילת פברואר הודיע בנק אגוד שיפחית את מסגרת האשראי. ההודעה הובילה לבקשה להקפאת הליכים של החברה ותוכנית הפעלה במטרה למכור את השותפות ולנסות להשיא את החלוקה לנושי השותפות. בעקבות מצבה של שותפות פקר ברזל בניין, החליט בית המשפט למנות את עורכי הדין שפירא ואורן גם לנאמנים לשותפות פקר ברזל. 

עו"ד עופר שפירא עו"ד עופר שפירא צילום: ויקטור בזרוקוב

 

לפי ההסדר שגיבשו הנאמנים, הנושים הרגילים והנושים הלא מובטחים, בהם יהודה פלדות, נוימן תעשיות, עובדי החברה ומאות ספקים נוספים יקבלו על פי ההערכות מעל ל-50% מהחובות.

 

השופט אישר את הבקשה, בכפוף לקבלת את אישור פקר פלדה תעשיות ואפריקה ישראל תעשיות, נתן תוקף של פסק דין להסדר וקבע כי "הסדר הנושים תוצאתו חלוקת דיבידנד לפי ההערכה בהיקף משמעותי מאד מעל ומעבר למקובל בתיקים דומים לנושים הבלתי מובטחים".

 

השופט הוסיף כי "הסדר הנושים בתיק לא בא להחליף את המהלך שיביא לפירוק השותפות אלא נועד לאזן בין הזכויות השונות ובעיקר הדברים בין הנושים המובטחים לנושים רגילים". כמו כן, הורה על מתן צו לפירוק השותפות ועל מינויים של הנאמנים כמפרקי השותפות, והסמיך אותם להכריע בתביעות החוב.  

x