$
בורסת ת"א

מהמורות במישורים: בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד שניידר ולפידות

בעל מניות במישורים מבקש שאלכס שניידר ושולם לפידות יפצו את המיעוט ב־6.6 מיליון שקל. לטענתו, אחרי שהשניים עלו לזכויות הצבעה של יותר מ־45%, הם היו חייבים להגיש הצעת רכש לכלל בעלי המניות, ולא עשו זאת

גולן חזני 19:4228.12.19

לא רק גיל בלוטרייך, גם לבעלי מניות אחרים יש טענות כלפי העסקה שהעניקה לאלכס שניידר את הבכורה במישורים. בשבוע שעבר הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד שניידר, בעל השליטה בחברת מישורים, ונגד שולם לפידות המנכ"ל היוצא של אי.די.בי. מייק קשטן שמחזיק ב־83 אלף מניות מישורים מאז 2013 מבקש באמצעות עו"ד אופיר נאור, שירן גורפיין ועדי גרנות מבית המשפט לאשר תביעה של 6.6 מיליון שקל נגד שניידר ולפידות בשם כל בעלי המניות של מישורים מקרב המיעוט.

 

בעסקה שנחתמה בספטמבר רכשו שניידר ולפידות 7.5% ממניות מישורים מידי הראל בפרמיה משמעותית של יותר מ־38% מעל מחיר השוק, ושילמו תמורתן 25 מיליון שקל. לפידות היווה 3% מהרכישה. לאחר הרכישה עלו שניידר ולפידות לאחזקה של44.92% במניות מישורים ולזכויות הצבעה של 45.4% בחברה, והצהירו כי יש לראות בהם כמי שמחזיקים יחד בשליטה בחברה. חוק החברות קובע כי מי שעולה לאחזקה של יותר מ־45% בחברה מחוייב להגיש הצעת רכש לכלל בעלי המניות, קשטן טוען כי שיעור זכויות ההצבעה של השניים מחייב אותם להגיש הצעת רכש, וכי שנייר ולפידות הפרו את חוק החברות וחובתם כלפי בעלי המניוות האחרים תוך שהם מקפחים ומונעים מבעלי מניות אלו להשתתף וליהנות מרכישת המניות על ידם בפרמיה משמעותית. בעוד מניית מישורים נסחרה במחיר של 8.177 שקלים ביום העסקה, המניות נרכשו על ידי שניידר ולפידות במחיר 11.3 שקל למניה.

 

 

אלכס שניידר, שולם לפידות אלכס שניידר, שולם לפידות צילומים: עמית שעל, אוראל כהן

 

לשניידר, כאמור, סכסוך קשה עם בלוטרייך, מייסד החברה ומי שעדיין משמש, לפחות על הנייר שותפו (37.75%) לשליטה במישורים, אולם קשטן טוען כי אין לו חלק בסכסוך הזה. התביעה הוגשה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם מתנהלת במקביל התביעה של בלוטרייך נגד שניידר. באוקטובר דחה השופט חאלד כבוב בקשה של בלוטרייך להוצאת צו מניעה נגד רכישת המניות של הראל בידי שניידר ולפידות. עם זאת, בית המשפט ימשיך לדון בבקשה של בלוטרייך לחייב את שניידר ללכת עמו להיפרדות בבוררות באמצעות הליך במב"י (Buy me buy you) שבו ירכוש מי שיציע סכום גבוה יותר את חלקו של שותפו בחברה.

 

הבקשה של בלוטרייך להוצאת צו מניעה נגד אישור רכישת המניות נעשתה בטענה שהיא מנוגדת להסכם שליטה משותפת במישורים שהוא ושניידר חתומים עליו. לפי הסכם זה נאסר על שניידר ובלוטרייך להגדיל את אחזקותיהם בחברה באופן שיהפוך את אחד מהם לבעל מניות גדול יותר משותפו לשליטה. לפי הסכם זה פרידה בין השותפים, שהפכו ליריבים, תיעשה באמצעות הליך במב"י. שניידר, מנגד, טען כי בלוטרייך היה זה שהפר את ההסכם כשמנע באסיפת בעלי המניות של מישורים את מינויה של רחל תורג'מן, המועמדת של שניידר, להיבחר כדח"צית, ומשכך הודיע שניידר ב־30 באוגוסט על ביטול הסכם השליטה המשותפת ביניהם באופן חד־צדדי.

 

מטעמו של שניידר נמסר: "שניידר טרם קיבל את התביעה. על פניו נשמע שמדובר בתביעה קנטרנית שתכליתה להסית את האש מתביעה חסרת תקדים שהגישה לאחרונה חברת מישורים נגד גיל בלוטרייך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x