$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

מליסרון גייסה 550 מיליון שקל בהנפקת מניות בשלב המוסדי

חברת הקניונים שבשליטת ליאורה עופר השלימה את השלב המוסדי בהנפקת המניות עם ביקושים של 900 מיליון שקל; מחיר הסגירה בהנפקה - גבוה ב-1.5% ממחיר הנעילה היום; בין המשקיעים שהשתתפו בהנפקה נמנים פסגות, כלל ביטוח ומיטב דש. בעקבות ההנפקה ידוללו האחזקות של עופר השקעות במליסרון ל-55.7%

אורי גלאור 22:0025.12.19

חברת הנדל"ן המניב מליסרון שבשליטת עופר השקעות (58.2%) של ליאורה עופר גייסה הערב (ד') במכרז המוסדי מניות בהיקף של כ-550 מיליון שקל, כאשר בהנפקה היו ביקושים של כ-900 מיליון שקל.

 

מחיר הסגירה בהנפקה עמד על 223 שקלים למניה, מחיר הגבוה ב-1.5% ממחיר הנעילה היום וגבוה ב-4.4% ממחיר המינימום בהנפקה אשר עמד על 213.6 שקלים למניה. ביום ראשון צפוי להיערך השלב הציבורי של ההנפקה. את ההנפקה הובילו אקסלנס חיתום ולידר הנפקות.  

 

ל"כלכליסט" נודע כי בין המשקיעים הגדולים שהשתתפו בהנפקה נמנים פסגות, כלל ביטוח ומיטב דש. עופר השקעות השתתפו בהנפקה בכ-50 מיליון שקל כך שהם צפויים להיות מדוללים לאחר ההנפקה לאחזקה של 55.7%.  

מנכ"ל מליסרון אופיר שריד מנכ"ל מליסרון אופיר שריד צילום: אביב אברמוב

 

הנפקת המניות האחרונה שביצעה מליסרון בשנים האחרונות הייתה הנפקה פרטית במרץ 2015 של 262 מיליון שקל (4.26% מהון מניות החברה) לפי מחיר של 139 שקל למניה שבה השתתפו ילין לפידות, אלטשולר שחם ועמיתים. מאז החברה לא הנפיקה הון.

 

המהלך להנפקת ההון הגיע כחודשיים בלבד לאחר תחילת כהונתו של אופיר שריד כמנכ"ל החדש של מליסרון לאחר שהחליף את אבי לוי בתפקיד. כעת מליסרון מנצלת את הגאות בשווקים ושל מניות הנדל"ן בפרט ואת הנסיקה של המניה מתחילת השנה שעלתה ב-45% לצורך גיוס ההון, כאשר מליסרון נסחרת כעת לפי שווי של 9.9 מיליארד שקל.

 

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של מליסרון עמד נכון לסוף הרבעון השלישי על כ-6.5 מיליארד שקל, הכסף מההנפקה יוכל לשמש את החברה למגוון צרכים שביניהם ניתן למנות את הקטנת המינוף וחיזוק מבנה ההון של החברה, פירעון קרנות אגרות חוב כאשר בשנת 2020 מליסרון צריכה לפרוע קרנות אגרות חוב בסך של כ-1.5 מיליארד שקל.

 

 בנוסף החברה צריכה מזומן לצורך המשך פעילות הייזום הענפה שלה ולרכישת חלקה (26.6%) של מגדל בקניון רמת אביב, זאת לאחר שדיווחה היום (ד')  כי נחתם הסכם מול מגדל לרכישת חלקה של חברת הביטוח במניות החברה המחזיקה בקניון רמת אביב תמורת 425 מיליון שקל.

 

על בסיס התמורה בעסקה נגזר כי שוויה של החברה שמחזיקה בקניון עומד על 1.6 מיליארד שקל. בחברה המחזיקה בקניון רמת אביב קיימת הלוואה של 640 מיליון שקל ועתודה למס של מעל ל-500 מיליון שקל - מה שגוזר לקניון שווי של 2.8 מיליארד שקל, זאת כאשר שווי הנכס בספרים של מליסרון עומד על 2.5 מיליארד שקל, לפי השמאות האחרונה.

 

הקניון מניב NOI של 157 מיליון שקל בשנה, ועל כן על בסיס שווי הקניון בעסקה - ה-CAP RATE (שיעור התשואה) הנגזר בעסקה - הינו 5.6%, זאת בעוד שיעור ההיוון של קניון רמת אביב בספרים עומד על 6.64%.

x