$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

עם שווי של מיליארד שקל: אתר הנסיעות תלמה בדרך לבורסה

תלמה של משפחת שמול מקיימת מגעים עם חתמים לקראת הנפקה בחודש מאי. החברה מנהלת את הנסיעות לחו"ל של כ־3,000 חברות, בהן מלאנוקס, צ'ק פוינט ורפאל, ומחזיקה במנוע חיפוש הטיסות אליס. הכנסות תלמה עומדות על כחצי מיליארד דולר בשנה

גולן חזני 06:4718.12.19

חברת תיירות חדשה בדרך לבורסת תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת ניהול הנסיעות תלמה (Talma), בעלת מנוע חיפוש הטיסות אליס, מנהלת מגעים מול חתמים על מנת לצאת להנפקה לפי שווי שאפתני של מיליארד שקל.  

 

ההנפקה מתוכננת לצאת לפועל בחודש מאי הקרוב, על בסיס הדו"חות הכספיים השנתיים של 2019. התשקיף מוכן בימים אלו במשרד עורכי הדין פישר בכר חן, ומלווים את הכנתו רואי החשבון של החברה ממשרד ארנסט אנד יאנג.

 

ככל הנראה, תלמה תגייס 250 מיליון שקל, כאשר לפחות חלק מההון יגויס באמצעות הצעת מכר. במקביל, החברה בודקת אפשרות להכנסת משקיע שירכוש 25% ממניות החברה. 

 

 

37 סניפים, מתוכם 11 במשרדי הלקוחות

תלמה הוקמה ב־1987 על ידי תלמה שמול, שמחזיקה בבעלות מלאה על החברה יחד עם בנה, ארז שמול, שמכהן כיו"ר. תלמה הקימה את החברה לאחר שסיימה לעבוד באלביט מערכות כמנהלת נסיעות העובדים לחו"ל. כיום היא מנהלת את הסניף של תלמה בוושינגטון.

 

תלמה עוסקת בתחום ניהול התיירות. היא אמנם פועלת בעיקר מול לקוחות עסקיים - משום שההכנסות מנסיעות אלו גבוהות יותר בשיעור של עד 50% בהשוואה לנסיעות פרטיות - אך היא אחת מחברות התיירות הגדולות בארץ, וייתכן אף שהגדולה בהן. לפי נתוני ארגון התעופה העולמי, היקף העמלות של תלמה גבוה משל דיזנהויז ואיסתא, שמדורגות במקומות השני והשלישי.

 

עם הלקוחות של החברה, שמספרם עומד על כ־3,000, נמנות כמה מהחברות הגדולות במשק, רובן מתחום ההייטק, כמו מלאנוקס וצ'ק פוינט. החברות הללו משתמשות בשירותיה כדי לרכוש כרטיסי טיסה לעובדיהן שטסים במסגרת העבודה. בתחום זה תלמה היא השחקנית הגדולה בארץ.

 

בחלק מהמקרים עובדי תלמה אף יושבים במטות של הלקוחות. למעשה, מבין 37 הסניפים של החברה בארץ, 11 ממוקמים בתוך משרדי הלקוחות. כך, למשל, ברפאל תלמה מציבה 11 עובדים שמטפלים בנסיעות של עובדי החברה הביטחונית.

 

אייה מגן מנכ"לית תלמה אייה מגן מנכ"לית תלמה צילום: אוראל כהן

 

 

קצב צמיחה של 20% בשנה

יתר הסניפים ממוקמים ברחבי הארץ, בין היתר בירושלים, ראשון לציון, חולון, קריית שמונה, אילת וחיפה. כמו כן, לתלמה סניפים בוושינגטון ובלונדון, שמעניקים שירותים לחברות ישראליות שלהן מטות גם בערים אלו. כיום תלמה מעסיקה 500 עובדים, רובם אנשי מכירות.

 

הפעילות המכניסה ביותר של תלמה היא מנוע החיפוש אליס שמתפקד כמעין סוכן דיגיטלי ומאפשר לחפש טיסות באתרים כמו סקייסקאנר ולרכוש כרטיס מהאתר הנבחר. מנוע החיפוש נעזר בטכנולוגיות של שורת סטארט־אפים שתלמה מחזיקה בבעלותה, שמאפשרים לאליס להציע מועדים לטיסות זולות. הסטארט־אפים האלו לא ייכללו בחברה שתונפק. מדובר בסטארט־אפים כמו סמארטאייר, שמפעיל מנוע למכירת כרטיסי טיסה. מנוע זה היה הראשון שאפשר לשלב רכישת כרטיסים משתי חברות תעופה שונות. השנה גייסה החברה, בהובלת תלמה, 6 מיליון דולר.

 

כמו כן, החברה השקיעה בוויזאר, שפיתחה טכנולוגיה שפועלת על בסיס אלגוריתם שמוצא ללקוח טיסות זולות על סמך ניסיון העבר עם אותו לקוח.

 

ההכנסות של החברה עומדות על כחצי מיליארד דולר בשנה וקצב הצמיחה שלה עומד על כ־20% בשנה, וזאת בעיקר הודות לרכישות. במהלך השנה הנוכחית תלמה ביצעה שלוש רכישות: אשת ביזנס סנטר (ראשון טורס לשעבר), גלאקסי (רשת תיירות פרטית שהפכה להיות סניף החברה בחיפה) וסמארטאייר. הרכישות בוצעו באמצעות ההון העצמי של החברה.

 

בשיחות שקיימו שמול ומנכ"לית החברה אייה מגן עם גורמים בשוק ההון הם אמרו כי הם שואפים להנפיק את החברה לפי מכפיל רווח נקי גבוה משל חברת התיירות איסתא (שפועלת גם בתחום הנדל"ן), אך נמוך משל חברת המלונות פתאל. איסתא נסחרת בשווי שוק של 897 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב־2018 עמד על 68 מיליון שקל. פתאל נסחרת בשווי של 7.6 מיליארד שקל והרווח הנקי שלה ב־2018 הסתכם ב־241 מיליון שקל.

 

מגן החלה לנהל את תלמה באוקטובר 2018, זאת לאחר שפדקס של משפחת רייק, שבה היא כיהנה כסנכ"לית סחר, נמכרה לפדקס העולמית. בפדקס עבדה מגן מאז 2015. לפני כן היא עבדה במשך 17 שנים באל על ואף ניהלה את על על ישראל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x