$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אקזיט מקבצי הדיור של תשובה וגבאי בארה"ב בדרך להתפוצץ

המשקיעים האמריקאים, שחתמו על רכישת חברת סטאר שמחזיקה ב־14 אלף דירות להשכרה מידי יצחק תשובה ויקיר גבאי תמורת 1.85 מיליארד דולר, ביקשו ארכה של שבועיים כדי להעביר פיקדון של 25 מיליון דולר. תשובה וגבאי סירבו לבקשה

גולן חזני 06:5727.10.19

עסקת הענק של יצחק תשובה ויקיר גבאי בתחום מקבצי הדיור להשכרה בארה"ב נמצאת על סף פיצוץ.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי המשקיעים האמריקאים, שחתמו בתחילת ספטמבר על רכישת מלוא האחזקות בחברת סטאר, שמוחזקת בחלקים שווים על ידי תשובה וגבאי, תמורת 1.85 מיליארד דולר, ביקשו ארכה של שבועיים כדי להעביר פיקדון בגובה של 25 מיליון דולר שהיה עליהם להעביר בסוף השבוע. מדובר בסכום קטן יחסית ביחס להיקף העסקה, ולכן העובדה שעד אתמול הרוכשים לא הפקידו את הסכום עשויה לאותת על כך שהם מתקשים להשלים את העסקה.

 

מימין: יצחק תשובה ויקיר גבאי. הורדת הריבית בארה"ב העלתה את שווי הנכסים מימין: יצחק תשובה ויקיר גבאי. הורדת הריבית בארה"ב העלתה את שווי הנכסים צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

 

 

פיקדון זה הוא אבן דרך משמעותית בעסקה, וקדם לו פיקדון קטן יותר, בגובה של 2—3 מיליון דולר, שהופקד בעת החתימה על העסקה, שאותו יכולים תשובה וגבאי לחלט אם הרוכשים לא יעמדו בתנאי ההסכם. תשובה וגבאי הודיעו לרוכשים כי הם אינם מסכימים לארכה המבוקשת, ואף הודיעו כי אם הסכום לא יופקד, יחולט הפיקדון הקודם. כמו כן, תשובה וגבאי הודיעו לרוכשים כי אם לא יפקידו את 25 מיליון הדולרים, יאבדו מיידית את הבלעדיות על העסקה, שלפי ההסכם, תפוג רק בדצמבר.

 

גורם המקורב לעסקה סיפר ל"כלכליסט" כי תשובה וגבאי אינם חוששים ליצור מגעים ולהתקדם עם גופים אחרים שהביעו עניין ברכישת סטאר אם הרוכשים המיועדים לא יפקידו את הפיקדון המדובר, משום ששבועיים לאחר שנחתמה העסקה הריבית בארה"ב ירדה ב־0.25%, מה שהביא לעלייה בשווי הנכסים של סטאר.

 

סטאר היא חברה פרטית שמחזיקה בפורטפוליו של 14 אלף דירות להשכרה במקבצי דיור בארה"ב, בעיקר בפלורידה. בניכוי החוב של החברה, מכירתה לפי שווי של 1.85 מיליארד דולר תניב לתשובה וגבאי תזרים נטו של 400—450 מיליון דולר כל אחד.

 

הקשיים בעסקה תופסים את גבאי ותשובה בנקודות שונות. באוגוסט חתם גבאי על עסקה למכירת 10% מחברת הנדל"ן אראונדטאון שבשליטתו לחברת הנדל"ן TLG, שבעלת המניות הגדולה בה (28%) היא משפחת דיין הישראלית, תמורת יותר ממיליארד יורו, בדרך למיזוג מלא בין החברות.

 

מצבו של תשובה שונה, שכן קבוצת דלק שבשליטתו מתקשה להשלים עסקת ענק לרכישת נכסי הנפט של חברת שברון בים הצפוני תמורת כ־1.65 מיליארד דולר. מאז נודעו דבר העסקה באפריל, והיקף ההלוואות שדרוש לדלק על מנת לממש אותה, ירדה מניית החברה ב־25%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x