$
שווקי חו"ל

ג'יימי דיימון: "ליברה היה רעיון נחמד שלעולם לא יקרה"

מנכ"ל ג'יי.פי מורגן לא חסך ביקורת מפרויקט הקריפטו המושמץ של פייסבוק שכבר איבד את תמיכתן של ויזה ומאסטרקרד ופקפק בחדשנות שלו: "יש לנו כבר מטבעות יציבים, הם לא הראשונים לעשות זאת"

שירות כלכליסט 17:0621.10.19

ג׳יימי דיימון, מנכ"ל בנק ההשקעות האמריקאי ג'יי.פי מורגן צ'ייס, לא חושב שליברה, פרויקט הקריפטו המושמץ של פייסבוק, אי פעם ייצא לאוויר העולם. "זה היה רעיון נחמד שלעולם לא יקרה", אמר בשישי דיימון באירוע שאורגן על ידי המכון הפיננסי הבינלאומי.

 

 

ליברה זכה לביקורות רבות מפוליטיקאים, העלה חששות בנוגע לפרטיות ואיבד את תמיכתן של ויזה, מאסטרקרד וגופי מימון נוספים. דיימון לא הסביר מדוע הוא חושב שהפרויקט ייכשל, עם זאת הוא כן פקפק בחדשנות שלו. "יש לנו כבר מטבעות יציבים. הם לא הראשונים לעשות זאת", אמר דיימון.

 

ג'יי.פי מורגן השיק גם היא מטבע משל עצמה מוקדם יותר השנה, ובכך הפך לבנק הראשון באמריקה שבבעלותו מטבע וירטואלי. "זה נתמך על ידי הדולר, כך שהוא באמת יציב", אמר דימיון. שלא כמו המטבע של הבנק, ליברה תגובה על ידי סל קבוע של רזרבה של מטבעות. גם פייסבוק וגם ליברה לא ענו לבקשות לתגובה.

 

עם זאת, דיויד מרקוס, שמוביל את פרויקט ליברה בפייסבוק, הביע לאחרונה אמון בפרויקט למרות הפסדים מוקדמים של תומכים. "הייתי ממליץ להיות זהירים לגבי התהיות על גורלה של ליברה״, צייץ מרקוס בטוויטר, אחרי נטישתן של כמה חברות את הפרויקט. "כמובן, אלו אינן חדשות טובות בטווח הקצר, אבל בדרך מסוימת זה משחרר... שינוי בסדר גודל כזה הוא קשה. כאשר לחץ גדול הולך ומצטבר אתה יודע שעלית על משהו״, אמר.

ג'יימי דיימון ג'יימי דיימון צילוםם: בלומברג

 

  

בינתיים, בשישי, עבר דיימון על רשימת חברות בניסיון להראות כמה קשה להיות חברה ציבורית היום. בין היתר דיבר על דרישות דיווח מעייפות, פגישת בעלי מניות שהן "מחזה קומי", והאיום מחקיקה "משתקת", לדבריו, "אנחנו מבריחים חברות למגזר הפרטי. אני הייתי הופך לפרטי אם הייתי יכול. להיותה של חברה ציבורית יש צדדים שליליים רבים".

 

בשביל ג'יי.פי מורגן, הפיכה לחברה פרטית אינה אפשרית. זהו הבנק הגדול והחשוב ביותר בארצות הברית והוא מוערך בקרוב ל-400 מיליארד דולר, כך ששוויו גבוה מדי בכדי שמישהו יוכל לקנותו. עם זאת, בהתייחס לנקודות של דיימון, המספר של חברות ציבוריות אמריקאיות הרשומות מצטמצם בערך ב-50% ב-20 השנים האחרונות, כך לפי ואנגארד.

 

דיימון התייחס גם למצב הכלכלי, ואמר ששהאטה בהשקעות העסקיות "כנראה" לא תגרום לארצות הברית ליפול למיתון. ואם כבר יהיה מיתון, הוא מרגיש בטוח מספיק לומר שרגולציה קשוחה שנכפתה אחרי המשבר הכלכלי של 2008 תמנע קריסה נוספת. "ליהמן פשוט לא תקרה", אמר דיימון, כשהוא מצביע על דרישות חזקות וכבדות משקל ועל הסמכות המשפטית שניתנה בידיו של התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות להשתלט על בנק שקורס, כמו במקרה של ליהמן ברדרס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x