$
שווקי חו"ל

הערכת שווי חדשה עשויה לחתוך עוד יותר את שוויה של WeWork

לקראת ההנפקה הראשונית פנתה החברה האם We Co להערכת שווי נוספת, שספק אם תעודד את הגורמים המעורבים - שכן היא עשויה לרדת מתחת לסף ה-20 מיליארד דולר; בהמשך השבוע תיערך פגישה בין הגורמים המעורבים בהנפקה לדיון בשינויים אפשריים

שירות כלכליסט 08:4209.09.19

ההנפקה המתוכננת של חברת השכרת חללי המשרדים WeWork נתקלה במהמורה נוספת. לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, החברה האם We Co פנתה לקבלת הערכת שווי נוספת שעשויה ליפול מתחת לרף של -20 מיליארד דולר, כאשר ברקע לחץ שמפעילים חלק מהמשקיעים להקפיא את תכניות ההנפקה, כך לפי אנשים המעורים בנושא.

 

לדבריהם, על אף התכניות לפתוח כבר היום (ב') ברוד שואו, המיועד לשווק את ההנפקה למשקיעים, החברה והחתמים שלה עתידים לקיים פגישות השבוע על מנת להחליט האם יש צורך לבצע שינויים במבנה הגיוס או שינויים אחרים, בבניסיון להעלות את הביקוש לקראת ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO).

 

הערכת שווי הנמוכה מ-20 מיליארד דולר מייצגת ירידה חדה משווי של 47 מיליארד דולר שהוענק לחברה בסבב גיוס ההון האחרון שערכה בשנה שעברה. הסיבה לכך היא שהמשקיעים הפוטנציאלים מפגינים ספקות בנוגע למודל העסקי של WeWork  והיכולת שלה לייצר רווח תוך המשך ההתרחבות.

 

המשקיעים הביעו חשש גם מכך שהמייסד והמנכ"ל אדם ניומן מכר מניות בשווי מאות מיליוני דולרים ומהלוואות של מעל 740 מיליון דולר הקשורות למניות שלו בחברה, נתונים שנחשפו במסמכים שהגישו החברה לרגולטורים לקראת ההנפקה. ניומן מחזיק גם ברוב זכויות ההצבעה. המשקיעים גם אינם מרוצים מההפסדים של החברה שנחשפו בתשקיף שפרסמה לקראת ההנפקה, שהסתכמו ב-1.61 מיליארד דולר ב-2018.

 

עם זאת, במידה והברה תחליט לדחות או לבטל את ההנפקה, היא תפספס קרוב ל-10 מיליארד דולר להם היא זקוקה כדי לממן את תכניות ההתרחבות הבינלאומיות השאפתניות שלה. החברה תכננה במקור לגייס בין 3-4 מיליארד דולר בהנפקה ועוד 6 מיליארד דולר במכירת אג"ח. כלומר, אם ההנפקה לא תצא בסופו של דבר לפועל, החברה תצטרך למצוא דרכים אחרות לגייס הון או לצמצם את תכניות ההתרחבות.

 

לפי הדיווח, החברה ממשיכה לנהל מגעים עם המשקיעה הגדולה ביותר שלה, סופטבנק, לברר האם ענקית הטכנולוגיה היפנית תזרים הון נוסף לחברה באמצעות ההנפקה על ידי רכישת נתח גדול של מניות או שהיא פשוט תבצע השקעה נוספת שתאפשר לחברה לדחות את ההנפקה בשנה נוספת.  מוקדם יותר השנה בוצעו הנפקות של חברות הסטארט אפ המדוברות אובר וליפט, אך בשל הביקוש הנמוך מהמצופה בעקבות ההפסדים הגבוהים שלהן, המניות שלהן נסחרות כיום במחיר הנמוך משמעותית ממחיר ההנפקה.

  

אדם נוימן אדם נוימן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x