$
בורסת ת"א

הצניחה ברווח הנקי לא הפריעה לדיבידנד של תשובה

הרווח הנקי של דלק קידוחים אמנם צנח ב־30% ברבעון השני, אך שותפות הגז הודיעה שתחלק דיבידנד של 150 מיליון דולר. 90 מיליון דולר מתוכם יגיעו לבעלת השליטה קבוצת דלק, שזקוקה לכסף להשלמת עסקת שברון

ליאור גוטמן 07:4815.08.19

הרווח הנקי של דלק קידוחים צנח ב־30% והסתכם ב־45 מיליון דולר, כך עולה מדו"חות שותפות הגז לרבעון השני של 2019 שפורסמו אתמול. חרף החיתוך החד ברווח הנקי, השותפות הודיעה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 150 מיליון דולר. 90 מיליון דולר מהדיבידנד יגיעו לידי קבוצת דלק, שמחזיקה בשליטה (59%) בדלק קידוחים.

 

מדובר בעיתוי מוצלח במיוחד עבור דלק, שזקוקה לכ־300 מיליון דולר להשלמת עסקת הרכישה של נכסי שברון בים הצפוני תמורת 1.65 מיליארד דולר נטו - עסקה שמטלטלת את מניית החברה ושהביאה לירידה של 30% בשווי הקבוצה מאז הוכרזה העסקה באפריל.

 

מקורו של הדיבידנד בהלוואה שנעשתה החודש בהיקף של כ־300 מיליון דולר, כאשר חלק מהכסף - כך נטען - אמור לשרת את רכישת צנרת הגז של EMG, בדרך לייצוא גז למצרים.

 

מימין: בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה ומנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו מימין: בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה ומנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו צילומים: ערן לוי,אוראל כהן

 

 

עלויות פיתוח מאגר לוויתן ירדו ב־50 מיליון דולר

 

עוד דיווחה השותפות על ירידה בעלויות פיתוח מאגר לוויתן ב־50 מיליון דולר. בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה, שניהל שלשום שיחת ועידה עם משקיעי החברה, השנייה בתוך שלושה שבועות, בניסיון להרגיע אותם, אמר שבכוונת הקבוצה להשלים את עסקת שברון עם או בלי שותפים.

 

זאת, לאחר שבמהלך התקופה האחרונה הצהיר על דרכים שונות להשגת הכסף החסר להשלמת העסקה - החל מהזרמה מצד קבוצת דלק, דרך הכנסת שותף והנפקת מניות בכורה, ועד לאמירה שלשום, שלפיה ביכולתה של דלק להשלים את העסקה בכוחות עצמה. במובן זה, הדיבידנד הוא חדשות טובות עבור קבוצת דלק.

 

שינוי מדידת שווי השוק של תמר הוביל לירידה ברווח

 

דלק קידוחים היא זרוע האנרגיה של קבוצת דלק. היא מחזיקה בכ־45% ממאגר לוויתן ועוד כ־26% ממאגר תמר. הכנסות החברה נטו ממכירת גז טבעי וקונדסנט (תוצר לוואי של הפקת הגז שמשמש כחומר גלם לזיקוק דלקים) הסתכמו בתקופת הדיווח בכ־82.3 מיליון דולר, ירידה של כ־11% לעומת הרבעון השני של 2018.

 

בדלק קידוחים מייחסים את הירידה להפסד בבוררות מול תחנת הכוח שבשליטת עידן עופר. כזכור, ביולי השנה תחנת הכוח רותם זכתה בסכום של 4.1 מיליון דולר בהליך בוררות בינ"ל מול קבוצת תמר. הבוררות עסקה באופן הצמדת נוסח מחיר הגז הטבעי בהסכם ביניהן. בנוסף מיוחסות תוצאות דלק קידוחים לתנודות במחירי האנרגיה.

 

זאת חרף עליה בכמות הפקת הגז, שהסתכמה בחציון הראשון של השנה בכ־5.1 מיליארד מ"ק. עוד רשמה השותפות זינוק של כ־80% בעלויות הפקת הגז (כ־13.4 מיליון דולר בתקופת הדיווח), כמו גם עלייה של כ־48% בהוצאות הפחת והאזילה (אידוי של הגז בעת ההפקה או ההולכה שלו) לסכום של 16.65 מיליון דולר, שמביאים את השותפות לרשום צניחה של כ־38% ברווח התפעולי, שהסתכם ברבעון השני בכ־45.9 מיליון דולר.

 

בחינת התוצאות הכספיות לחציון הראשון של 2019 מגלה רווח נקי של כ־85 מיליון דולר, ירידה של כ־44% לעומת החציון הראשון של 2018. עיקר הירידה מיוחס לשינוי במדידת שווי השוק של תמר פטרוליום מהרבעון הראשון של השנה, אז דלק קידוחים החלה למדוד את השקעתה בתמר פטרוליום לפי שווי שוק במקום לפי השווי המאזני שלה. השינוי הזה הניב הפסד של כ־37 מיליון דולר.

 

בנוסף, דלק שערכה מחדש את היקף ההכנסות שלה מתמלוגי מכירת גז של מאגרי כריש ותנין, וזה הניב לה הכנסות מימון של כ־32 מיליון דולר "בלבד", לעומת הכנסות מימון של כ־54 מיליון דולר מהתמלוגים שנרשמו בדו"חות 2018. שילוב שני אלה הוביל את הירידה ברווח בהשוואה בין חציון לחציון. בנוסף, דלק הודיעה שהיא מפסיקה להפיק גז ממאגר ים תטיס.

 

מאגר זה החל לפעול ב־2004 ועד 2012 הוא היה ספק הגז העיקרי ולעיתים היחיד למשק. מאת תחילת הפקת הגז ממאגר תמר השימוש בו היה מינורי, וכאמור היא הופסקה. דלק תצטרך לקבל הוראות ממשרד האנרגיה בדבר סתימת חלק מהבארות במאגר, מרחק 25 ק"מ מערבית לאשקלון.

 

יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים, אמר כי "התקדמות הפיתוח של פרויקט לוויתן, הן בצד הטכני והתקציבי והן בפן המסחרי, נותנת לנו וודאות גבוהה יותר לגבי תזרים המזומנים העתידי הצפוי לדלק קידוחים בשנים הקרובות. הירידה בעלות הפיתוח של לוויתן, הגיוס האחרון שביצענו והתזרים השוטף, מאפשרים לנו לחזור ולחלק רווחים למשקיעים שהמתינו ותמכו בנו בתקופת פיתוח לוויתן. אנחנו כפסע לפני השלמת המהלך שיביא את דלק קידוחים ומשק האנרגיה הישראלי לשיא חדש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x