$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ביטוח ישיר תנסה לנגוס בנתח משוק שמגלגל כבר 45 מיליארד שקל

חברת הביטוח השיקה פיילוט של פוליסות חיסכון שמאפשרות ליהנות מניהול השקעות במתכונת דומה לקרנות נאמנות. כל חברות הביטוח כבר פועלת בתחום וחברות כרטיסי האשראי בדרך. ביטוח ישיר תנסה למשוך לקוחות באמצעות דמי ניהול נמוכים של 0.55%

רחלי בינדמן 08:0607.08.19

ביטוח ישיר, שבשליטת משפחת שנידמן, תנסה לנגוס בנתח משוק שמגלגל עשרות מיליארדי שקלים. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הביטוח, שבראשה עומד קובי הבר, משיקה פיילוט של פוליסות חיסכון שיישאו דמי ניהול נמוכים. בשלב הראשון תוצע הפוליסה לעובדי ביטוח ישיר ובני משפחותיהם. בשלב הבא המוצר יוצע לציבור הרחב.

 

פוליסות החיסכון, שמתחרות בקרנות הנאמנות ובתיקים המנוהלים, מגלגלות כ־45 מיליארד שקל, מתוכם גויסו כ־15 מיליארד שקל בשנת 2018. את החסכונות מנהלים צוותי השקעות של חברות הביטוח. דמי הניהול של מוצר זה נעים בין 1% ל־1.2%. הסיבה לכך היא שזרוע השיווק המרכזית של המוצר היא סוכני הביטוח, שגוזרים כמחצית מדמי הניהול. כיום הסוכנים מכניסים כ־200 מיליון שקל בשנה משיווק פוליסות אלו.

 

כיום כל חברות הביטוח מציעות פוליסות חיסכון. בחברת הכשרה ביטוח לקחו צעד קדימה והפוליסות שלהם מנוהלות על ידי בתי השקעות. לכן בהכשרה ביטוח שולי הרווח עוד יותר נמוכים, שכן היא מעבירה לגופי הניהול כ־0.3% נוספים. שירותי ניהול ההשקעות לפוליסות החיסכון של הכשרה ביטוח הניבו תשואה שנתית ממוצעת של בין 7.3% בשלוש השנים האחרונות (אלטשולר שחם) ל־4.9% (פסגות). בתווך ניצבים ילין לפידות, עם תשואה שנתית ממוצעת של 6.9% ומיטב דש עם תשואה של 6.5%. משום שביטוח ישיר טרם השיקה את פוליסות החיסכון שלה, לא ניתן להשוות את הביצועים, אך כדי לקבל אינדיקציה כלשהי, ניתן לבחון את ביצועי המסלול הכללי בביטוחי המנהלים של ביטוח ישיר, שהניב בשלוש השנים האחרונות תשואה של 3.9%, לעומת תשואה ענפית ממוצעת של 5%.

 

בביטוח ישיר יציעו את המוצר בשיווק ישיר בתהליך דיגיטלי, ללא סוכנים, מה שיאפשר להציע דמי ניהול של 0.55%. למוצר יהיו שלושה מסלולים - מסלול כללי, מסלול אג"ח ומסלול אג"ח ממשלתי - וניתן יהיה להפקיד בו בשני אופנים - חד־פעמי, עם מינימום של 5,000 שקל, והפקדה חודשית עם מינימום של 200 שקל.

 

ביטוח ישיר תתחרה לא רק בחברות הביטוח, אלא גם בבתי ההשקעות שמשווקים באופן דיגיטלי מוצר דומה - גמל להשקעה, שדמי הניהול שלו גבוהים מעט יותר - 0.7%. בגמל להשקעה יש תקרת הפקדות של 70 אלף שקל בשנה לאדם, שאינה קיימת בפוליסת החיסכון. ביטוח ישיר תנסה למנף זאת כדי למשוך אליה לקוחות. ביטוח ישיר תנסה גם למשוך לקוחות שמשקיעים בקרנות נאמנות באמצעות האפשרות לעבור בין מסלולי השקעה ללא אירוע מס, בניגוד לאירוע מס שנוצר כשעוברים מסלול בקרנות נאמנות. גם חברות כרטיסי האשראי מתכננות להיכנס לתחום שיווק פוליסות החיסכון הפיננסיות וקופות הגמל להשקעה בקרוב. בימים אלה מקימות החברות סוכנויות ביטוח, שיתחרו בסוכני הביטוח על הכסף הטמון במוצרים הפיננסיים הללו.

 

מנכ"ל ביטוח ישיר קובי הבר. בשלב הראשון תשווק הפוליסה לעובדי החברה בלבד מנכ"ל ביטוח ישיר קובי הבר. בשלב הראשון תשווק הפוליסה לעובדי החברה בלבד צילום: כפיר סיוון

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x