$
שווקי חו"ל

ירידות בנעילה בוול סטריט; אפל איבדה 2%, הזהב עלה ב-1.8% לשיא של שש שנים

דאו ג'ונס ירד ב-0.4%, נאסד"ק איבד 1.3%; באירופה: דאקס וקאק צנחו ביותר מ-3%; ברקע: הודעת טראמפ מאתמול כי יטיל מכסים נוספים על מוצרים סיניים ב-1 בספטמבר, ותגובת סין שלפיה הם "לא מפחדים ממלחמת סחר"; אנליסט במורגן סטנלי: "למכסים הפעם יש פוטנציאל גבוה לגרום לפגיעה מיידית בכלכלה"; היצוא האמריקאי ירד לרמתו הנמוכה ביותר מאז נובמבר; מחיר הנפט התאושש מעט מהצניחה אתמול - עלה ב-3.2%

שירות כלכליסט 23:0502.08.19

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי קאק דאקס S&P 500 נאסד"ק דאו ג'ונס

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"

 

23:00 - נעילה שלילית בוול סטריט, בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר, כאשר הירידות המתנו מעט לקראת סיום המסחר. דאו ג'ונס ירד ב-0.4%, נאסד"ק איבד 1.3%, מדד S&P 500 השיל 0.7%. עוד ברקע למסחר היום: דו"ח התעסוקה, שעמד בציפיות.

בסיכום שבועי: דאו ג'ונס איבד 2.6% (השבוע הגרוע ביותר מאז 31 במאי), אך עדיין רשם עלייה של 14% מתחילת השנה; מדד S&P 500 ירד ב-3.1% - השבוע הגרוע ביותר מאז 21 בדצמבר - אך הוא עדיין בפלוס 17% מתחילת השנה; ונאסד"ק השיל 3.2% - גם כן השבוע הגרוע ביותר מאז 21 בדצמבר.

 

 

 

22:00 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI התאושש היום מעט, לאחר שאתמול צנח ב-7.9%. הנוזל השחור התחזק ב-3.2% לרמה של 55.7 דולר לחבית. בסיכום שבועי איבד הנפט 1%.

 

20:50 - מחיר הזהב עלה ב-1.8% ל-1,457.5 דולר לאונקיה, שיא של יותר משש שנים. בסיכום שבועי עלתה המתכת הצהובה - הנחשבת ל"מקלט" עבור המשקיעים בתקופות של אי-ודאות - ב-2.7%.

 

 

זהב זהב צילום: בלומברג

 

20:30 - מטבע היואן הסיני נחלש היום וירד לרמתו הנמוכה ביותר עד כה השנה מול הדולר, על רקע איומו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להשית סבב חדש של מכסים על יבוא סיני. היואן נחלש בתחילת המסחר לרמה של 6.9520 יואן לדולר, רמתו הנמוכה ביותר מאז דצמבר. בהמשך הוא התאושש מעט. איומיו של טראמפ ומלחמת הסחר פוגעים ביואן, וזאת בשל חשש המשקיעים מההאטה בצמיחה העולמית בעקבות המהלכים. "הגל החדש של הסלמה במכסים קרוב לוודאי שיוביל לפיחות נוסף ביואן", הגיבה טאו וונג מ-UBS. אך לדבריה, ממשלת סין צפויה "לנהל מקרוב" את שער החליפין כדי "להימנע מפיחות משמעותי".

 

19:00 - הבורסות באירופה ננעלו בירידות חדות. מדד קאק בפריז צנח ב-3.6%, דאקס בפרנקפורט איבד 3.1%, ופוטסי בלונדון השיל 2.3%.

 

18:45 - מתחזקות הירידות בוול סטריט. דאו ג'ונס כבר במינוס 1%, ונאסד"ק מאבד 1.7%. הזהב בפלוס 1.8%, הנפט מטפס ב-2.5%.

 

18:30 - לארי קודלו, היועץ הכלכלי הבכיר בבית הלבן, דחה היום את האפשרות כי המכסים החדשים על מוצרים סיניים, שאמורים להיכנס לתוקף ב-1 בספטמבר ושעליהם הכריז אתמול נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, יידחו או יבוטלו. בראיון נפרד, אמר קודלו ל"בלומברג" כי בבית הלבן סבורים שלמכסים הנוספים, שיוטלו על מוצרים סיניים בהיקף של 300 מיליארד דולר, לא תהיה השפעה על הצרכנים בארה"ב.

 

לארי קודלו לארי קודלו צילום: גייג סקידמור, ויקיפדיה

 

 

17:30 - הירידות בוול סטריט ובאירופה מתחזקות: דאו ג'ונס יורד ב-0.9%, נאסד"ק מאבד 1.5%, דאקס וקאק צונחים ביותר מ-3%.

 

מדד אמון הצרכנים שמפרסמת אוניברסיטת מישיגן עמד על 98.4 נקודות ביולי (קריאה סופית), לעומת 98.2 נקודות ביוני. האנליסטים ציפו לקריאה של 98.5 נקודות.

 

ההזמנות ממפעלים בארה"ב עלו ב-0.6% ביוני, לאחר חודשיים של ירידות. האנליסטים ציפו לעלייה של 0.7%.

  

17:00 הגירעון המסחרי של ארה"ב הצטמצם ב-0.3% ביוני ל-55.2 מיליארד דולר. האנליסטים צפו ירידה גדולה יותר, ל-54.6 מיליארד דולר. היצוא האמריקאי ירד ב-2.1% ל-206.3 מיליארד דולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר, בעיקר בעקבות ירידות ביצוא מכוניות, תרופות ואביזרים למחשב. היבוא ירד ב-1.7% ל-261.5 מיליארד דולר, בעיקר בשל ירידה ביבוא נפט, תרופות וטלפונים סלולריים. הגירעון המסחרי מול סין נותר כמעט ללא שינוי, על 30.2 מיליארד דולר.

 

16:30 - הבורסות בניו יורק נפתחו במגמה שלילית על רקע ההסלמה במלחמת הסחר. נאסד"ק מאבד 0.9%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.4%.

 

מחיר הנפט מתאושש מהצניחה אתמול (מינוס 7.9%) ועולה ב-3.7%. הזהב ממשיך לשמש כמקלט למשקיעים - מחירו מטפס ב-0.9%.

 

 

קידוח נפט קידוח נפט צילום: שאטרסטוק

 

15:30 - דו"ח התעסוקה: הפעם אין הפתעות מיוחדות

 

בדו"ח התעסוקה שפורסם לפני זמן קצר בארה"ב אין הפתעות מיוחדות: למשק האמריקאי נוספו ביולי 164 אלף משרות חדשות, ושיעור האבטלה ביולי נותר ללא שינוי - 3.7%. השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.3%. לאחר הדו"ח - הירידות בחוזים בוול סטריט נשמרות. החוזה על דאו ג'ונס יורד ב-0.3%, החוזה על S&P 500 יורד ב-0.5%, והחוזה על הנאסד"ק יורד ב-0.9%.

 

 

15:20 - ירידות בחוזים בוול סטריט: פינטרסט וענקיות האנרגיה במוקד העניין

 

יום המסחר בניו יורק צפוי להיפתח במגמה שלילית, בהמשך לירידות החדות שנרשמו אמש לאחר האיום של טראמפ על הטלת מכסים נוספים על יבוא מסין. החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נחלשים ב-0.7%, החוזים עלS&P 500 יורדים ב-0.4% והחוזים על דאו ג'ונס נסוגים ב-0.2%.

 

המשקיעים ישאו את עיניהם לדו"ח התעסוקה שיתפרסם בשלוש וחצי (שעון ישראל). שוק העבודה האמריקאי אמנם מתקרר, אך בשווקים מצפים לנתוני תעסוקה טובים לאחר שהדוח הקודם, של חודש יוני, הראה חוזק מפתיע. כלכלנים שנסקרו על ידי ענקית המידע רפיניטיב מעריכים שבחודש יולי התווספו למשק האמריקאי 164 אלף משרות וששיעור האבטלה נותר יציב על 3.7%. בחודש יוני התווספו למשק 224 אלף משרות.

 

ענקית האנרגיה אקסון מובייל מטפסת ב-0.9% בטרום המסחר אחרי שפירסמה את תוצאות הרבעון השני של השנה, שהיו חלשות ביחס לרבעון המקביל אך עלו על הציפיות. הרווח הנקי של ענקית הנפט ירד ל-3.13 מיליארד דולר או 73 סנט למניה, לעומת 3.95 מיליארד דולר ברבעון המקביל. אנליסטים בשוק צפו לחברה רווח נקי של 66 סנט למניה. ההכנסות נחלשו ב-6% ל-69.09 מיליארד דולר ועלו על צפי השוק להכנסות של 64.85 מיליארד דולר.

 

תאגיד האנרגיה שברון צפוי גם הוא לפרסם את תוצאות הרבעון השני לפני פתיחת המסחר בוול סטריט. בשוק מעריכים ששברון תרשום הכנסות של 40.6 מיליארד דולר ורווח נקי של 1.79 דולר למניה. מניית שברון מתחזקת ב-1.4% בשלב הטרום.

 

פינטרסט מזנקת ב-16.2% בטרום המסחר אחרי שפירסמה אמש דוחות שהיכו את תחזיות השוק. רשת שיתוף התמונות דיווחה על נסיקה של 62% בהכנסות ל-261 מיליון דולר בזמן שאנליסטים צפו לה הכנסות של 233.7 מיליון דולר. החברה דיווחה על הפסד נקי של 1.16 מיליארד דולר או 2.62 דולר למניה, בעיקר בעקבות עלויות שקשורות להנפקת החברה באפריל האחרון. החברה שמנהל בן סילברמן העלתה את תחזית הרווח השנתית לטווח שבין 1.095 מיליארד דולר ל-1.115 מיליארד דולר, לעומת התחזית הקודמת שהייתה בטווח שבין 1.055 מיליארד דולר ל-1.08 מיליארד דולר.

 

הנפקת פינטרסט בוול סטריט הנפקת פינטרסט בוול סטריט צילום: בלומברג

 

15:10 - טראמפ יכריז על עסקה שתאפשר לייצא לאירופה יותר בשר בקר

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי להכריז הערב (ראו דיווח קודם) על עסקה שתאפשר לייבא לאירופה יותר בשר בקר, כך על פי אנשים המקורבים לנושא שביקשו להישאר בעילום שם. לדבריהם, נציב הסחר האמריקאי רוברט לייטייזר ושגריר האיחוד האירופי לארה"ב יחתמו בהמשך היום על הסכם להעלאת כמות בשר הבקר האמריקאי שאפשר למכור בשוק האיחוד האירופי. לפי ההסכם, החקלאים האמריקאים יוכלו למכור קרוב ל-80% ממכסת בשר הבקר השנתית נטול ההורמונים של האיחוד האירופי , שהם 35 אלף טונה, לתקופה של שבע שנים. המהלך התאפשר לאחר שביוני שכנעו נציגי האיחוד את אוסטרליה, ארגנטינה ואורוגוואי לצמצם את מכסת הייבוא מהן.

 

14:30- מורגן סטנלי: "המוצרים שעליהם יוטלו מכסים יאיצו את המיתון בארה"ב"

 

אנליסטים במורגן סטנלי מעריכים כי במידה וסבב המכסים שעליו הכריז טראמפ אכן ייצא אל הפועל ב-1 בספטמבר, הוא יתרום את חלקו לדשדוש הצמיחה האמריקאית ויאיץ את המיתון האמריקאי. "הסיבה העיקרית לכך היא ש-68% מהמוצרים הבאים שעליהם יוטלו מכסים הם מוצרי צריכה, מכוניות וחלקי כלי רכב", הסביר מייקל זזאס, אחד האנליסטים בבנק. "לרשימת הסחורות האלה יש פוטנציאל גבוה יותר לגרום פגיעה מיידית בכלכלה".

 

"טראמפ הוא בלתי צפוי בהרבה מובנים, חוץ מדבר אחד", אמר דיוויד אדלמן, שגריר ארה"ב לסינגפור לשעבר, שכיהן בתפקידו בתקופת ממשל אובמה. "הוא רואה מסחר, ואפילו נושאי ביטחון כמשחק סכום אפס. אם הוא מבחין שמדינה אחת מרוויחה, הוא מניח שהכלכלה האמריקאית חייבת להיות זו שסופגת את המחיר"."לכן", הוסיף אדלמן, "לא מופרך שהנשיא ישתמש בכלי הבוטה הזה נגד עוד מדינות כדי להוכיח את הטענה שלו".

 

"ארה"ב היא כלכלה צרכנית עם כוח קנייה גדול מדי", טען אדלמן. "אפילו אם בטווח הארוך המכסים יפגעו בסין, זה לא אומר שייצור הסחורות ישוב לארה"ב. למעשה זה בדיוק ההפך. ניסיון העבר לימד אותנו ששרשרות האספקה יתאימו את עצמן, וגרעון הסחר האמריקאי יישאר באותו היקף ברמה העולמית, אולי אפילו יתרחב", הדגיש.

 

12:00- סין: "לא מפחדים ממלחמת סחר, התגובה בדרך"

 

משרד החוץ הסיני הגיב על איומו האחרון של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להטיל מכסים נוספים על יבוא מהמדינה, ומסר כי עדיף לארה"ב לוותר על האשליות, לשאת בחלק מהאחריות ולחזור לשולחן המו"מ. בסוכנות הידיעות רויטרס דיווחו כי דוברת משרד החוץ הסיני הואה צ'ונינג מסרה בתדרוך לעיתונאים כי הממשלה הסינית תנקוט בצעדי תגובה אם ארה"ב אכן תשית מכסים נוספים על הסחורות הסיניות. עוד ציינה כי סין אינה מעוניינת במלחמת סחר עם ארה"ב, אך אינה מפחדת לקחת חלק באחת.

 

 

נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: AP

 

11:30 - טראמפ ימסור הצהרה בנוגע לסחר עם אירופה

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי למסור הערב (ו') בשעה 20:45 ביחס לסחר עם האיחוד האירופי, כך על פי הבית הלבן. טראמפ איים בעבר להטיל מכסים על מכוניות מהאיחוד האירופי, וכן על מזון ואלכוהול. הצהרתו של טראמפ תימסר לאחר המכסים הנוספים בשיעור של 10% שטראמפ איים להטיל אתמול על סחורות סיניות בהיקף של 300 מיליארד דולר, שאמורים להיכנס לתוקף בספטמבר הקרוב.

 

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: גטי אימג'ס

 

10:15 - ירידות חדות באירופה בפתיחה

 

המסחר באירופה נפתח בירידות שערים חדות, כאשר מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 50 יורד ב-2.2%. מדד דאקס הגרמני יורד ב-2.2%, פוטסי הבריטי מאבד מערכו 1.7%, ומדד קאק הצרפתי צונח ב-2.4%. הבורסה במילאנו יורדת ב-1.8%. סקטור המשאבים הבסיסיים וסקטור הרכב מובילים את הירידות וצונחים ב-3.8% ו-2.6%, בהתאמה. מניות שבולטות לרעה במסחר באירופה בשעה זו: אליאנז שיורדת ב-1.8%, באייר שמאבדת 1.6%, סימנס שיורדת ב-1.7%, קומרצבנק שנופלת ב-2.8%. בצרפת מניית איירבוס מאבדת 2.4%, ומניית לואי ויטון מפחיתה מערכה 2.8%. בבריטניה HSBC יורדת ב-1.7%.

 

מטוס איירבוס בשמיים. המניה דווקא מאבדת גובה מטוס איירבוס בשמיים. המניה דווקא מאבדת גובה צילום: שאטרסטוק

 

 

10:10 - מכה קשה במסחר לספקיות אפל באסיה

 

מוקדם יותר ננעלו בורסות אסיה בירידות חדות. מדד ניקיי היפני ננעל בירידה של 2.2%, מדד שנגחאי בסין איבד מערכו 1.4%, וכך גם מדד שנזן. ההאנג סנג בהונג קונג צולל ב-2.5% (המסחר טרם ננעל). ספקיות אפל באסיה ספגו הבוקר מכה קשה, על רקע הסבב הנוסף במלחמת הסחר: מניית פוקסקון בטיוואן ננעלה בירידה של 3.6%, מניית LG display צללה בסיאול ב-5.6%, מניית טיוואן סמיקונדקטור ירדה ב-2%, ואילו מניית טנסנט יורדת בהונג קונג ב-3.6% (המסחר טרם ננעל). 

 

פועלים במפעל פוקסקון פועלים במפעל פוקסקון צילום: רויטרס

 

8:00 - המכסים החדשים של טראמפ מפילים את בורסות אסיה 

 

אפקט טראמפ: בורסות אסיה רושמות הבוקר ירידות חדות, לאחר הודעתו המפתיעה של נשיא ארה"ב כי יטיל מכסים נוספים על סין, שגורמת להסלמה במלחמת המסחר בין וושינגטון לבייג'ינג: מדד שנגחאי נופל הבוקר ב-1.7%, ומדד שנזן מאבד מערכו 1.9%. בהונג קונג מפחית ההאנג סנג מערכו 2.3% - מה שמכביד בעיקר על המדד הוא ירידה של 2.6% במניית ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט.

 

 

 

במקביל מדד נייקי 225 ביפן צונח ב-2.4%, כשמניית יצרנית הרובוטים פאנוק צונחת ב-3.7%. גם מדד הטופיקס בבורסת טוקיו ירד ב-2.2%. בדרום קוריאה הקוספי איבד מערכו 0.9%. באוסטרליה מדד ה-S&P / ASX 200 הפחית מערכו רק 0.5%. זאת, לאחר שהמדינה רשמה ביוני את הצמיחה המהירה ביותר במכירות הקמעונאיות זה ארבעה חודשים.

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: בלומברג

 

 

אתמול הודיע נשיא ארה"ב טראמפ כי יטיל מכסים בשיעור של 10% על סחורות סיניות נוספות בסך 300 מיליארד דולר החל מ-1 בספטמבר. ההודעה המפתיעה נמסרה לאחר ששתי המדינות קיימו סבב שיחות סחר השבוע, וקבעו כי המו"מ עתיד להתחדש בוושינגטון בתחילת ספטמבר.

  

"לא ברור מה גרם לצעד הזה של טראמפ במלחמת הסחר", אמר הבוקר טאפס סטריקלנד, כלכלן בבנק הלאומי של אוסטרליה. "מדובר בהתפתחות מדאיגה עבור הכלכלה הגלובלית, נראה כי טראמפ מקווה שסין תתכופף תחת הלחץ ותיענה לדרישות ארה"ב".

 

הודעת טראמפ אתמול שלחה את המדדים המובילים בוול סטריט לירידות חדות והפילה את הנפט ב-7.9%. דאו ג'ונס ירד ב-1.1%, נאסד"ק איבד 0.8%; המדדים רשמו עליות בתחילת המסחר, אך עברו לטריטוריה אדומה לאחר ההודעה. מניית אפל איבדה 2.2%, מיקרוסופט עלתה ב-1.3%; ותשואות אג"ח ארה"ב רשמו נפילות.

 

הירידה במניית אפל אתמול הובילה לירידות במניות של הספקיות הגדולות של ענקית הטכנולוגיה. ביפן ספקית הרכיבים מוראטה רשמה ירידה של 2.2%, בדרום קוריאה LG ירדה ב-3.5%, בהונג קונג צללה יצרנית העדשות סאני אופטיק ב-5.3%, ואילו בטיוואן יצרנית השבבים טיוואן סמיקונדקטור צנחה ב-2.1%. פוקסקון איבדה מערכה 2.8%. ספקיות אפל נפגעות מהסיבוב הנוכחי במלחמת הסחר, היות שהחברה מרכיבה מכשירי אייפון ומוצרים אחרים בסין, מה שמעמיד אותם בסכנה.

 

באסיה אישר הקבינט היפני היום תוכנית להסרת קוריאה הדרומית מ"הרשימה הלבנה" של מדינות שנהנו מפריבילגיות סחר עם טוקיו. הצעד ננקט לאחר שבחודש שעבר הטילה יפן מגבלות על ייצוא לדרום קוריאה של כמה רכיבים החיוניים לייצור שבבי זיכרון ולוחות תצוגה.

 

מיפן נמסר כי הצעדים נובעים מחששות לאומיים. זאת, על רקע פסיקה של בית המשפט בדרום קוריאה שהורתה לחברות יפניות לפצות את עובדי הכפייה בזמן המלחמה, כך דיווחה סוכנות קויטרס.

 

דרום קוריאה מצידה הזהירה בעבר כי שיתוף הפעולה הביטחוני שלה עם יפן עלול להיפגע אם תוסר מהרשימה הלבנה. המדינה מסתמכת מאוד על יצוא יפני של רכיבי אלקטרוניקה ומוצרים כימיים, בענף הייצור שלה.

 

המניות של יצרניות שבבי הזיכרון הגדולים בדרום קוריאה ירדו: סמסונג אלקטרוניקה איבדה 1.2%, SK ירדה 3%. מניות הייצור ירדו גם הן: סטלמייקר פוסקו צנח  ב-2.5%, סמסונג תעשיות כבדות ירדה ב-1.3%, יונדאי פלדה צנחה ב-1.3%, ולוטה כימיה ירדה ב-0.9%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x