$
בורסת ת"א

עלייה של 33% ברווחי כיל בסיכום הרבעון השני

החברה חותמת את הרבעון עם רווח מתואם של 151 מיליון דולר או 12 סנט למניה - סנט אחד מעל ציפיות האנליסטים; ההכנסות צמחו ב-2% ל-1.42 מיליאדר דולר, מכירות האשלג רשמו עלייה של 14% בכמויות

חזי שטרנליכט 09:0431.07.19

כילמסכמת את הרבעון השני: חברת החומרים שבשליטת החברה לישראל של עידן עופר, מסיימת את הרבעון עם צמיחה של 4% בהכנסות ל-1.42 מיליארד דולר, בהשוואה ל-1.37 מיליארד דולר ברבעון המקביל - וכאשר הציפיות בשוק עמדו על 1.43 מיליון דולר.   

מכירות אשלג חזקות בכמות, לצד מחיר אופטימלי, תרמו לשיפור של 33% ברווח הנקי המתואם, שעמד על 151 מיליון דולר, או 12 סנט למניה, סנט אחד מעל ציפיות השוק. כמות האשלג שנמכרה צמחה ב-14% (בהשוואה לרבעון המקביל) ל-1.25 מיליון טונות.

 

הרווח התפעולי הרבעוני טיפס ב-40% (בהשוואה לרבעון המקביל) ל-240 מיליון דולר, הרווח התפעולי המתואם עלה ב-22% ל-230 מיליון דולר. ה-EBITDA עלה ב-15% ל-340 מיליון דולר. העלייה בשורה התפעולית מיוחסת בעיקר לעלייה במחירי המכירה של אשלג, של 23 דולר בממוצע לטונה בהשוואה לרבעון המקביל. כמו כן נרשמה עלייה במחירי דשני פוסספט, חומצות, מלחים ותוספי מזון. במקביל, צימצמה החברה את הוצאות האנרגיה, בזכות הפעלת תחנת הכוח החדשה בסדום במחצית השנייה של 2018.

 

השפעות חיוביות אלה אלה קוזזו חלקית בעלייה בהוצאות התפעול, בעיקר בשל הפעלת מפעל מלח חדש בספרד, גידול בתמלוגים, עמלות מכירה ופחת, אשר השפיעו על העלויות במגזר האשלג. ההשפעה השלילית של התנודות בשערי החליפין נבעה מפיחות בשער האירו והיואן הסיני לעומת הדולר, ואילו ההשפעה השלילית של חומרי גלם נבעה בעיקר מעליה במחירי הגופרית.

 

כוחו של השקל שיחק לרעת החברה בתשלומי המיסים שלה. שיעור המס האפקטיבי ששילמה כיל זינק ל-23% מרמה של 17%, והסתכם ב-46 מיליון דולר מול 20 מיליון דולרים ברבעון השני אשתקד, כשבחברה מסבירים ששיעור המס הנמוך יחסית שלה ברבעון המקביל אשתקד נבע בעיקר מפיחות בשער השקל מול הדולר ברבעון השני של 2018, אשר הפחית את חבות המס של חברות-בת בישראל.

 

מניתוח לפי אזורים גאוגרפיים עולה שהעלייה החדה ביותר במכירות נרשמה באזורים אסיה ודרום אמריקה. באסיה נרשמה עלייה של 20% במכירות, ל-400 מיליון דולר; בדרום אמריקה נרשם שיפור של 24% ל-237 מיליון דולר.

 

המנכ"ל רביב צולר אמר לאחר פרסום הדוחות: "המודל העסקי שלנו, המבוסס על מובילות בשווקים עיקריים, סייע לנו להתגבר על תנאי מזג אוויר מאתגרים בחלק משוקי היעד. כמו כן, היוזמות האסטרטגיות שלנו לחיזוק שרשרות הערך ממשיכות להניב פירות".

  

  

מפעלי ים המלח של כיל
מפעלי ים המלח של כיל צילום: גיא אסיאג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x